Bu Blogda Ara

11 Mart 2011 Cuma

FOTOĞRAFTAKİ FORMA


Sercan forumumuzda çok eski bir fotoğraf paylaştı. Yılını tam bilemesem de 1906-1908 arası bir zamana denk geldiğini söyleyebilirim. Fotoğrafta dikkat çeken, alt sıradaki kişilerin giydikleri kıyafet. Bu kıyafeti 1906 yılında Imojen ile oynadığımız maçtan önce çekilmiş olan ve tarihimizde bilinen ilk fotoğraf diye bahsedilen fotoğrafta da bir kişinin üzerinde görüyoruz. Peki ne bu kıyafetin hikayesi. Bir forma olabilir mi ?


İlk formamız okul gömleklerinden türetilmiş olan kırmızı yakalı düz beyaz bir formaydı, daha sonra nohut sarısı ve kraliyet mavisi parçalı formalara geçiş yaptık, sonrası da malum. 1908 yılından itibaren renklerimiz sarı kırmızı. Yani tarihe baktığımız zaman o kıyafeti formamız olarak göremiyoruz. Bu fotoğrafın Galatasaray'a ait olmama ihtimali yüksek. Resimdeki oyuncuların hiçbiri o dönemki kurucu tayfadan gözükmüyor. Bir Rum takımı olma ihtimali var. Kafamızı karıştıran, neden Galatasaray'ın çekilmiş ilk fotoğrafında yer alan bir futbolcumuzun da aynı formayı giymiş olması ?

Hikayesini bilen varsa lütfen burada veya forumda bizimle paylaşsın. Sercan'a da bu güzel fotoğraf için teşekkür ederim.

2 yorum :

The Champ dedi ki...

Üstteki resimdeki oturanladan soldan ikinci alt resimdeki adama çok benziyor.. belki de GS li olmayıp sadece aralarına girip bir poz vermiştir :S

Selocan dedi ki...

Evet şöyle bir teori de oluştu. Belki Imojen'in formasıdır o, bu adam da Imojen'deki bir Türk'tür gibi...

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır