Bu Blogda Ara

9 Aralık 2010 Perşembe

ÇUBUKLU HAKKINDA


Çubuklu forma hakkında mail geliyor oldukça. Yeni bir gelişme olup olmadığı ve ne zaman çıkacağı hakkında sorular geliyor. Aslında biz diğer 2 formamız tanıtılmadan önce çubuklu formayı da epey tanıtmıştık. ASY'nin son senesi için çıkacağını ilk biz söylemiştik ve 1964'teki çubuklu formaya benzer bir görünüme sahip olacağını da biz duyurmuştuk. Mercan ve Krem formanın tanıtımından birkaç hafta önce de bu çubuklu formanın tanıtılmayacağı ve yeni stad için bekletileceği haberini almıştık. Ocak ayında çıkacak bir formanın heyecanını kaçırmamak için de fazla yazıp çizmedik hakkında. Şimdi zaman yaklaştı. Önce, ne zaman tanıtılacak bu forma ?

Bilmiyorum. Tarihi henüz kulübün de bildiğini düşünmüyorum. Ancak 2 farklı senaryomuz var önümüzde. Geçen seneki kırmızı forma 23 Aralık günü resmi olarak tanıtıldı. Yılbaşından yaklaşık 1 hafta önce. Bu ilk senaryomuz. Yani 2011'e girmeden çubuklu formayı görebiliriz. 2. Senaryo ise bana daha makul gelen; Yeni stad için yapılmış bu formayı yeni stad açılışında göreceğiz. Aynı gün yeni stadın altındaki GS Store'larda satışı yapılacak ve patlayacak. Açılış maçı Ocak'ın son 2 haftası içinde gerçekleşecek. ASY'deki son maç 11 Ocak'ta oynanıyor çünkü. Son maçın ardından TT Arena'ya taşınıyoruz ve Ajax ile bir açılış maçı yapıyoruz. İşte bu maçta Çubuklu formamızı giyebiliriz ve tanıtımı da yapılır. Bu 2. senaryo bana daha mantıklı geliyor. Yani ya 2 hafta sonra tanıtılır, geçen sene ki gibi. Ya da henüz 1 ay 2 haftamız var bu yeni formayı görmek için.


Peki forma nasıl olacak; Bunu yazdık daha önce ancak yine değinelim. Formanın gövdesi tıpkı 64'teki forma gibi sarı zeminli olacak ve kalın 2 çubuk geçecek gövdeden. Kollar ise kırmızı ağırlıklı olacak. Şort ve çorapların siyah olacağını TFF'nin dandik kataloğundan gördük. Bizim tahminimize göre formanın arkasında diğer 2 formamız gibi bir Galatlar çerçevesi olacak ve numara bunun içine yazılacak. Ancak bu tamamen bizim kafadan salladığımız bir durum. Olmaması daha yüksek bir ihtimal. Bu konuda bir duyum alırsak paylaşırız. Formanın üzerinde ise Ali Sami Yen Stad'ı ile alakalı birkaç logo, motif vs... olacak. Ancak bunların şekillerini ve nerede bulunacaklarını bilmek bizler için zor, yine de öğrenebilecek miyiz bakarız.


Peki formanın şekli nasıl olacak. Çok büyük bir ihtimal ile Milan'ın bu sene ki iç saha forması gibi olacak. Hatta neredeyse birebir. Sadece renkleri farklı. Bunu söyleyebilmemin sebebi; Tanıtılan 2 formamız da aynı kalıp ile yapıldı ve Milan'ın kalın çubuklu forması da bizim bu 2 formanın kalıbı ile aynı. Bu sebeple üretici firmaların hazır tasarımlarından kullanılmış ve Milan'da da uygulanmış olan tasarımı direkt bize uygulamış olmaları kuvvetle muhtemel. Bu sebeple yukarıdaki Milan formasına iyi bakın, eminim çok benzer, hatta aynısı olacak.

Yeni bilgiler öğrendiğimiz an paylaşacağız.

3 yorum :

pepino dedi ki...

ben seyi cok merak ediyorum simdi sort siyah oldugu icin formadaki detaylar siyah mı olacak yoksa beyazmı beyaz olursa bence garip durur diye dusunuyorum bide formanın arkasında insallah o cerceveden olmaz igrenc duruyo formada isim yazdırmayınca

rtamer18 dedi ki...

abi milan diyip uzağa nie gittin ya direk kayseri çubuklusu 2 adım önünde duruyor

Selocan dedi ki...

Abi Kayseri'nin formasının kalıbı eski kalıp. Kimbilir kaç senelik. Milan'ın formasnın kalıbından ve aynı tasarımdan olacak diye düşünüyorum. Birebir aynı yani. Kalıbı da aynı.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır