Bu Blogda Ara

31 Temmuz 2010 Cumartesi

TARİHTEN ESAS PARÇALI

Ne derler; Tarihin tozlu raflarından mı derler ? İşte oradan 2 resim daha çekip çıkarttı Sercan. 1910'lu yılların içindeki dönemden 2 fotoğraf. Resimler o dönemin şartları sebebiyle silik, bozuk. Ancak bu halleri ile bile bize doğruyu gösteriyorlar.


Tarihi kesin olarak bilemiyoruz ancak 1910-1920 yılları arasında çekildiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Futbolcuların üzerinde gömlekten yapılmış "Tam Parçalı" forma. Altlarında beyaz şort ve kırmızı çorap. Sarı ile kırmızısının olması gereken yerlerde olduğunu görüyorsunuz. İşte Galatasaray'ın Parçalısı budur. Tam Parçalı budur. Şimdi giydiğimiz forma ise alelade bir formadır. Güzel, çirkin değil mesele. Mesele, Galatasaray'ın forması olmamasıdır.


25 Mayıs 1913. Fenerbahçe ile 6. kez karşı karşıya geliyoruz. 1-0 önde iken maçın 80. dakikasında olaylar çıkıyor ve maç iptal ediliyor. Hikayesi fotoğraf kadar güzel değil belki, ancak futbolcuların üzerindeki formaya bir kez daha dikkat çekmek istiyorum. Yine tam parçalı, yine beyaz şort, yine kırmızı çorap...

Sercan Sevinç'e çok teşekkür ederim. Arşive mükemmel 2 resim daha eklenmiş oldu böylelikle.

Hiç yorum yok :

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır