Bu Blogda Ara

17 Şubat 2011 Perşembe

YANLIŞ PARÇALI TÜRLERİ


Parçalı'na Sahip Çık sitemizde parçalı formayı ve parçalı forma kombinasyonumuzu anlatan bir sunumumuz var bildiğiniz üzere. Bazı yorumlardan anlıyorum ki, sunumu okumayan, sadece imza atan kişiler var (çok olmadığını düşünüyorum). Gönül ister ki, önce bir okuyup, konu hakkında bilgi edinip eğer hak veriyorsanız imza atmanız. Neyse, sunumu okumayanlar için yanlış parçalı türlerini bir de buraya yazalım. Galatasaray'ın tarihi boyunca giydiği ve gerçek parçalımız olmayan bu formaları bir kez daha görelim ki, bir daha yapılmasın.

İşin ilginç yanı bu yanlış parçalı furyası 85 yılında Adidas'ın gelmesiyle başladı. Yani 80 sene boyunca doğru parçalıyı kullandık hep. 98 yılından sonra da hemen hemen hiç gerçek Parçalıyı giyemedik (100. yıl ve nispeten 08-09 formasını bir kenara bırakıyorum).

Yukarıdaki fotoğraftaki yanlış formaların hepsini giydik. Benzetememe sebebiniz sadece parçalı tipini saf olarak almam. Tasarımsal farklılıkları ve detayları dışarıda tuttum. Ayrıca 85-91 arası giyilen arkası düz parçalıları ve son 5 sezonda giyilen Avrupa parçalılarını listenin dışında bıraktım. Başlayalım;

1- Bu forma pek çok kişi tarafından Gerçek parçalımız ile karıştırılır. Önden de, arkadan da bakınca tam parçalı görünüme sahiptir. Ancak formanın yanlış olduğunu yandan baktığımız zaman anlarız. Kollar arkalı, önlü tek renktir ve dizilim bu yanlış sıralama yüzünden tamamen yanlıştır. Bu parçalı forma tipini, 97-98, 98-99 ve 03-04 sezonlarında kullandık.

2- Bu forma anlayabildiğiniz üzere geçen sezon ve bu sezon giydiğimiz forma. Hem renkleri ters, hem de formayı tam ortadan ikiye bölen bir parçalı stiline sahip. Bu da yanlış.

3- Son 6 senede en çok bu yanlış parçalıyı giydik. 05-06, 06-07 ve 07-08 sezonlarında giymiş olduğumuz bu forma 2 numaralı forma ile aynı tarz parçalı türüdür. Yani formayı tam ikiye ayıran stil. Önden bakınca gövde renklerinin yerleri doğrudur, ancak tamamen yanlış bir parçalıdır.

4- Bu forma stilimizi futbol takımımız giymedi. Ancak Metin Oktay parçalısı olarak tanıtılan hatıra formamızda bu yanlış parçalı tipini görüyoruz. Önden doğru, ancak kolların tek renk olması yüzünden arkada yanlış bir görünüm oluşuyor. Bu formayı Blackburn giysin, biz değil.

5- Bu parçalı stilini ben sunuma koymamışım, zaten yeni farkettim. 01-02'nin karışık tasarımı beni yanıltmış. Arkasını ve önünı yan taraftan tamamen ikiye ayıran bu parçalı da yanlış.

Bu 5 yanlış parçalı formayı da giydik. Hem de son 13 sezonda. Kimi zaman Adidas kalıpları izin vermedi, kimi zaman akıl edemediler. Halbuki dünyadaki en karakteristik forma tiplerinden birine sahiptir Galatasaray. Tam parçalı formayı giyen ben bir Genoa'yı bilirim (varsa ekleyin lütfen). O sebeple abuk subuk Parçalılardan kurtulup Tam Parçalı formamızı giymemiz ve özümüze dönmemiz şart. Nike'ın tam parçalı forma yapabilecek kalıpları mevcut. Yeter ki tarihimizi akıllarına getirsinler. Bu arada tekrar tam parçalı tipini koyalım da, kıyaslayın.

Tam Parçalı forma

Bir de rica; "Ben şu tipi daha çok seviyorum. Bence parçalı forma budur" gibi yorumlara girmeyelim. Bu takımın 1 tane parçalısı var. Onu koruyalım. Destek için de sizi şuraya alalım.

12 yorum :

Yasin Özyapı dedi ki...

doğru söylüyorsun Alican abi ama galiba tama yakın yarım parçalı 2008-2009 sezonunda giyildi sence de öyle miydi gerçekten yani güzel olmasından değil tam parçalı da değildi o biliyorum ama tama yakındı...

Selocan dedi ki...

08-09 un problemi kollardan yakaya kadar uzanan üçgen omuz yapısıydı. yoksa tam parçalıya uyuyordu renk dizilişi.

Mucur dedi ki...

sol taraftaki menüde 2000-2001den sonraki formalar yok.devamı nerde acaba

Unknown dedi ki...

adidas 3 çizgileri 08/09 formasını o hale getirdi aslında güzel bi formaydı aslında şöyle bi forma isterdim tam parçalı kollar yarıya indikten sonra bi parçalı daha oluşuyo nası dururdu

Emir OTLUOGLU dedi ki...

Benim de en sevdiğin yanlış parçalı 89-99 parçalısıdır. Hatta o sezonki parçalı forma bir çok açıdan (ilk orijinal Galatasaray formam olması gibi/eee bizim zamanımızda ne storelar vardı, ne de çocuk kreasyonları... İlk formamı hayal meyal hatırlıyorum - 7 numara Uğur Tütüneker hesabı, sonrakini de sokak arası bir spor dükkanından aldırtmıştım Show TV reklamlı) en sevdiğim parçalı olmuştur.
Öte yandan bana göre 98-99 parçalısı Adidas 3 çizgisinin de en çok yakıştığı forma olmuştur. Çizgilerin kalınlaşarak ve dönerek inmeleri, kontürlü olması vs. bence formaya çok güzel hava katmıştır...

The Champ dedi ki...

abi 5 nolu parçalıyı ne zaman giydik ya :S o ne öyle ya...

Selocan dedi ki...

01-02'de ama çok saçma bir tasarımı ve kalın siyah bantları olduğu için böyle durmuyor tabi. Ben de yeni farkettim zaten :)

Oz dedi ki...

çok yanlış bir düşünce...Galatasarayın klasiği parçalıdır. Ama bunu ilk giyilen parçalı orjinaldir, değiştirilemez demek tutuculukdur, forma faşistliğidir (:) nasıl kelime?)....her sene aynı tip parçalı çıksa ticari bir facia olur, hadi ticariyi boşver, ben keyif alıyorum yeni parçalı yorumları, değişik parçalı tasarımları görmekten....kimini beğeniyorum kimini beğenmiyorum...Önemli olan parçalıdır, tasarımı ve yorumu değişebilir....

Selocan dedi ki...

@Overdrive

Yahu tek düze formalar yapın demiyoruz ki biz. 50 sene aynı formayı giymeyeceğiz tabi ki. Tam Parçalı görünüme zilyon tane detay işleyerek onu her sene bambaşka forma yaparsın.

05-06 parçalısı ile 07-08 parçalısı aynı tip parçalı ne kadar benziyorlar birbirlerine ? Hiç...

Aynı şeyi tam parçalıya yapamazlar mı ? Bana bıraksınlar 135 sene bambaşka formalar tasarlarım Tam Parçalıyı kullanrak bu alakasız halimle.

maRco dedi ki...

şu andan itibaren nikeden sonuna kadar umutluyum
yeni çıkan kızılyıldız nike forma
http://footballfashion.wordpress.com/2011/02/18/red-star-belgrade-nike-2011-home-kit/
90/91 sezonunda şampiyon kulüpler şampiyonu olan kızılyıldız forması
http://www.cyberbeach.net/drazen/4.jpg

Mehmet dedi ki...

Tam parçalı ve doğru kombinasyonlu forma için kamuoyu oluşturup, formanın sadece bir kıyafet değil, aynı zamanda bir kültür olduğu ve Galatasaray kültürünün de tam parçalı forma olduğu Galatasaray yönetimine mutlaka anlatılmalı ve gerekirse baskı mekanizması oluşturulmalıdır. Herkesi tam parçalı için kamuoyu oluşturmaya davet ediyorum. Hakettiğimiz tam parçalıyı tamımızda görmek bu kadar zor olmasa gerek.

Mehmet dedi ki...

Tam parçalı ve doğru kombinasyonlu forma için kamuoyu oluşturup, formanın sadece bir kıyafet değil, aynı zamanda bir kültür olduğu ve Galatasaray kültürünün de tam parçalı forma olduğu Galatasaray yönetimine mutlaka anlatılmalı ve gerekirse baskı mekanizması oluşturulmalıdır. Herkesi tam parçalı için kamuoyu oluşturmaya davet ediyorum. Hakettiğimiz tam parçalıyı tamımızda görmek bu kadar zor olmasa gerek.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır