Bu Blogda Ara

27 Aralık 2010 Pazartesi

ALİ SAMİ YEN ÇUBUKLUSU


Ali Sami Yen Stadı'nı çubuklu formalar ile anmak büyük talihsizlik aslında. 1960'ların başından ortasına kadar, ta ki yerini efsane Metin Oktay formasına bırakana kadar, birbirine çok benzer 2 farklı çubuklu forma 5 sene takımda hüküm sürdü. Aslında o 5 sene boyunca Galatasaray'ın giydiği parçalı forması da vardı, ki bence en güzel formalarımızdan biridir, ancak çubuklu neredeyse iç saha formamız olmuştu o dönem. Şansa bakın, o forma çok büyük bir tarihi başlangıca tanıklık etti ve Ali Sami Yen'in açılışını gördü. Bir de o formaları giyip fotoğraf çekilince, aşağı yukarı 5 senelik bir mazisi olan forma efsane oluverdi. Aslında efsane de olmadı hani. Eğer yönetim akıl edip o ASY ile çekilen ilk fotoğraftaki formayı TT Arena için tekrar üretme fikrini ortaya atmasaydı (ki çok başarılı düşünce) belki de çoğu insanın haberi bile olmayacaktı bu formadan. Kısacası tarihin en ballı forması ödülünü ben bu formaya veririm.

Yukarıdaki resim de blogda ilk defa görücüye çıkıyor. 64-65 sezonu sonunda çekilen bu fotoğraftaki forma yine o ballı forma işte. Her futbolcu birer efsane. Metin Oktay, Gündüz Kılıç ve Berlin Panterini aynı karede görmek tüyleri diken diken ediyor tabi. Ancak fotoğrafın arka planını oluşturan genç Ali Sami Yen insanın şu aralar gözlerinin dolmasına sebep olyor.

Bu sezonun hemen ardından Metin Oktay parçalısı doğuyor ve 20 sezon boyunca tasarımı hiç değişmeden giyiliyor. Fakat ne yazık ki fotodaki ballı forma kadar değer görmüyor şu günlerde. Ancak şunu da söylemeliyim. Eğer illa bir çubuklu yapılacaksa evet bu formanın modern versiyonun yapılması her zaman tercihim olur. Fakat tabi ki bu tip özel sezonlarda.

2 yorum :

rtamer18 dedi ki...

biseye dikkat ettimde bzim bugune kadar giydogimz cubuklular istisnalar var ama fener cubuklusundan farkli onlarin cizgilaeri daha ince oluyo bizimkiler ise daha kalin misal cikicak formamizi fener hic o tarz bi cubuklu giymedi

Selocan dedi ki...

biz kalınlar kadar ince çubuklular da giydik. 70-80 dönemi çubukluları 20ler ile 50 ler arası dönem, 95-96-97 çubukluları 04-05 06-07 çubuklusu. Bunların alayı ince çubukluydu. İstisna olacak az değil hatta kalınlardan daha fazla giyildi ince çubuklular.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır