Bu Blogda Ara

22 Ağustos 2010 Pazar

PARÇALI FONTU


Formalar tanıtıldığı zaman görmüştük, ancak ben maçta görmediğim sürece görmüş saymıyorum bu tip forma meselelerini. Sonuçta futbolcunun üzerinde forma bir başka duruyor, o sebeple font da bir başka gözüküyor. Sezon başlarken Parçalıda yeni bir heyecanımız olmadığı için fontun nasıl durduğu bu formadaki tek merakımdı.

Hangi formada, hangi renk olursa olsun ben fontları çok beğendim. Nostaljik bir havası var. Esas Parçalı formamızın fontu siyahtır, ancak dönem dönem beyaz font da kullanmışlığımız var tarihimizde. Dev boyutları ve şekli şemali beni eskilere götürüyor. Ayrıca kocaman isimler kimilerini rahatsız etse de ben çok yakıştığını düşünüyorum.

Fontlar bana göre ne kadar güzelse, Parçalıda bir o kadar daha güzel durmuş. Beyaz çok yakışmış ve Galatlar çerçevesiz direkt formaya basılması, şekli ve boyutları ile birleşince de nostaljik görüntüsünü pekiştirmiş. Öyle de bir iddialı konuşayım; font ve forma uyumu olarak 2000-2001 sezonu formalarından sonra en başarılı uyum olmuş Parçalı ve bu font. Dedim ya maç sırasında görmek gerekliydi, gördüm, daha da beğendim...

Yani şu maçtan, şu skordan sonra şu mutlu yazıyı yazmak da kastı biraz...

9 yorum :

gillerprensi dedi ki...

futbolun keyfi yazdığın bu detaylarda gizli. ben de geçen seneye oranla fontu beğendim. geçen seneki çok çirkindi açıkçası. pazar işi derler ya öyle duruyordu formalar. bu sezon font iyi olmuş

Selocan dedi ki...

Öyle tabi, ben zaten keyif alıyorum da. Takım az buz canımı sıkmıyor değil. Neyse...

Selocan dedi ki...

"az buz canımı sıkmıyor değil" ne demekse :) Düşün artık durumu..

SeçmeSapan dedi ki...

Ankaragücü çok ilginç bir forma çıkarmış. Yorumunu bekliyorum

http://www.since1910.net/_Medya/Images/Haber/takim-yeni-forma-ile-sahadaydi.jpg.jpg

http://www.since1910.net/_Medya/Images/Haber/takim-yeni-forma-ile-sahadaydi.jpg.jpg.jpg

http://www.since1910.net/_Medya/Images/Haber/takim-yeni-forma-ile-sahadaydi.jpg.jpg.jpg.jpg

Selocan dedi ki...

Bunu TFF kataloğunda görmüştüm ama o amatör çizimler harici gerçek resmini ilk defa senden görüyorum.

Bence fena forma değil, arasıra böyle tasarımlar gerekiyor takımlara. Gönül isterdi ki bunu 100. yıl forması olarak çıkarsalardı geçen sene. O zaman anlamlı da olur.

Dediğim gibi ara sıra yapılmalı bu tip çalışmalar, ancak suyunu çıkartmamak lazım tabi. Her sene benzerini yaparsan olmaz. Özel forma kategorisinde güzel bir forma işte. Taraftarların zamanında alıp çocuklarına göstereceği cinsten... Zaten o sebeple 100. yıl forması olsaydı keşke diyorum... Çocuklara anlatacak bir konusu da olurdu.

Çok ince çubuklara da bayıldım. Çok konuştum ama, bence güzel forma...

Burak Eken dedi ki...

Ben de çok beğendim. Forma-font uyumu olarak, gördüğüm en güzel 2. Galatasaray parçalısı. Bana göre bu konuda (ve her konuda) en güzeli, 2008-2009 Avrupa parçalısıydı.

Ayrıca, Ankaragücü forması çok güzel olmuş. Özellikle, Turkcell'siz, sponsorsuz bir forma için çok güzel düşünülmüş. :)

gillerprensi dedi ki...

galatasaray'ın türkiye kupası finalinde feneri 5-1 yendiği maçta giydiği logolu formayı andırıyor. o forma da güzel gelmişti bana. a.gücünün bu tasarımı da oldukça güzel. ama dediğin gibi arada bir çıkaracaksın. klasik ise asla bırakılmayacak.

Yıldırım dedi ki...

@selocan
bu forma 1910 yılının ikinci yarısında kurulmuş agücü kulübünün 2010-2011 sezonu için hazırladığı özel 100.yıl forması zaten..
anadolu kulüplerinin de bu konuya önem vermeleri hoş gerçekten..
fakat ne olrsa olsun bu formaya reklam almamalılar, mahvolur tasarım..

calibra dedi ki...

Ankaragücü'nün forması bir değişik olmuş gerçekten :) "Çok beğendim, şahane" vs. diyemeyeceğim ama kesinlikle cazip gelen bir forma olmuş...

Ama onlarda da artık gökçeklerin etkisiyle mi nedir bilemiyorum, sırtına takım ismi yazma muhabbeti başlamış...

Dikkat ettiyseniz, üstte reklam konacak olan yerde kocaman MKE ANKARAGÜCÜ yazıyor. bu bence gereksiz bir detay, yasaklanmalı aslında :) Hadi bizim gibi, FB gibi falan küçük de olsa enseye falan yazılabilir de, kocaman öyle isim gibi... Gerek olmadığını düşünüyorum, görüntü kirliliği yaratıyor en azından.

Bizim font da güzel duruyor gerçekten... İsimlerin büyük durduğunu daha evvel söylemiştim ama parçalı formada sırtta numara için bir logolu yer açılmadığından o kadar göze batmamış.

Tekrar etmek isterim ki, bu fontumuz da kenarları siyah kontürlü olsa daha güzel dururmuş...

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır