Bu Blogda Ara

13 Şubat 2011 Pazar

NIKE'TA OLABİLECEK DETAYLAR


Nike'ın çok beğendiğim ve bize de cuk oturacak çok güzel detayları var formalarında. 2 tane detay var ki, bizim de tarihimizde sıkça kullandığımız forma şekillerimize çok uyuyor. Bunlardan biri Metin Oktay forması ile meşhur olan kol uçlarındaki bantlara benzer tasarladıkları bantlar. Diğeri geçmişte çok uzun yıllar kullandığımız ucunda kalın bant olan çorap şekli. Nike geçtiğimiz sezonlarda her 2 detayı da formalarında kullandı. Hala da kullanıyor.


Önce kol uçlarına gelelim; Arsenal'in bu seneki her 2 formasında da kullandı Nike bu detayı. Fransa formasında işi biraz daha ileri götürdüler ve kol uçlarını kıvırdıkları zaman ortaya çıkan farklı renk bantlar yarattılar. Galatasaray'ın klasik Tam Parçalı detayı değildir bu kol ucu meselesi. Metin Oktay forması öncesinde yoktu böyle bir detay. Ancak en meşhur formamızda kullanıldı ve gelecekte de buna benzer bir detayın formamızda kullanılması güzel olacaktır. Nike Arsenal'e klasikleşmiş formasını tekrar yaptı bu sene. Onların da tıpkı bizim Metin Oktay gibi klasikleşmiş formalarında kullandıkları bu kol ucunu tekrar yarattı. Sıra bizde olsun gelecek sezon.



2. konu çorapların uçlarında kullandıkları kalın bantlar. Daha 1 ay önce tanıtılan ve 5 Şubat'ta satışa çıkartılan Fransa formasında gördüğümüz bu detay beni yine gerilere götürdü. Bu detay kol ucundan daha eskilere dayanıyor. Düz kırmızı çoraplar, siyah çoraplar, beyaz çoraplar kullandık. Ancak içlerinde hiç kuşku yok ki en meşhuru ucunda sarı kalın bir bant olan kırmızı çoraplar. Metin Oktay formasından daha eski olmasına rağmen, yine o formanın meşhur ettiği bir detay. E gördük ki Nike yapabiliyor benzerini. Neden bizim için de yapmasın ? (!)

Yukarıdaki muhteşem tasarım sevgili Erdinç Çelik'e aittir.

8 yorum :

Ugur C. dedi ki...

Bir detay da Şampiyonlar Ligi arması. Ne kadar uzun zaman oldu ona sahip olmayalı ve daha ne kadar sürecek bu diye düşünüyor insan

Emir OTLUOGLU dedi ki...

bu yaz bayağı uzun olacak gibi...

Neyzen Tevfik dedi ki...

fransa forması satılıyor türkiye'de sırf tasarımı için aldım o kolları kıvırmazsanız düz mavi oluyor yani kolun içi kırmızı, bilgi olarak söyliyeyim dedim. ama yaka fevkalade.. 2 tane düğme var ancak düğme dışardan gözükmüyor..

Blade Runner dedi ki...

That is a fantastic shirt design. I hope Nike do not disappoint us. We have waited a long time for our shirt to be done correctly.

Also I hope long sleeve shirts will be more easily available.

Semih D. dedi ki...

valla ben fransanın formasını abartılacak bir güzelliğinin olduğunu düşünmüyorum. Hatta bana göre resmen tişört bozması. İnşallah bizimkiler böyle bir forma tasarlamaz.

Ama yukarıdaki parçalı çizimi gerçek ise galatasaray forması gerçekten tek kelime ile şahane.

Selocan dedi ki...

@Semih D.

Galatasaray forması sadece tasarım. Formanın öyle olup olmayacağı konusunda bir bilgimiz yok. Tasarımcı bir dostumuzun çizdiği örnek tasarım.

Mert dedi ki...

Özlemle bekliyorum tam parçalımızı. Umarım Nike bizi hayal kırıklığına uğratmaz...

answer dedi ki...

arsenalin bu seneki sarı formasının aynısını yapsalar hiç gocunmam sevincimden takla atarım :)

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır