Bu Blogda Ara

12 Şubat 2011 Cumartesi

NIKE'TAN BEKLENTİ #2


Takipçilerin en çok merak ettiği konulardan biri arma meselesi. Nike ile birlikte güzel günler bekleyen bizler, armamızın da adam gibi olmasını diliyoruz. Adam gibiden kasıt; Avrupa'daki bütün takımlarda olduğu gibi dikiş ile yapılmış ve kaliteli görünümde olması.

2004-2005 sezonunun sonunda Adidas ile anlaştığımız zaman armamız da Lextra firması tarafından yapılmaya başlandı. Adidas ile geçen bu 6 sezonda da Şampiyonlar Ligi'nin meşhur patchini de yapan bu firma hazırladı armalarımızı. Ancak kalitesi hiç de iyi değildi. Yıkanınca dökülüyor, futbolcuların üzerinde bile arması sökülmüş antrenman ürünleri görüyorduk. Bu sezonki mercan ve krem formalarımızda kullanılan armaların kalitesi, geçtiğimiz senelerdekilere göre iyileştirilmiş olmasına rağmen, baskı arma ve yıldızın kalitesiz görüntüsünden kurtulamadık bir türlü. Kısacası sevemedik biz bu Lextra baskı armaları ve yıldızları. Avrupa'daki hiç bir büyük kulüp bu tarz baskı armalar kullanmıyor üstelik.


Lextra firması Adidas'a bağlı değil. Yani Adidas ile sözleşmeyi feshetmemize rağmen Lextra ile ilgili bir gelişme yok henüz. Ancak aldığımız duyumlara göre Nike, formalarımıza armamızı kendisinin koymasını istiyor. Tıpkı; Barcelona, Arsenal, Juventus, Werder Bremen, Atletico Madrid, Manchester United vs... gibi. Onların armalarını da Nike kendisi yapıyor. Bu takımların armalarının hepsi kaliteli ve dikiş.


Nike eğer, "armaları ben yapacağım" da ısrarcıysa, yukarıda saydığım takımların armaları gibi kaliteli olacaktır. Ancak Lextra ile olan anlaşmanın da feshedilmesi gerekir. Adidas ile hayatımıza giren ve bir türlü sevemediğimiz şu markanın da bence sonu geldi. Bu kadar kararlı olan Nike'ın bu işi de halledeceğini düşünüyorum. Bu konuda kesin bir duyumum yok. Ancak seneye çok büyük ihtimalle hayallerini kurduğumuz ve Avrupa takımlarında görmeye alıştığımız dikiş ve en üst kalitede Nike'ın hazırladığı armaya sahip olacağız.

Armaların fotoğraflarını gönderen sevgili Fırat Erbuğ'a çok teşekkür ederim.

15 yorum :

Dil çıkaran oğlan dedi ki...

ve nike ilk defa 3 yıldızı olan bir klübün armasını dikecek büyük ihtimal.

Mert dedi ki...

Benim de çok büyük bir beklentim bu Nike'tan..Umarım dikişli armaya kavuşuruz.. :)

Şöyle bir karşılaştırma yapmıştım bir de: http://img138.imageshack.us/img138/2201/uydurukvsdikisli.png

Dil çıkaran oğlan dedi ki...

ya merak ettiğim 2 şey var birincisi bizim 100. yıl formamızdaki arma çok kaliteli bir dikişti tıpkı şimdi nike in klüplere yaptığı gibi. ikiincisi ise nike firması her nike e geçen takımların logosuyla biraz oynayıp öyle işliyor formaya birebir yapmıyor aynısını bizim armamızdada öyle tip bir değişiklik olurmu acaba olursa güzel olur aslında hoş bir ayrıntı.

Selocan dedi ki...

100 yıl formasında armayı herhalde kulüp veya adidas kendisi yaptı. Oynama meselesini ise bilmiyorum. Bakalım bir dikiş olayı kesinleşsin de.

mrh dedi ki...

Galatasaray şimdi şu armayı üreten firma ile logo üretim antlaşması mı yapmış? Umarım kurtuluruz bu firmadan formanın görselini direkt zedeliyor.

Selocan dedi ki...

Evet armamızı üretmesi için Lextra ile anlaşmıştık zamanında. Umarım Nike kendisi üretir logomuzu.

Neyzen Tevfik dedi ki...

yanılmıyorsam umbro zamanı güzel armamız vardı. özellikle altın gümüş beyaz kırmızı formalı dönemde..

alisamiyenhell dedi ki...

adidasla sadece futbol takımızın sözleşmesinimi feshettik yoksa basketbol dahil bütün adidas olan branşlarımızı feshettik nıke ile olan sözleşmemiz basketnoluda kapsayacakmı basketbolda nıke pek alışagelmiş bir şey değildirde

Selocan dedi ki...

Adidas ile hiçbir alakamız kalmadı. Ya Nike giyecek basketbol takımı, ya da başka marka arayacak. Ama Adidas olmayacak

Unknown dedi ki...

yalnız dilkiş armada bence şöyle bi sorun var.malum ülkemizde korsan ürünleri baya iyi yapıyorlar ve dikiş armalar bence bu sektörün ekmeğine yağ sürer.şuan piyasada olan ve çok ince detaylara kadar yapılmış korsan ürünleri sadece arması sırıtıyor.üstelik formalarımızda bulunan logoda bana göre bi derinlik var ve ışık yansımasıyla 2boyutla3 boyut arasında bi görsellik oluşturuyor.tabi bu benim şahsi fikrim

pepino dedi ki...

zaten formalarımız bu yukardaki takımlar gibi ozel tasarım olucaksa logomuzda onlar gibi dikis olucaktır kesin. ayrıca lextrayla anlasmamız oldugu kesinmi cunku adamların hicbisekilde reklamlarını falan yapmıyoruz ben ismini bile simdi ogrendim bence adidas turkiyeyle alakalı olabilir yani onların anlasmaları olabilir malum fb ve bjknin de amblemleri bizimki gibi

calibra dedi ki...

Şimdi Trabzonspor'a bakıyorum, onlar da Nike ile anlaşmalı ama logolarını, Türk Bayraklarını, Lextra'dan alıyorlar. Sanırım ülkemizdeki yaygın sahte forma/ürün nedeniyle Lextra bu kadar tercih ediliyor...

Bizim de umarım ki dikişe geçmemiz söz konusu olur ama artık dikiş amblemi nasıl yaparlar bilemiyorum :)

sait ergün dedi ki...

http://2.bp.blogspot.com/_Ym3du2sG3R4/S6prKmfTFVI/AAAAAAAABxE/qgCLkWTr77Q/s1600/Manchester+United+Logo+wallpaper.jpg müthiş gözüküyor gerçekten

Kaan dedi ki...

Bize de Arsenal, United kalitesinde forma yapılacaksa, arma dikiş olacaktır ve armanın içinde de slogan olacaktır :)

ayanux dedi ki...

arkadaşlar lextra nın en büyük özelliği taklit edilemeyen amblemler yapıyor olmalarıdır. ticari açıdan baktığımız sürece inanılmaz sahte ürünlerin yapıldığı türkiye gibi ülkelerde varolan kulüpler mecburen lextranın kapısını çalmak zorunda kalıyorlar. ayrıca lextra sadece pvc ve kadife tipi karışımlı baskılar değil isteğe göre dikiş baskılar da yapabiliyor. bu tamamen kulübün tercihi.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır