Bu Blogda Ara

14 Temmuz 2010 Çarşamba

1 MAÇ 2 FORMA


Galatasaray dün yaptığı hazırlık karşılaşmasına mor forma ile başladı. Rakibin mavi kırmızı renkleri ile saha içinde karışmasa da yakın tonlar taşıması izleyenler için göz yorucu olabilirdi. Sebebi bu mudur bilemem, ancak 2. yarıya Galatasaray beyaz formasını giydi. Epey rahatladım izlerken.


Şöyle bir geriye gittim, ne zaman böyle bir durum yaşamışız diye; Lappap Hocam'ın serisi Büyük Araştırma'da karşıma çıktı. 2002-2003 sezonunda, hemde resmi bir maçta devre arasında formalar değiştirip, başka bir forma ile çıkmışız maça. Daha yakın tarihte ise ben hatırlayamadım, olduğunu da düşünmüyorum, olması da yasaktır zaten artık. Maçtan önce hakem gerekli kararı veriyordur (ekstra bir durum olmadığı sürece). Resmi maçlarda o tarihten beri olmadı, hazırlık karşılaşmalarında olmuş mudur ? Bunu bilmiyorum. Son örneği dün yaşandı. Hazırlık maçlarında olur böyle şeyler.


Dün karşılaşmadan 2 ufak not ile bitireyim. 1.si; Maç sırasında store yeni sezon yaz kreasyonunu stantlarına koymuş ve oradaki sarı kırmızı severlere satış yapmaya başlamış. İyi hoş, güzel de satış olmuştur. Ancak; Yeni sezon formalarımız o stantlarda yerini alsaydı, kim bilir nasıl kapış kapış giderdi. Çok geç kaldık bu forma tanıtım işinde.


Diğer bir not Cana'nın sırt numarası. Maçta Cana 19 numarayı giydi, yani önceki sezonlarda Kewell'ın kullandığı numarayı... Hazırlık maçlarında numaraların bir önemi yoktur, hatta isim bile yazılmasa olur sırtlarda. Bu numaraların sonradan değişme ihtimali vardır. Yani Cana sonradan 19 numarayı değiştirebilir. Son oynadığı 2 takımda da 19 numara giyiyordu Cana, bu sebeple o numarayı istemesi doğal. Ayrıca Kewell'ın da numarasını değiştirmesi mümkün. Yine de ben Kewell olsam, maçı izliyorsam bozulurdum. Numaraların önemsiz olduğu bir maçta, henüz gidip gitmeyeceği belli olmayan bir futbolcunun numarasını vermezdim Cana'ya. Üzücü bir durum, ama numaraların kesin olmadığını hatırlatalım. Kewell da (eğer kalacaksa), Cana da başka numaralar seçebilir.

4 yorum :

ismailinc dedi ki...

bu senenin ikinci yarısında oynanan galatasaray-ankaragücü maçında, ankaragücü devre arasında formasını değiştirmişti. İlk yarıda enine lacivert çizgili sarı forma (biz parçalıydık), ikinci yarıda ise lacivert ağırlıklı diğer away formalarını giydiler. Burda da bir renk yakınlığı söz konusu olduğu için değiştirildi diye tahim ediyorum.

Selocan dedi ki...

evet onu hatırlıyorum. Hakem kararı ile olmuştur o. GS'nin o durumlara düşmemesi lazım. Ama bu hazırlık maçı, olur bunlar..

Yıldırım dedi ki...

f.terimin son sezonunda olimpiyat stadında samsun maçına full buzmavi formalarla çıktı GS, samsun ise full beyazdı.. istiklal marşı seremoni saha seçimi herşey yapıldı o şekilde.. sonra uyardı hakem ve hepsi koşarak soyunmaya gittiler parçalıyı giyip geldiler, çoraplar buz mavi kalmıştı.. h.şükür'ün nefis bi volesiyle 1-0 kazandığımız maç..
80lerde de çok olurdu bu durum.. 87-88 ist. zonguldak maçına psv deplasmanında giyilen beyaz formalarla çıktık, ilk yarı gol olmayınca tribünler parçalı diye tezahürata başladı.. 2.yarıya parçalı giyirek geldiler maç 3-0 bitti.. o sezon son şampiyonluk maçı olan bolu maçındaki ilk yarıdaki parçalı ile 2. yarıda giyilen çok farklıydı..

Selocan dedi ki...

Evet hatırlıyorum, maça çıkılmadığı için eklemedim onu.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır