Bu Blogda Ara

14 Ağustos 2010 Cumartesi

Tahmini Ali Sami Yen Forması

Türkiye Futbol Federasyonu'nun web sayfasında yayınlanan forma kataloğundaki konsept çalışmasına dayanarak çizmiş olduğum ASY forması.

Öncelikle bu formanın konsept çalışmasını yapmama yardımcı olan Azmie isimli arkadaşıma teşekkür etmek istiyorum. Şort ve çorapların çizimleri tamamıyla kendisine aittir. Ben sadece şort ve çorapların renklendirilmesi ile formanın çizimini yaptım.

Bu arada asıl teşekkür edilecek olan başka biri daha var. İsmini hiç hatırlıyamadığım bir arkadaş ASY anı formasının konsept çalışmasını uzun bir süre önce bu blogda yayınlamıştı. Kimsenin günahını almak istemem ama belkide GS Store yetkilileri bu arkadaşın fikrinden yola çıktılar. Eğer bu doğruysa ki buna hiç şaşırmam bu arkadaş kesinlikle ödüllendirilmeli. Doğru değilse ise kusuruma bakmayın lütfen.

Formaya gelince TFF'nin amatörce çizimlerine dayanarak Almanya'nın iç saha formasının kalıbı ile aynı kalıba sahip olduğunu tahmin etmekteyim. Ama hepimizin bildiği gibi Türkiye'de ki Adidas takımları aynı kalıbı 4-5 farklı formada kullanıyor. Mesela bizim pembe ve bej formalar Adidas Condivo modelidir. Fenerbahçe'nin formaları ise Adidas Stricon modeli. Bu yüzden ASY forması tıpkı diğer formalarımız gibi Adidas Condivo modelide olabilir.

Umarım bu forma Condivo modeli üzerinde tasarlanmıştır. Çünkü bu modele çubuklu formalar gerçekten çok yakışmaktadır. Arjantin, Milan ve Bayern Münih'in bu seneki iç saha formaları buna en güzel örnektir.

Model ne olursa olsun bu forma bence Ali Sami Yen Stadında oynayacağımız son maçlarda giyilmeliydi, Türk Telekom Arena'da değil. Madem anı forması o zaman ASY'de ki son maçlarımızda giyilsin, tıpkı Arsenal'in efsane forması gibi. Zaten ikinci yarıda çıkan forma kültürü bir tek bizim ülkemizde var. Ne de olsa her kulübün en az 4-5 tane forması var, daha başka ne beklenir ki?






7 yorum :

okanöztoprak dedi ki...

Umarim dedigin kalip ile olur bu forma. Sanmiyorum ama. Mercan ve Arslan forma kaliplari ile yapilirsa hiç sasirmamak gerek. Bu arada hayirli ola bloga katilman..

Sühan Alp dedi ki...

alınır :)

Design In Sport dedi ki...

Teşekkürler, fırsat bulduğum süre içersinde bloga katkıda olmaya çalışacağım.

Yasin Özyapı dedi ki...

hayırlı olsun ve bir şey daha soracağım demin kataloğuna baktım tff nin orda beyaz bir formas var o arslan forma yerine mi geçiyor

Yıldırım dedi ki...

selam emre, forma kalıbı bence çubuklu içinde değişmeyecek, çizimden de yuvarlak yaka olduğu bariz belli zaten.. bunun için kendi yaptığım çizimden detayları daha iyi görebilirsiniz..

http://1.bp.blogspot.com/_8Lv7qmeCjg0/TGcdNfDe_zI/AAAAAAAAAG0/MLAj0W2BMGA/s1600/gs+2010-11ali+samiyen+forma.jpg

Blade Runner dedi ki...

I hope we use this template:

http://www.footballshirtculture.com/images/ac-milan-10-11-home-kit-b.jpg

tygtyg dedi ki...

formaya ulaşabileceğim bir yer biliyor musunuz? outletlere de baktım yok hiç bir yerde bir adidas da görmüştüm oda çok büyük bir bedendi.Yardımcı olurmusunuz?

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır