Bu Blogda Ara

27 Ağustos 2010 Cuma

ÖZENSİZLİK


Kulübümüzün resmi sitesine girdiğim zaman hergün karşıma çıkan Ülker İdman Rapor ve o raporun standartlaşmış resmini görünce, geçen ay blogda konusu geçen durumu hatırlamadan edemiyorum. Temmuz aynın ortalarına doğru mola vermeden önceki son yazıda, o sıralar yeni tanıtılmış olan antrenman ürünlerinin resimlerini koymuştum. Resimlere bakınca kırmızı antrenman üstünün şort ile farklı renkler taşıması blog okurlarının gözünden kaçmamıştı. Yine blog takipçilerimizden Yıldırım bu durumun sebebini açıklamıştı.


Bu renk uyuşmazlığının sebebi; Bu tip antrenman ürünlerinin, üstlerin, eşofmanların, kaprilerin vs... üretimi Adidas Global fabrikalarında, uzakdoğuda üretiliyor. Ancak antrenmanlarda giydiğimiz şortlar ve maç sırasında kullandığımız formalar Adidas Türkiye Fabrikalarında yapılıyor. Henüz taraftarların dahi bilmediği-karıştırdığı resmi renkler Adidas Global fabrikalarında bilinmiyor anlaşılan ve bu sebeple de gönderilen kırmızı renk ile şort renklerimiz uyuşmuyor antrenmanlarda. Sadece antrenmanlarda da değil tabi. Maç öncesi ısınmaya çıkan takımın üzerinde bulunan uzun kollu sweatlerde de bu uyumsuzluk göze çarpıyor. Kulübede oturan ve sırasının gelmesini bekleyen futbolcuların üzerindeki tişörtlerde de bu uyumsuzluk var. Açıkçası formalar dışındaki her nanede, Adidas'ın kendi kafasına göre belirlediği, belki de kırmızı isteyen takımlara standart olarak yolladığı alelade bir kırmızı tonu kullanılıyor.

Şimdi düşünüyorum; Chelsea'da böyle bir problem yok, Liverpool'da da yok. Bayern Münih'de nasıl olsun. Milan'da da yok. Peki neden Galatasaray'da böyle abuk bir özensizlik mevcut. Bunun kulüple alakalı olduğunu düşünmüyorum. Bu durumun muhatabı Adidas. Biz Adidas'a söz geçirebilecek kadar büyük bir müşteri değiliz. O sebeple de bu tip farklı durumlarda bize özel üretimler yapılmıyor diye düşünüyorum. Kulüp illa ki göndermiştir resmi renkleri Adidas'a. Ancak Adidas'ın kafasında 2. sınıf takım olduğumuz için böyle problemler yaşayabiliyoruz.

Fenerbahçe forma haricindeki her ürünü kendisi üretiyor. Onlar antrenmanlarında ve maç önlerinde kendi markası olan Fenerium antrenman ekipmanlarını kullanıyorlar. Zaten formaları da burada üretiliyor bizim ki gibi. O sebeple kıyafet konusunda tek yetkili kendileri. Mutlaka anlaşma şartlarında vardır bu antrenman ekipmanları meselesi. Ancak böyle baştan savma yapılması can sıkıcı. Adidas'tan vazgeçersek anlaşacağımız firma bize daha iyi mi davranacak ? Onu zaman gösterir, ancak ben sıkıldım Adidas'tan.

7 yorum :

Dil çıkaran oğlan dedi ki...

kappa yada umbro bize son derece elit formalar ürünler vs. tasarlar bence nike'ın gözündede 1. sınıf bir takım olamayacağımıza göre.. özellikle umbro son dönemlerde retro tasarımlara ağırlık veriyo tam bize göre:)

Selocan dedi ki...

Yeni anlaşmalar her zaman iyidir. Ben Nike gelse de ilk sezon süper sonik takım olacağımızı düşünüyorum. Ancak tabi zamanla Barcelona'yı 2 ilerletecek, bizi 1.

Umbro bence de iyidir... Ancak daha epey bir zaman var anlaşmanın bitmesine.

Dil çıkaran oğlan dedi ki...

yanılmıyorsam beşiktaşta adidasa geçmeden önce umbroyla nikah tazelemişti hatta umbro türkiye genel müdürü şey demişti: "beşiktaş avrupada forma temin ettiğimiz elit kluplerden biri umbro ile beşiktaş özdeşleşti vs." şeyler demişti ama 1 hafta 10 gün sonra pat diye adidasla anlaştıklarını açıkladılar fesh ettiler o zaman umbro ile sözleşmeyi galatasarayda böyle birşey yapsa güzel olur rest çekse filan. beşiktaşta 2 senelik yapmıştı adidasla bu sene bitiyor bakalım ne yapacaklar bence nike ile anlaşma yaparlar çünkü nike'ın çubukluları her zaman iyi olmuştur adidas hiç iyi gelmedi onlara. umbroyu bırakmasalardı geçen sene ve bu sene tarih kokan formaları olacaktı mis gibi. darısı bizim başımıza..

Adsız dedi ki...

abicim sen neden adidasa kızıyorsun ki. koskoca galatasaray yönetenlerin bu durum umurunda olsa geldiği gibi gitmişti bu formalar. sipariş verirken benim renk tonum şu dense adidas yapmayacak mı? ama o önemli değil ki... önemli olan hersene abuk sabuk renklerden formamsılar yapıp taraftara müşteri gözüyle bakmak. bazı koskoca gazetelerin internet sitelerinde halen bizim eski siyah logomuz kullanılıyor ve bir kişi de onları ordan kaldırtmıyor. kurumsal kimlik nedir haberi olmayan kişiler kurum yönetiyor daha ne olsun...

Selocan dedi ki...

Kime kızacağımı bilemedim. Adidas bizi umursamıyor abi o kadar. Ancak dediğin gibi bizde de o g.t yok geri gönderecek. 2'si de tırt işte...

Yıldırım dedi ki...

şimdi herşeyi bir kenara bırakın ve antremanda koşturan futbolcuların giysilerine daha dikkatle bakın.. size göre şort mu daha soluk, yoksa formadaki renkler mi.. ta en başından beri ne dediğim daha iyi anlaşılır sanırım.. adidas globalin yolladığı renkler olması gereken tonda ve kumaş kalitesinde zaten.. 90lardaki gibi açık tonda diil, gayet de vişneye çalan bir kırmızı.. o fotodaki asıl problem güya climacool falan diye yutturulan uyduruk ve dünya kalitesinde olmayan kumaşlarda ve doğru renk uygulanamayan soluk renklerdeki şortta!!!
aynı uyduruk kumaştan 5 senedir parçalı forma giydiğimizi de unutmayalım..
eğer formalarımızı da adidas dünya kalitesinde yurtdışında üretip yollarsa o zaman herşey yoluna girer kalite bazında hiç merak etmeyin.. ha umbro mu derseniz nostaljik ve kaliteli 3 çizgisiz formalara ok. derim türkiyede üretilmemesi şartıyla..

calibra dedi ki...

Ben de Adidas'a kabahat bulmuyorum. Bu senelerdir böyle. Antrenman ürünlerimizdeki sarı ile kırmızı birbirini tutmuyor.

2007-2008 sezonunda giydiğimiz düz kırmızı formadaki kırmızı da tutmuyordu mesela. Bu belki bir taktiktir diyeceğim ama bilemiyorum...

Bence formalarda kullandığımız (burada da şortta açıkça görüldüğü üzere) kırmızı tonumuzda bir terslik var. Sarı gayet güzel ama kırmızı (artık bu adidas'ın kumaşlarından mıdır nedir) çok soluk kalıyor ve neredeyse koyu bir pembe diyeceğim!

Antrenman ürünlerindeki kırmızı da hiç öyle eskiden kullanılan gibi çiğ ve açık durmuyor, tonu gayet güzel bence.

Ben eğer firmada değişikliğe gidersek kesinlikle Nike veya Umbro diyorum.

İkisi de şu an kumaş ve dikiş kalitesinde bir numaralar. Her ikisinde de tam istediğimiz şekilde parçalı bir forma sahibi de olabiliriz, özellikle Nike'ın bu sene ürettiği parçalı formalara dikkatinizi çekmek istiyorum... Ayrıca sürekli halısahalarda futbol oynarken, her maça koleksiyonumdan değişik formalarla çıkıyorum... Şu aralar en rahat ettiğim formalar, İngiltere'nin bu son Umbro forması ve Milli Takımımızın da içinde bulunduğu 2008'den beri üretilmiş Nike formalar... Hepsi çok rahat, çok konforlu ve gerçekten kaliteli kumaşlara sahip.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır