Bu Blogda Ara

20 Ağustos 2013 Salı

TEK KİT İLE GELEN RAKİP DANGALAKLIĞI


Sezon başlayalı bizim için 2 maç oldu, ikisinde de rakip mağduru olduk. Konu bizimle alakalı değil ancak ucu bize, hadi biz bir kenara, forma kültürüne dokunuyor. Kurallar konusunda almış başını bir saçmalık dizisi, uzadıkça uzuyor. Futbol ile alakalı kurallar malum, üzerine bir de herkesin kafasına göre yorumladığı font kuralı, kimsenin uymadığı sezon öncesi kit katalogu, arkası düz forma kuralı vs... ne kadar saçmalık varsa alıp kural diye karşımıza koydu federasyon.

Takımların sezon içerisinde uyması gereken mantıklı tek forma kuralı olan iç sahada iç saha takımının öncelikli forma seçme hakkı konusunda yaptırım uygulamayı asla düşünmüyor federasyon. Kitapçığın bir yerlerinde yazıyor ama gel gör ki yaptırım olmayınca kuralları dikkate alan da olmuyor. Anadolu takımı da yaptı bunu bugün, büyük takım Fenerbahçe de geçen hafta yapmıştı. Oldu mu bir yaptırım? Olmadı, olmayacak.



Beşiktaşlı bir "formasever" geçen gün kendi takımı ana temalı mükemmel bir forma kültürü yazısı yazmış bloguna. Okumanızı mutlaka öneririm (Yazı için tık), O yazıda kullandığı 2 görseli paylaşıyorum, ibret olsun diye. Yukarıda Manchester United ve Real Madrid'in geçen sezon oynadıkları mücadelelerde giydikleri formaların hafta hafta dizilimini görebilirsiniz. Üst taraf iç sahaları. Bu takımların liglerindeki hiçbir takım kendi sahasına bırak başka formayı, başka kombinasyonla bile çıkmıyor. O takımların sahasına, deplasmana gelen rakipler de bu takımların ne giyeceğini bildikleri için ona göre giyinip geliyorlar. Olması gereken de bu zaten. Normal ve çok basit...

Galatasaray hala ufak sıkıntılar olsa da iç saha kültürünü yavaş yavaş oturtuyor, mutlaka parçalı formasını kendi sahasında giymeye dikkat ediyor ve kombinasyon konusunda da doğru işler yapıyor. Bugün ve geçen hafta oynanan Süper Kupa maçı öncesi resmi sitemizde doğru kombinasyon ile çıkılacağını duyurmuştu takım, belli ki rakipler yüzünden son anda sahaya iki maçtır kırmızı şort ile çıkıyoruz. Yukarıdaki 2 örnekten devam edersek, İspanya veya İngiltere'de deplasmana giden takım kafasına göre, tek forma kiti ile rakibin sahasına geliyor mu? Gelir mi? Biz şu şortu getirdik, siz başka giyin der mi?


Federasyon abuk subuk işler ve kurallar ile uğraşacağına, tek mantıklı kural için bir adım atmalı. Sezon başından, eşleşmeler belli olduktan sonra her maçın forması belirlenmeli ve iç saha takımının önceliği olacak şekilde rakiplere de gönderilmeli. Federasyon bunu yapmıyor hadi, kulübümüzde şu işi önceden ayarlayacak 1 kişi yok mu? Yoksa ben seve seve bir karşılık beklemeden her hafta rakip ile bu konuda temas kurup ne şekilde gelmeleri gerektiğini kendilerine ileteyim. Çok mu zor, anlayamıyorum.

Artık kendi sahamızda Parçalı-beyaz-kırmızı dışında bir kombinasyon görmek istemiyorum, bu konuya çok değindik ancak haykıracak başka mekanımız da yok, 40 kere de olsa yazacağız. Rakipler de şu işi toparlasın artık. Antep konusunda epey sıkıntı oluyor zaten, kasıtlı mı yapıyorlar anlamıyorum. Metin Oktay'ı anma gününde bile siyah-kırmızı çubuklu ile gelme densizliğini gösterip kendi sahamızda krem formayı giymemize sebep olmuşlardı.


1-2 güzel detayı da paylaşalım son. Bugün takım adam akıllı siyah bantlar ile sahaya çıktı. Geçmişte elektrik bantlarını kollara bağlayıp pek hoş gözükmeyen bir anma yapıyorduk, blog olarak da bir kaç değinmiştik bu konuya. Bugün takım standart siyah kol bantları ile sahadaydı. Napoli maçında da bu şekilde sahaya çıkmışlardı ancak biz Napoli falan vermiştir sanmıştık, meğer dikkat etmeye başlamışız. Güzel gelişme. Bir de takım hazırlık maçları ve Süper Kupa finali öncesi sahada ısınırken Nike'ın antrenman formaları ile ısınıyordu, bugün maç öncesi ısınma formaları ile sahaya çıktı ilk kez ve ısındı. Bundan sonra böyle olur sanıyorum. ME Tablet reklamı şortta güzel duruyor, tabi hiçbir reklam güzel durmaz da, mecbur olduğu sürece görüntü önemli. Nikon'dan daha başarılı buldum.

20 yorum :

burranazzo dedi ki...

Bunun tek çözümü kırmızı şort ürettirmemek, üretmemek.

Hatayı başkasında değil kendimizde bulalımcılardanım.

topaldoktor dedi ki...

@burranazzo Siyah giydirirler o zaman :).

Siyah tabi ki Kırmızı'dan iyi ama iç saha meselesi çözülmesi önemli olan.
Siyah şort-konç 2. kombinasyon olur.
Güzel olur. Rüyalar.

topaldoktor dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
burranazzo dedi ki...

@topaldoktor

bana kalsa 2 set forma parcali ve beyaz.

o yuzden ikisinin de sortu beyaz olur kacacak delik bulamazlar.

ispanyada atletico madrid in formayı gordunuz mu bilmiyorum. hiç bi şey okunmuyor cubuklardan.

ama biz avrupalıyız.

topaldoktor dedi ki...

Ayrıca bu şort işinin son dakika'ya kalmasına akıl sır erdiremiyorum.
1-Sabah toplantı oluyor.
https://twitter.com/Handesumertas/status/369354404387753984
2-Site üstüne açıklama yapıyor.
3-Maç öncesi ısınmaya beyaz şort ile çıkıyoruz.
4-Seremoniye kırmızı şortla çıkıyoruz.

Bide başlığa ithafen;

http://www.itusozluk.com/image/amlarina-koyayim-onlarin-cok-ayip-ediyorlar_77308.jpg

Halis HAKYEMEZOĞLU dedi ki...

Kaleci formasına da bir başlık açmak gerek belki. Ben mi kaçırdım bilmiyorum ama ilk defa görüyoruz sanırım bu gri kaleci formasını?

Benim çok hoşuma gitti; yakışmış :)

Halis HAKYEMEZOĞLU dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

keşke kaleci gri formamızı normal maçlardada görebilsek futbolcuların üzerinde yani

Yıldırım dedi ki...

simoviç de gri giymişti.. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151143480379259&set=a.485074744258.267090.750064258&type=3&theater
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151150366089259&set=a.485074744258.267090.750064258&type=3&theater
hayrettin'in de giydiği umbro biraz daha koyu gri forma vardı..

kubilay gökkaya dedi ki...

gri kaleci formasını taffarel'de giyerdi.

liverpoolandkop dedi ki...

antep'in bunu artik iyice pisligine yaptigini dusunuyorum. hatta eminim muslera da yesil giymesin diye yesil kaleci kazagi getirmisledir.

Unknown dedi ki...

beyler şöyle bi tasaramımımvar gelecek sezon için:

ev sahibi : parçalı gk :mavi
deplasman : gri - koyu gri gk:kırmızı
üçüncü : sarı gk : siyah

pissed dedi ki...

Selocan, link için çok teşekkür ederim :)

Benim merak ettiğim, ev sahibi tek forma ile gidip rest çekse ne olacak? Maç mı başlamayacak? Muhtemelen ev sahibinin tesislerden yedek forma getirmesini beklerler. Bir kere geç başlar, iki kere geç başlar, üçüncüde artık bilirler ki "bu takım iç sahaya 1 tane forma" getiriyor, herkes ayağını ona göre denk alır.

Selocan dedi ki...

Bence restleştiğimiz için bize ceza verirler. Böyle bir salaklık beklerim.

liverpoolandkop dedi ki...

seneye antepten kirmizi forma beyaz sort kirmizi corap kiti bekliyorum..

liverpoolandkop dedi ki...

seneye antepten kirmizi forma beyaz sort kirmizi corap kiti bekliyorum..

AntaRes dedi ki...

Herkesten çok özür diliyorum ama, kıçımızı yırtsak da
olmayacak bu iş.
Bu ne lan?

erhan1980 dedi ki...

Aslinda çözum kolay. GS pembe renkli sort hazir bulunduracak. Hatta 70li 80li yillar Beckenbauer tarzi da olabilir. Hazirliksiz gelen rakip bu sortlari giyecek. O seksi sortlari bir kere giyen rakip bi dahaki sefere 3 farkli renkte sortla gelmezse ben de adam degilim :-)

Unknown dedi ki...

ev sahibi olduğumuz maçlarda ne olursa olsun asıl kombinasyonu giymemiz gerek, inşallah bu sene geçen sene madridin yeşil forması olduğu halde kırmızı şort giyme salaklığını yapmayız

sukrufidan dedi ki...

Forma kombinasyonu sıkıntısının sebeplerinden biri de ligde bir çok takım formasında kırmızı,beyaz ve siyah rengin bulunması. Buna rağmen bizim parçalı kombinasyonumuzdan vazgeçmememiz lazım.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır