Bu Blogda Ara

25 Aralık 2010 Cumartesi

KÜLTÜR


Fazla uzatmayacağım. Millet konuşuyor, yazıyor. Abi çubuklu formaya neden karşısınız. Çubuklu da bizim kültürümüzde var vs... Biz daha Parçalı formamızı, esas Galatasaray formamızı 14 senedir yapamıyoruz, beceremiyoruz, kalkmış çubuklu da bizden diyorsun.

Fenerbahçe, Türkiye'nin en büyük 3 kulübünden biri. 103 yıllık mazileri var. Siz hiç Fenerbahçe'nin kalın çubuklu forma giydiğini gördünüz mü ? Bırakın Parçalı formayı falan, kalın çubuklu forma giydiklerini gördünüz mü ? Şu hani 2 bantlılar veya ortadan inen tek bantlılar gibi... Bırakın başka tarzda home forma yapmayı, kendi çubuklu türlerini bile adamlar 100 senedir değiştirmediler. Seneye çubuklu kesin yapacaklar biliyor taraftarları, hatta ince çubuklu olacak o forma, onu da biliyorlar. Her sene de çatır çatır satıyorlar. Bizde ise ticari kaygı (!) sebebiyle Parçalımız son 25 yılda 45 farklı türe büründü.

Sonra kalkmış "çubuklu da bizden be abi, 85 senedir giyiyoruz". Bence kalın çubuklu bizden, sence ince çubuklu. Onu bile bilmiyoruz. Daha parçalımızı beceremiyoruz halbuki, ne çubuklusu ya hu... Bazen boşuna mı yazıyoruz acaba diyorum kendi kendime.

Resim Fenerbahçe'nin 1910'lu kadrolarından biridir.

6 yorum :

Nekke dedi ki...

Kulüp formalarının ticari bir amaç olarak kullanımının bundan en çok 10 sene öncesine dayandığını unutmayalım.

Selocan dedi ki...

Zaten 45 farklı parçalı türümüz de olmadı henüz. Onu da yazayım da sorun çıkmasın.

Son 10 senede Galatasaray kaç farklı parçalı forma yaptı ? Sorumuz o olsun o zaman.

FOTOGRAFCI dedi ki...

bende parçalıdan yanayım en sevdiğim formamız hatta şöylede bir sloganım var "PARÇALI'yla PARÇALA" tabi bu örnek daha fazlada türetilebilir... iyi çalışmalar saygılar ve sevgiler...

rtamer18 dedi ki...

abi tam parçalıdan kastın şort çorap kombinasyonuyla beraber mi çünk ü 2008/2009 daki tam paçalıydı kol tasarımı biraz değiştirilmişti tabii şort çorapta radyo spor cupta werder bremen maçında giymiştik tek maçlık resmi olmayan

E dedi ki...

Kulüp bizim gösterdiğimiz bu hassasiyetin çok uzağında. Bakın yeni stadımıza. Koltuklar klasik kırmızı, merdicenler cart sarı. Nerede kaldı rahmetli Canaydın'ın yaptırdığı çalışmalar, nerede kaldı yeni sarı ve yeni kırmızımız ?!

Galatasaray'a bir gün bu konulara taraftar kadar eğilen bir yönetimin gelmesi dileğiyle...

Selocan dedi ki...

Ah o sarılar beni de deli ediyor. Anlamyorum ki çok mu zor gerçek renklerini kullanmak.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır