Bu Blogda Ara

13 Ağustos 2010 Cuma

ÇORAP SORUNSALI


1 tanesi çok vahim, diğeri ilginç; sezon başı 2 çorap sorunumuz mevcut. İlki; Galatasaray'ın esas kombinasyonunu bu sene de göremeyeceğiz. Kurucumuzun Ali Sami Yen olduğu kadar açık ve net olan tarihi bir forma kombinasyonumuz var bizim. Parçalı altına beyaz şort ve kırmızı çorap. Bunun böyle olmadığını iddia eden insanlarla veya "o bize yakışmıyor yea" diyen kişilerle tartışma yaşamak istemiyorum. Yakışsın yakışmasın Galatasaray'ın forması budur. Bunu giymek Parçalı giymek kadar mühim bir konudur. Hadi bize bütün zamanların en dandik parçalı formasını (tasarım güzel olabilir, Galatasaray'a uygun olmadığı için dandik diyorum) 2 sene kakaladınız. Metin Oktay'ın hiçbir zaman giymediği bir formayı Metin Oktay ile tanıttınız, tamam... Bari kombinasyonu tarihi formamıza uydursaydınız. En son 1980 dolaylarında giymiş olduğumuz bu kombinasyonun geri gelmesi benim en büyük forma hayalim. Ancak bu sene de yatmış bulunuyor. TFF'nin forma kataloğunda gördüğümüz üzere bu sene de Parçalı altına beyaz şort ve beyaz çorap kombinasyonunu uygulayacağız. Yani Fenerbahçe kombinasyonunu... Üzülüyorum, ancak elden bir şey gelmiyor. Tam parçalı giymiyoruz, kırmızı şort-kırmızı çorap kombinasyonunu iç saha forma seti diye TFF'ye veriyoruz. Beyaz şort ve kırmızı çorap kombinasyonunu özlemeye devam ediyoruz. Nedir bu çile !


2. çorap sorunsalı GS Store'da satışına başlanan mercan rengi çorap. Daha önce oynadığımız 2 maçtan ve TFF kataloğundan da görüyoruz ki, biz bu formayı sadece siyah şort ve siyah çorap ile giyeceğiz. TFF kataloğunda bu şekilde yer aldığı için de mecburuz. Ancak GS Store'da siyah çorap değil, Mercan rengi çorap satışına başlanmış. Anlamadım gitti bu durumu. Tabi siyah çorabın yanında alternatif olarak mercan çorabımız da olsa ve karışan her hangi bir maçta mercan çorabı da giysek, tadından yenmez. Ancak TFF'de böyle bir kombinasyon gözükmüyor ve giyersek ceza öderiz. Zaten mercan çorap için ceza ödeyeceğimize beyaz şort kırmızı çorap kombinasyonu giyip ceza ödemeyi tercih ederim.


Sezon öncesi yaşanan çorap sorunsalları bunlar. Biri çok üzücü, diğerinin nedenini ve sonunu merak ediyorum.

5 yorum :

cengo88 dedi ki...

kamp ve antreman urunleri olarak geciyor bu corap icin? anlamadim :p

calibra dedi ki...

TFF kataloğunda olmayan bir çorap değişikliğinde ne gibi bir yaptırım uygulanıyor ona bakmak lazım.

Bence çorapta oluşacak farklılık sorun olmayacaktır...

cengo88 dedi ki...

katalog da yer alan hic bir sey dogru degil nerdeyse o yuzden herkes istedigi seyi kullansin:) insan formadaki islemeleri bile yapamiyorsa o isi biraksinlar:) renkleri oldugundan farkli yapmak tam bir gerizekalik:)

victorieux dedi ki...

geçen sene beşiktaş çubuklu altına beyaz şort giydi.o kombinasyon forma kataloğunda yoktu ama yanılmıyorsam beşiktaş herhangi bir ceza ödemedi.ayrıca devre arasında çıkacak 4. formaların korsan taklitlerinin yapılmasını önlemek için fotoğraf yerine böyle çizimler kullanılmış olabileceğini düşünüyorum.çizen arkadaş renk körü değilse galiba gri-pembe bir formamız daha var ve küçük bir ihtimal olsa da bu forma mercan formanın kaleci versiyonu olabilir.son olarak kataloğu fazla sallamayıp bir maçlıkta olsa parçalı altına da siyah şort giysek fena olmaz sanki.

pepino dedi ki...

İlki geçtiğimiz sezon gerçekleştirilen ve büyük ilgi gören katalog çalışması ile takım formaları spor kamuoyu ile detaylı olarak paylaşılması sağlanırken, müsabaka öncesi yaşanabilecek forma seti karışıklıklarına da engel olunması hedefleniyor.

yani kırmızı corap giymissin siyah sort giymissin kimsenin umrunda degil kimsenin ceza odedigi yok bu olayı yapmalarının tek amacı ilgi cekmek baska bisey degil bence

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır