Bu Blogda Ara

13 Ağustos 2010 Cuma

ASY ÖZEL FORMASI


Ligin başlamasına 1 gün kala TFF forma kataloğunu sitesine koydu. Bu kataloğun güzel tarafı hangi takımların hangi formalarını, hangi kombinasyonlarla giyeceğini görebilmek, ayrıca varsa henüz tanıtılmamış olan formayı öğrenmek... Öncelikle katalog çok dandik. Geçen sene orijinal forma resimlerini koymuşlardı. Biraz çözünürlüğü kötüydü ancak formanın birebirini görüyorduk. Bu sene ise son derece amatör çizimlerle hazırlanmış katalog. Uğraşmak istememişler belli. Bizim Okan'a verselerdi o çok güzel uğraşırdı...


Katalogda 2. yarı çıkması planlanan ASY özel formamız da yerini almış. Biz çok önceden formayı duyurmuştuk. 1964 senesinde ASY ile çekilen o ilk fotoğraftaki formanın günümüz versiyonu giyilecek demiştik. Tarife uyan bir resim var karşımızda. Kalın ve gövdede tıpkı o sezondaki gibi 2 kırmızı çubuk olan sarı arka planlı bir forma... Tabi bu çizimden kalıbını falan anlamıyoruz, ayrıca geçen senekinin aksine bu sefer sırt kısımlarını da koymamışlar. Biz bir kaç ay önce formayı duyururken beyaz şort ile giyilecek demiştik. Yanılmışız, iyiki de yanılmışız. Siyah şortlu sarı kırmızı bir formayı özlemiştik açıkçası. Yakışan 3 renk, ayrıca güzel bir kombinasyon. Ben ileri ki bir senede Parçalı için de böyle bir kombinasyon denenmesini isterim açıkçası. Çubuklu formalara karşı olsam da, teması ve anlamı olan bir forma. O sezon, yani 1064 yılında bu forma siyah şort ile değil, beyaz şort ile giyilmişti. Ancak o kadar olur diyelim, hem Parçalının da beyaz şortlu olduğunu düşünürsek, 2 tane aynı tip Home görevi görecek formadan da kurtulmuş olduk.

Bu katalogdaki kombinasyonların dışına çıkamayız, çıkarsak ceza ödemek zorunda kalırız. O sebeple çubuklu formamızın altına siyahtan başka renk şort ve çorap giymemiz söz konusu değil. Bunu hatırlatalım. Ayrıca Okan'dan rica edeyim de adam gibi bir çizimle formamızı bir görelim. Tabi kalıp ve sırt kısmı yine tahmini olacak...

15 yorum :

Osman dedi ki...

ankaragücü formalarina bakin,
igrenc!

Adsız dedi ki...

bizim parçalının şortuna pembe çizgiler çekmişler

Selocan dedi ki...

Çok kötü ya çizimler. Bazılarını hepten sallamışlar.

Sercan dedi ki...

Kayserispor gibi duruyor

OKocer dedi ki...

Her yerde mercan formanın çorapları siyah gözüküyor fakat gsstore'un sitesinde mercan rengi çoraplar satışa sunulmuş...

snnt dedi ki...

bu forma milan çubuklu formasıyla aynımı olacak

Selocan dedi ki...

Şu aptal çizimden kalıbını anlamak çok zor, ancak muhtemelen benzer olacaktır.

calibra dedi ki...

1- TFF'nin çizimleri son derece kötü olmuş. Bu kadar olur yani... Fotoğrafları koymaktan daha zor bi de, ne gerek vardı anlamadım.

2- Bizim bej formanın renk alakasız kaçmış :)

3- Arada acaip formalar gördüm, mesela Kasımpaşa :)

4- Siyah şortu özlemişiz! Ama neden üzerindeki çizgiler sadece düz kırmızı, yine anlamıyorum. Kırmızıların arasına sarı çekselerdi veya kırmızı sarı kırmızı olsaydı daha güzel olmaz mıydı?

5- Çubuklu forma yapılacağını duyduğumda mutlaka siyah şortla kullanılması gerektiğini, koyu renk bir alternatif oluşturulacağını söylemiştim, aynen de öyle olmuş, buna sevindim.

Sercan dedi ki...

http://img842.imageshack.us/img842/8883/unbenanntsa.png
Bir gün geleceksin

b.p. dedi ki...

süpriz formalar var arada. beşiktaşın gri, kasımpaşanın pembe, ankaranın kırmızı gibi...
Ankara'nın çubuklusu çok acaip bi de. Hazırlık maçlarında falan giydiler mi hiç?

unutmadan Eskişehiri de tebrik etmek lazım. aynı sezonda iki dikey çubuklu birden tercih ettikleri için...

Burak Eken dedi ki...

Yaklaşmışım. :)

http://img85.imageshack.us/img85/3581/11cubuklu.jpg

Burak Eken dedi ki...

Bu arada Sivas'ın çubuklusu ne öyle yahu? Adidas'ın 5 sene önce çıkardığı kalıp! İnşallah sadece benzetiyorumdur!

vobeya dedi ki...

1. Lig takımlarından Giresun'un yedek forması çok güzel. Aynı formada 2 farklı renk kullanımışlar ve gayet de güzel olmuş.

Sercan dedi ki...

4. forma yüzünden parcali altina beyaz sort ve kirmizi corap giyemiyoruz.

Selocan dedi ki...

Hayırdır abi sebep ?

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır