Bu Blogda Ara

1 Ağustos 2010 Pazar

RESMİ RENKLER KULLANALIM


Galatasaray'ın resmi renk kodları yukarıdaki resimde yer alan kodlardır. Biz de bu kodlara uygun olarak blogumuzun renklerini ayarladık. Galatasaray sadece sarı-kırmızı değildir. Sarısı da özeldir, kırmızısı da. Bu nedenle herhangi bir sebeple Galatasaray renklerini kullanacak olursanız bu renk kodlarından kullanmanızı öneririz.

27 yorum :

Aleniko dedi ki...

Peki geçen sene devre arasında çıkan kırmızı formamız bu orjinal rengimize bağlı kalınarak çıkan bir forma mıydı? Hiç sanmam.

Selocan dedi ki...

Evet değildi, ancak şu da var. O forma bir 4th formaydı. Zamanında da düz altın sarısı forma yapmıştık, aynı mantık. Yani düz renk kırmızı veya düz renk sarı yapacaksak illa ki biraz janjanlı veya farklı tonlarda forma yapmak mantıklı bir hamle.

Eğer yapılan Parçalı formalarda bu renk tonları yakalanmazsa işte o zaman bir problem var derim.

ahmetcan_48 dedi ki...

Ahhh ahhh yine renk mevzusu. Neyse abi aslında yazacak çok şey var da yazmayalım. Herhangi bir polemiğe sebep olmak istemem lakin; bu renkleri 90 küsur sene kullanmayıp her ne hikmetse son 5-6 senedir kullanmak da manidar olsa gerek. Demek ki, -yazıda da belirtildiği gibi- kulüp senelerin senesi korsan renkleri kullanmış. Bizi de o renklere aşık etmiş. Eee tabi o kadar yıldan sonra sanki İskoçyalı'nın geri dönüşü gibi bu renklere geçilmesi de benim gibi milyonlarca taraftar açısından oldukça sanıclı oluyor maalesef.

Selocan dedi ki...

Ahmetcan kulübün 90 sene boyunca o renkleri kullandığını nereden biliyorsun ?

1- Kuruluş renklerimiz ve Ali Sami Bey'in seçtiği renkler bu başlıktaki renkler.

2- Metin Oktay dönemine kadar 50 sene boyunca bu renkler kullanıldı. Kuruluş renklerimiz kullanıldı. Metin Oktay forması 20 küsür sezon boyunca kullanıldı ve bu sebeple esas renklerimiz unutuldu. Herhalde Özhan Canaydın'ın kurduğu tarihsel verilerle uğraşan ekipten daha iyi bilemeyiz renkleri sanırsam. Sen 23 senedir bu hayattasın, 23 senedir yanlış olan bu uygulamayı gördün. Bu demek değildir ki Galatasaray renkleri sadece senin gördüğün renkler. Bu kulübün senden önce de bir geçmişi var. O sebeple Ali Sami Yen'in bizlere anlattığı ve Özhan Canaydın'ın araştırma ekibinin edindiği bilgilere ben açıkçası daha çok güvenirim...

ahmetcan_48 dedi ki...

Pekala Selocan üstdaım. Senin sözüne ve bilgine herkesten çok inanır ve itibar ederim. Bu konuda bir daha kesinlikle herhangi bir şey yazmayacağım.

genius dedi ki...

kulubümüzün rengin ötesinde renk tonunun bile olması bence çok önemli ve ne kadar farklı bir takım olduğumuzun göstergesi...ayrıca bu iki renk tonu bence mükemmel... peki bu sene ve geçen sene kullanılan parçalıda bu tonlar mı kullanılıyo???

Selocan dedi ki...

Evet tonları aynı.

L dedi ki...

ulan ahmetcan 1 seneyi geçti, hala aynı ısrar. bu kadar koyuyosa sana, git göztepeyi tut abi. renklere aşkmış.

Oz dedi ki...

kimse 1905 e gidip ASY nin seçtiği o renkleri göremeyeceğine göre = Canaydının seçtiği bu renkler fevridir, kişiseldir, tarihsel değildir.

Renkler tartışılmaz denir, şu anki kırmızımız içinde vişne çürüğünden ton taşımıyor, kendisi vişne çürüğünün hası olmuş.

Ne idüğü belirsiz bir komite bunu layık görmüş bana, oturup geçmişe doğru tarihi düzeltmeye çalışıyoruz....

Kimse kendini kandırmasın. Metin, Fatih, Cevat, Hakan, Haginin giydiği formanın renklerine de cart diye hakaret etmesin.

Yıldırım dedi ki...

Bence eleştirelere açık olmak lazım, beğenmiyosan git göztepe'yi tut! nasıl bi yaklaşım?
Ali sami yen tüzükte renkleri tarif ederken vişneye çalan tatlı ve koyu kırmızı dedi ama pantone kodunu vermedi.. o dönemlerde de renkli foto olmadığına göre kesin bi kanıt yok elde.. bırakın 70leri 50 sene öncenin forması var reimleri çekilmiş.. kıpkırmızı tatlı ve hafif vişneye çalan bir rengi var.. Ama o renk bu renk diil kesinlikle.. 2005de tahmini olarak bu renk seçildi.. ama bu renk ali sami yenin tarif ettiği bir renk değil bencede.. geçen seneki kırmızı ile 2 sezon önceki kırmızı çok daha doğru renkler.. altta görünen bayrak kırmızı renk gibi de değil.. Bir kulübün renkleri 90 sene yanlıştı demek de fazla bi cesaret işi.. Biz Roma diiliz, GALATASARAY'ız..

L dedi ki...

abi bunda eleştiriye açık olacak ne var ki? bunda nasıl göreceli bir durum olabilir?
tarihsel verilere bakınca (tabii inanıyorsa kişi) renkler belli. e ne daha o zaman ben sevmem, bana gelmez. çok rahatsız ediyosa tuttuğun takımın gerçek renkleri, uğraşmazsın olur biter. biz de şaşırdık zamanında öğrenince, ama buymuş olayın aslı ne yapalım yani. "biz roma değiliz", e değiliz de renkler bu. nasıl olacak o zaman?

Sercan dedi ki...

Yüzyilin öyküsü - GS kitabi var bende ve orda 1909-1918 bölümünde bir yagli boya resmi var. Parcalida kollar zit degil (garip). Rakip ise yesil-beyaz cubuklu (Vefa)
Renkler ise suanki renkler. Ha tam Pantonemi bilmem ama baya benziyor

Sercan dedi ki...

Bu ara eski siyah beyaz resimlere bakarsak 1960a akdar bazen orjinal renkler kullanilmis.
Ancak 1929dan sonra genelde kulüp hazir katalogtan forma siparis ettigi icin veya par olmadigi icin baska takimlarin formalarini kullandigi icin tonlar baya karisti.

Sercan dedi ki...

Renk konusunda buda yardimci olur. Tam olarak hangi sene bilmiyorum, ama 1928den öncedir
http://img831.imageshack.us/img831/8281/gs5iu3sbsc0.jpg

Sercan dedi ki...

Simdi fark ettim. 1921denmis o resim / brosür :)

Yıldırım dedi ki...

@Enjoy the Lappap

Nasıl olacak peki? dediğin için değinmek istiyorum.. biraz teknik bir konu ama anlatmaya çalışacağım.. pantone hazır renk kodudur.. karışım renklerin hazırıdır yani yapılmışı.. bu renklerinde açılımı vardır, dünyadaki bütün renk tonları 4 ana renkten oluşur. (mavi-kırmızı-sarı ve siyah).. Bizim kırmızının pantonesi de 4 rengin hepsi kullanılarak oluşturulmuş bir renk
maviden%25 kırmızı %100 sarı%80 siyah da %20.. şimdi benim itirazım bu noktada.. bizim kırmızı da mavi renk olmamalı.. onu çektiğinde içinde belli miktarda olan siyah, tatlı koyu bir kırmızı yapıyo zaten rengi.. 2005deki yorum yanlış bence.. kimse de bayrak kırmızı olsun demiyo zaten, ama BORDO da olmasın! anlatmaya çalıştığım konu budur.

Selocan dedi ki...

Abi o zaman biz bir ekip kuralım. Bütün blog okuyucuları falan. Herkes kafasındaki "bence şöyleleri" alsın, bunları karıştıralım, çıkan renkleri resmi renklerimiz kabul edelim. Yani bu tartışma sizce de biraz sama değil mi ? Sen diyorsun ki bizim kırmızımızda mavi renk olmamalı. E iyi de adamlar 100 sene önce bunu düşünmemişler bellki... Ahmetcan diyor ki bence bizim renkler Metin Oktay döneminden sonra hortlamış renkler. E abi bu işin kişisel görüşü olur mu yahu ? Ben de görmedim 105 sene önceki formayı. VBen de bilmiyorum renkleri. Ancak bence şöyle bizim renklerimiz demiyorum, bunu diyemem. O zaman biri çıkar bizim parçalı formamız bence bu seneki gibi olan der.. E biz kime güveneceğiz bu konuda ? Adam zamanında kurmuş bir araştırma ekibi. Renkleri değiştirmişler ve standart hale getirmişler. Kapanmış gitmiş olay.

Yıldırım dedi ki...

:)) bu da bi bakış açısı tabii..
ama bitmiş gitmiş konu kapanmış demek yerine araştırma yapmak sonuçlara göre hareket etmek daha doğrudur her zaman.. bu konuda bilgi sahibi olanlara da kulak vermek, söylenenleri biraz dikkate almak v.s. "bence"nin altı doludur yani, boşa sallamaz..
20 yıldır xamax forması efsanesi çöpte şimdi, sorsan kimse bilmezdi kulüpte..
O çok bilir diye düşündüğünüz araştırma ekibinin yaptığı 400 sayfalık kitapta Sigi HELD 90-91in hocasıdır yazıyo.. halbuki 89-90da çalıştı.. bırak 105 seneyi 20 seneyi önceyi yanlış biliyorlar.. koca kulüp tarihi kitabına bir de yazıyorlar.. şimdi ben onlar GSnin rengi BORDO'dur diyo diye, gözü kapalı budur demem.. Son.

Selocan dedi ki...

Yanarım 1 tane o dönemden formamızın müzede olmadığına yanarım. Böyle tartışmalar da olmazdı. Bir takımın kendi esas renklerini kimsenin bilmemesi ne kadar ilginç bir durum aslında.

Sercan dedi ki...

Gercek renklerin arastirmasi galiba 1 sene sürdü, zaten 1950lerden orjinal renkler veya renkli fotograflar var.
Yani tonlar 98% böyledir. Tam pantone tutturmak cok zordur. Tahmin ediyorum.
Belkide 1908deki siyah beyaz resimde süper bir teknolijlen bulmuslardir :)

Oz dedi ki...

illa da eski bir formaya gerek yok. ASY kendisi demiş, siz de sitenin girişine yazmışsınız: "vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı"

şu anki forma kırmızısı vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı mı yoksa bordoya çalan koyuca bir vişne çürüğü mü...?

bence ikincisi.

canaydın bir araştırma grubu kurmuş, içindeki kimbilir kim bize bu rengi uygun görmüş.

ondan önceki tüm renkler, formalar cart yanlış sahte olmuş. iyi valla.

Selocan dedi ki...

Boşu boşuna tartışıyoruz aslında. Hiçbirimiz bilmiyoruz hangi renklerin gerçek olduğunu. Sence o renk gerçek, bence o renk gerçek, ona göre o renk gerçek... Bencelik iş değil bu diyorum sadece... Ali Sami Yen bir daha gelmeyeceğine göre, hiçbirimiz bilemeyeceğiz ilk renklerimizi. Kulüp belirlemiş işte, araştırma yapmış kendi çapında... Nasıl logomuz resmi ise, logonun üzerindeki renkler de resmi işte...

Burak Eken dedi ki...

Geçen yıl, Galatasaray.org'dan, 2008-2009 media kiti indirmiştim. Orada resmi renk kodlarımız yazıyordu. Oradaki kodlara göre renklerimiz şöyle;

http://img196.imageshack.us/img196/9369/sarkrmz.png

Selocan dedi ki...

Tamam işte aynı bizimkiyle :)

Sercan dedi ki...

http://img340.imageshack.us/img340/9301/renkler.jpg
1910lardan galiba.

ahmetcan_48 dedi ki...

Sakin ol Lappap bu kadar hiddetlenmene ve "ulan" tarzı çirkin kelimeler kullanmana gerek yok. Artık, son iletimde de dediğim gibi bu konuda herhangi bir görüş bildirmeyeceğim. Dediğim gibi biraz zor da olsa bu gerçeği kabullenmeye çalışacağım maalesef.

Adsız dedi ki...

Ben bu vişne midir ..tok sarı mıdır...nefret ediyorum. Ben kenidmi bildim bileli..sar kırmızı dur..bunlar sarı ve kırmızının değişik tonları sadece. Canaydın GS yı katleden bir şahsiyetti. Lucescu yu gondererek en büyük hatayı yaptı. Bu renk seçimleri de iğrenç. Yıllardır forma almıyorum..çunku bana kahverengi gbi geliyor. Kusura bakmayı...bu kırmızı değil..sarı da sarı değil...turuncu olacak bıraksan... Acilen saeı kırmızıya donulsun çunku ben bıktım artım

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır