Bu Blogda Ara

18 Şubat 2011 Cuma

ACİZLİK


Aslanlı yola Ali Sami Yen Spor kompleksi tabelaları asılıyormuş. Büyük bir gururla bu haberi 3 fotoğraf ile resmi sitede duyurmuşlar. Biz bu adamlara formalarımızın nasıl olması gerektiğini anlatmaya çalışıyoruz ya, önce temel derslerden başlayalım. Çünkü kendileri Galatasaray'ın Armasını bilemeyecek kadar acizler. Bir de gururla şu tepedeki fotoğrafı resmi siteye koyacak kadar da komikler.

Şimdi açıklama tez yapılır. Ben daha yapılmadan yazayım. Tabelayı yapan bilmemne firması logomuzu yanlış hazırlayıp inşaat sahasına getirmiştir. Gerçek anlaşıldıktan sonra tabelalar geri gönderilip doğrusu ile değiştirilmiştir. Gelir buna benzer bir açıklama 1-2 saat sonra. Ya da gelmez...

Kesin evet tabelayı yapanlar hatalıdır. Kesin oraya getirilene kadar, o nal kadar armayı hiçbir yetkilimiz görmemiştir. Kesin. Yok abi, bu adamlara formaları falan anlatana kadar...

*Ben bu fotoyu ilk önce resmi sitede değil, 17 Mayıs 2000 Blog'da gördüm.

Edit: Resmi site kaldırmış yukarıdaki fotoğrafı.

Edit2: Tabelalar düzeltilmiş ve yenileri yerine konmuş. Tamam artık bize yüklenmeyin düzelttiler işte :)

30 yorum :

alaTURKa dedi ki...

içimden gelerek yazıyorum. galatasaraylo olmakla gurur duyuyorum.
çünkü bu kadar bilinçli ne yaptığını bilen bi taraftarın bi parçasıyım.
ufak bi detay belki ama herkesin hemen dikkatini çekebiliyo.

alaTURKa dedi ki...

aynı şekilde kulübünde taraftarıyla gurur duyması gerek...

Selocan dedi ki...

Karmaşık bir logomuz yok ki abi. Dünyanın belki de en basit görünümlü logosu. Onu bile beceremiyorlar. Farkedilmez mi yahu. Direkt batıyor göze

alaTURKa dedi ki...

işçilere bak nasıda gururla bakıyolar :D

Selocan dedi ki...

Eminim farketmişlerdir onlar da, ama ne yapsınlar.

Sercan dedi ki...

Floryadaki logoda berbat
http://img341.imageshack.us/img341/8104/gsfloryacacikbuyuk.jpg

Selocan dedi ki...

Gerizekalılar.

alaTURKa dedi ki...

selocan; bence sen elinden geldiğince diğer blogdaki arkadaşlarını bu logo kullanımında bilinçlendir...

alaTURKa dedi ki...

yani tepkili olduğumuzu bilsin yönetim.

Selocan dedi ki...

Kaldırmışlar abi fotoyu. Değiştireceklermiş logoyu.

İsmail dedi ki...

Neyseki değiştireceklermiş. O floryadaki logoda cidden çok berbat.

Selocan dedi ki...

Değiştirmeselerdi ben bidahaki maçta indirmeye giderdim zaten o tabelayı. Böyle saçmalık olmaz.

photoboy dedi ki...

merhaba,

sitenizi ilgiyle izleyen biri olarak bu olay medyaya yansımadan bu yazı kaldırmanız.Anladığım kadarıyla kuülp yapılan yanlışın farkına varmış ve yazınız amacına ulaşmış görünüyor.Zaten zor günler yaşayan ve her taraftan köşeye sıkıştırlmaya çalışılan Galatasar ın bu haberle bir kere daha gündeme gelemesini şahsen istemem.O nedenle tabiki takdir hakkı size ait ancak amacına ulaşmış bu yazıyı yayından almanız.

dost selamlar

Selocan dedi ki...

Merhaba;

Yani bu tabelaların yapımı herhalde 2 haftayı falan bulmuştur. Tam bilmem bu işleri. Bu 2 haftada bir yetkili bile gidip bakmamışsa veya bakıp da anlamamışsa ben az bile yazmışım. Kaldırmayı düşünmüyorum. Galatasaray Spor Kulübü değil, olacaksa bu işlerin sorumlusu rencide olsun.

alaTURKa dedi ki...

büyük kurumsal şirketlerde bu işakan kişiler vardı eğer sürekli kulüp için çalışan bi ajans var ise o ajans tabelayı yapn şirkete logonun vektörel formatta pantone adını verdiğimz özel reklerin bulunduğu kataodan renk kodlarıyla brlikte yollar ölçüler vs. gibi bilgiler alındıktan sonra tabela nın yapıldığı yer onay için sorumluya tekrar yollar oda tamam der ise tabela yapılır.
kulübün burada hatası var ise bu kontrol etmemekten kaynaklıdır, ve de bu logoların resimlerini webde yayınlamak. bu fotoları biz ilk baktığımızda logo yanlış diyosak kulüp çalışanları bakmadan demeli. neyse biz kendi aramızda eleştirimizi yapıyoruz. bu eleştiriler de yıkıcı eleştiriler değil!

alaTURKa dedi ki...

http://www.galatasaray.org/kulup/haber/9331.php
al bitane daha. eleştirmeyelimde ne yapalm!

Adsız dedi ki...

Bence sizin derdiniz uzum yemek degil, bagci dovmek! Sapkinlik derecesinde detaylarla ilgileniyorsunuz, en ufak bir yerde bir acik yakaladiniz mi ne 'acizlik' kaliyor, ne de 'gerizekaliligin resmi'. Polat yonetimi gidecek nasil olsa degil mi? Yerine gelecek olanlar da, baska takim taraftari olup da, sirf galatasaray lisesi mezunu diye istedigini secebilecek bir suru uyenin sececegi bir yonetim olacak kuskusuz (son secimleri hic takip etmediginizden, donen dolaplardan hic haberiniz olmadigindan adim gibi eminim). Yeni yonetim bi gelsin, ben sizi o zaman gorecegim; hakaret edeceginiz, acizlikle suclayacaginiz gunah keciniz de olmayacak! Siz daha cok beklersiniz artik her bi detayina kadar dusunulmus bir Nike forma! Ne kadar safmisiniz, anlayacaksiniz o zaman - yani Galatasaray Galatasaraylilarin elinden gittigi gun elinizde hic bir sey kalmadigi gun gorecegim ben o zaman kim acizmis kim degilmis meger!

Selocan dedi ki...

Yani bu rezalette bile bize geçirmek ne kadar komik yahu. Adamlar kendi armasını bilmeyecek kadar acizler işte. Bu kadar. Başka bir açıklama yok. Bu ayrıntı değil, bu Galatasaray arması. Dünyadaki en sade ve basit armayı bile beceremeyen bir ekip var bu kulüpte. Daha ötesi mi var ?

Dediğim gibi bizimle uğraşacağınıza bu basit ve kulübü küçülten yanlışlara son vermeye çaba harcayın derim.

The Champ dedi ki...

Galatasaray Analiz @
Bende Adnan Polat'ın her zaman destekçisi oldum ve devam etmesinden yanayım.. bunu baştan söyleyeyimde.

söylediğin şeyler çok saçma.. hiçte ufak ayrıntı falan değil bilakis çok çok önemli bir ayrıntı.. bahsedilen şey armamız sonuçta. dediğim gibi bende adnan polattan daha iyi bir aday geleceğini sanmam ama yönetimin burda yaptığı sorumsuzluğuda görmezden gelmek ahmaklık olur..
hem bu sorumsuzluk sorunusadece şu anki yönetimin değil, şu ana kadarki görmüş olduğum tüm Galatasaray yönetimlerinde üç aşşağı beş yukarı var...

Şu sembollere karşı olan sorumsuzluğunu yenmiş bir yönetim görürmüyüz acaba ölmeden? inşallah polat yaparda bundan sonraki yönetimlerede öncü olur...

TeMPeSt dedi ki...

işleri yürüten firma logoyu üreten firma ve GS yönetiminin ele ele göstermiş olduğu beceriksizliği kutlarım.Layıkız devam edin zıçmaya devam edin..su olayı 5 yasındaki cocuk yapmaz ...Bunlar ne beceriksiz adamlarmıs yahu.sayayım desem 125000madde olucak
dur sayayım
stadla ilgili tavizler gırla
shumbert Türk yapamamak
Sophie Young ı ikna edememek
...
futbolu yazmıycam herkes biliyor doğru yaptıkları birsey varsa buraya yazın.
GS ın buyukulugunun farkında olmayan bir grup işbilmezin elinde bir de hala destek cıkanlar var sasıyorum.Allah yardımcımız olsun

Yasin Özyapı dedi ki...

aslı yerine takılmış ve artık sizde burada takılmayın... :D hayret ediyorum nasıl bir acizliği görmüşüz hayret :S

JackOfSpades dedi ki...

yahu allahaşkına ben bile ilkokula giderken defterime çizmeye çalışırken logoyu S harfinin üst kısmı G'nin üzerinde olsun diye uğraşırdım.yapamazsam tekrar denerdim.düşünün ilkokul çağındaydım.ama anlamıyorum kimse bakmıyor mu?denetlemiyor mu?firma hata yapabilir.tamam.ama hiç mi bu logoları kontrol eden yok?eğer varsa hi mi Galatasaray logosu nasıldır bilmez?eğer denetleyen birileri varsa ve bu hatalar yapıldıysa bu "ufak detay" değil,kocaman bir AYIP'tır.
ayrıca blogun bazı mercilerce takip edildiğini de gördük.umarım formalar konusunda da tavsiyelere uyarlar.

Selocan dedi ki...

@JackOfSpades

Eyw abi biz de öyle umuyoruz.

burranazzo dedi ki...

ben tasarimciyim bilen biliyor.

106 senelik bir kurumun ARMASI, AMBLEMI, LOGOSU bugun hala yanlis basilip uygulanmaya calisiliyorsa bu AFFEDILEMEYECEK BIR HATADIR.

Biz Türk milletiyiz biz unuturuz. O yuzden dünya capinda bi sikim olmaz bizden. Ondan sonra oturup Barcelonayi Manchester i ayilip bayilip izleriz. Cunku onlar KURUMSALLIGI COKTAN HALLETMIS BIRER CINARDIR.

Bu meseleyi selo ya ben bir kez daha belirtmistim.

Metin Oktay icin ani tshirtleri atkilar yapmisti kulüp. 50 liraya 60 liraya satiyordu. Bir mac gunu gittim baktim dükkana. Urunlerin kollarindaki amblem yanlisti. Gorevli kiza sordugumda bu niye boyle diye. Efendim o donem logomuz oyleymis cevabini verdi bana.

Galatasaray logosunu bilmeyen adami ise almayacaksin. Egiteceksin gerekirse.

Sabriyi SARBI yazmak degil bu... Ya da Servet'i ARMASIZ cikartmak degil...

Galatasaray Kulubunun ARMASI, LOGOSU, AMBLEMI ne sikimse YANLIS KARDESIM... Bi de STADA 30 METRE KOYACAKSIN ONU... Allahtan bizim gibiler var da ite kaka bi sey yaptirabiliyoruz kulube.

DIKKATLI OLACAKSIN... OLMAYACAKSAN GIDECEKSIN.

Cocuk oyuncagimi lan Galatasaray Kulübü???

pinarfiliz dedi ki...

ben bu logodaki hatayı anlamadım açıkçası. anltırsanız sevinirim.

Selocan dedi ki...

@pinarfiliz

S'nin üst tarafı G'nin üzerinden geçer bizim logoda. Burada G'nin altından geçmiş. Aşağıdaki resimde gerçek logo var, kıyaslayabilirsin.

pinarfiliz dedi ki...

sağolun.gerçi ilk bakışta anlamadığım için sorma ihtiyacı hissettim.bu kadarda özensiz işte yapılmaz ki .

Groza ateş, bunaltı dram ! dedi ki...

Ohh ya rahatladım şimdi :))

JackOfSpades dedi ki...

yukarda arkadaşların da belirttiğinden anlıyoruz bu ilk değil.ama bundan sonra umarız daha tedbirli olurlar.biz sonuçta bu armaya bu renklere aşığız.bunu da öğrensinler.

EH® dedi ki...

bu "Galatasaray Analiz" nickli sahis kim oluyor ya?! resmi bir GS calisani oldugunu hic sanmiyorum.. eger oyleyse de, diyecek birkac lafim var kendilerine..
sizin bi kere sikayet etmeye, dert yanmaya, taraftari suclamaya asla hakkiniz yok! sen kimsin de bizi tehtid ediyorsun ya "Siz daha cok beklersiniz artik her bi detayina kadar dusunulmus bir Nike forma!" diyerek?!
biz bu klube karsiliksiz gonul vermisiz bi kere.. bizi onca sene sadece musteri yerine koydunuz yetmedi, artik tehtid bile aliyoruz baskandan bile.. bravo yaa.. GS'in insan iliskileri REZALET durumda! bu taraftar, takimin ruhu ve en masum parcasidir! siz sadece piyonsunuz oradaki makamlarda.. sizin yeriniz gecici, boyle sacma sapan islerle ugrasip laf yetistireceginize isinizi duzgun yapin! bi de sanki gecen senelerdeki adidas formalari "her detayina kadar" dusundunuz de! senelerce dandik dandik formalari asiri pahali fiyatlarla aldik sayenizde.. nike'la da boyle dandik urunler satin da o zaman gorursunuz siz.. hele istediginiz kadar bi satilmasin, o zaman elinizde fena patlayacak bu anlasma..
cidden kil oldum bu adama yaa.. sen kimsin yaa! klupte calisiyorsan da git isini duzgun yap! suclayacak birilerini aramayi birakin!! yetti artik yaa.. butun branslar dokuluyor, bunlar hala uyuyor.. sirket yonetimi konusunda hic bir bilgisi ve deneyimi olmayanlar gelmis basa, is yaptiklarini saniyorlar bi de.. eski "topcu" olmak yetmiyor malesef.. profesyonel cozumler gerek, hem de hemen!!

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır