Bu Blogda Ara

2 Şubat 2011 Çarşamba

FÜME FORMANIN İLK HALİ



Fatih Terim'in formalarımız üzerindeki büyük etkisinden bahsetmiştik zamanında. 1997'nin 2. yarısında giymeye başladığımız beyaz ve parçalı formalarımız ile 98-99 sezonunda tarihimizde ilk defa kullandığımız füme formamızın Fatih Terim'in bizzat kendi isteği üzerine üretildiğini anlatmıştık.

Füme formanın hikayesi içlerinden en ilginç olanı. Formalar ve Galatasaray tarihi konusunda üstadımız olan sevgili Yıldırım kendi blogunda füme formanın bu ilginç hikayesini yazmış.


Sezon başı şampiyonlar ligi için özel tasarlanan forma bir antrenman sırasında takıma gösteriliyor ve Hakan Şükür tarafından giyiliyor. Yukarıdaki resimdeki forma 98-99 sezonu füme formasının Fatih Terim tarafından makyaj görmemiş hali. Yan tarafında kalın sarı bir bant ve onu çevreleyen iki kırmızı bant göze çarpıyor, ayrıca en güzel detaylardan olan sarı-kırmızı-sarı adidas çizigisi henüz düşünülmemiş ve 3 çizgi de sarı. Bu forma daha sonra Fatih Terim tarafından bizzat bildiğimiz haline getiriliyor, ayrıca füme rengi ile de oynama yapılıyor. Daha fazla yazmayalım ve sizi Yıldırım'ın bloguna alalım.

Güzel paylaşım için kendisine de çok teşekkür ederim.

10 yorum :

Mert dedi ki...

Vay be,ilk defa duyuyorum,sağol bilgi için..Yıldırım'a da çok teşekkürler :)

The Champ dedi ki...

vay vay vay.. bizim terim'e bak hele.. desenize fatih hocada tasarımcılıkta varmış, hemde baya..

Burak Eken dedi ki...

Terim'i tebrik ederim. Formanın son hâli, o resimdekinden çok daha güzel.

Vincenzo dedi ki...

Harika bir formaydı.Umarım yeni sezonda da çubuklu ve parçalının yanında yer alır.

untildie dedi ki...

nike tasarımıyla bu formayı tekrar görmeyi isterim

The Champ dedi ki...

http://tinypic.com/useralbum.php?ua=x70zSQrQuhRwCH4ajF5wzA%3D%3D

madem konumuz füme forma.. AbaraiRenji ustanın tasarımıyla biraz oynayarak yaptığım bazı amatör denemeler

Selocan dedi ki...

eline sağlık, oyum şuna :)

http://tinypic.com/usermedia.php?uo=u3L5ZvFm2l5RadlCNUwUf4h4l5k2TGxc

tunc dedi ki...

@selocan
ben konumuzun cok disinda birsey sormak istiyorum belki yine bir bilgi vardir
milan baros bize geldigindne beri hep nike kramponla sahaya cikardi zaten nike anlasmasi vardi fakat sezon basinda 4 5 mac nike giydi fakat ondan sonra adidas giymeye basladi ama antremanlarda nike giymeye devam ediyor nike ile anlasmasimi bitti yoksa ayagindaki sakatlik yuzunden mi maclarda adidas giymek zorunda kaliyor bir bilginiz varmi acaba?

Selocan dedi ki...

Hiçbir fikrim yok vallahi :) Dikkat bile etmedim Adidas giydiğine

ozgur aydogdu dedi ki...

Klasikler dışında hala bundan daha guzel Galatasaray forması yapılmadığını düşünüyorum. O seneden başlayarak Lucescunun ilk sezonu da dahil bu füme rengini üçüncü rengimiz olarak kullanmıştık. Keşke bu rengi belleseydik de her sene farklı renkte formalar yerine üçüncü formamız hep bu renkten oluşsaydı (Arsenal'in sari deplasman, Juventus'un lacivert deplasman forması gibi). Bende de taraftar versiyonu var, Arena'daki tum maçlarda giyiyorum, her maç günü metroda mutlaka bir laf atan çıkıyor, 98/99 sezonu üzerine muhabbet ediyoruz yol boyunca. Taraftar ile maç formasının ton farkı oldugunu yazinizdan ogrendim. Ben de cok yikanmaktan benimki iyice mavilesti diye dusunuyordum :)

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır