Bu Blogda Ara

14 Temmuz 2010 Çarşamba

ANKET SONUCU - ÇUBUKLU FORMA


Yaklaşık 2 hafta önce açmıştık anketi, güzel de katılım olmuş. Alttaki resme tıklayarak sonuçları inceleyebilirsiniz. Ankette 1. gelen şık; Kesinlikle yapılmamalı, bizim formamız parçalıdır şıkkı. Hemen arkasından ise; Yapılsa da olur yapılmasa da, gerilmeye gerek yok şıkkı. Katılımcılar arasında en az tıklanan şık ise; Mutlaka yapılmalı, tarihimizde yeri var şıkkı...

Anketi ilk açtığımda, Fenerbahçe'nin sırf bizim yüzümüzden, armasında oldukça geniş bir yer kaplayan kırmızı renginden nefret etmesi gibi, bizim de sırf Fenerbahçe yüzünden çubuklu formadan nefret etme durumumuz olabilir mi diye sormuştum. Yaklaşık 80 senedir giydiğimiz bir forma türünden nefret etmeye mi başlıyoruz, sadece Fenerbahçe yüzünden ? Kısacası Fenerbahçeli gibi mi düşünmeye başladık ?

Ben bu takımda, hakim renginin sarı kırmızı olduğu tek bir forma olmasını istiyorum, o da Parçalı. Çünkü Parçalı Galatasaray'ı anlatır. Çubukluyu Fenerbahçe yüzünden değil, sarı kırmızı başka bir renk forma yapmanın gereksizliği yüzünden istemiyorum. Aynı şekilde enine çubuklu, 3 bant, çapraz çizgili, vs... sarı ile kırmızının eşit dağıldığı ve hakim renkler olduğu hiçbir tür forma istemiyorum. Ancak zamanında çok giymişiz bunu, o sebeple yapılmasından yanayım diyen kişiye de bir şey diyemem. Bize bunu giydirenler utansın derim. Bir takımın 2 Home forması olmaz.

Sizin sebebiniz nedir ? Buyrun konuşalım...

21 yorum :

L dedi ki...

rakamlar rezillik. "neye göre" diyecek arkadaşları bekliyorum...

Manuel Calavera dedi ki...

Ilk olarak, bence (ince) cubuklu tasarim her renk kombinasyonuna uygun degil. Sanki cubuklu icin renk cemberinde karsilikli yer alan yani birbirine zit renkler secilmeli (sari-lacivert, siyah-beyaz cok klasik ve uygun ornekler). Bizim (turunculu) sari ve (atesli) kirmizi ise aksine neredeyse komsu iki renk (turuncunun her iki yaninda). Bu nedenle, eger renklerden biri baskin digeri detay olarak kullanilmayacaksa, genis yuzeyli tasarimlar daha hos duruyorlar. 3 bantli ve parcali benim en sevdigim formalar.

Manuel Calavera dedi ki...

Bu da renk cemberi :) http://www.graphic-design.com/Photoshop/color_cast/visible_color_spectrum.html

Unknown dedi ki...

Bence çubuklu forma yapılmasında bir sakınca yok..Daha önce birçok kez kullanıldı ve gayet hoş duruyordu Galatasaray'ımızda..Ama sahamızda giyeceğimiz forma tabiki Sarı Kırmızı Parçalı olmalıdır :)


Not:Admin bana ulaşabilir misin bir şekilde,lütfen :S

Selocan dedi ki...

@ Mert

Mail gönderebilirsin bana,

gsforma_selocan24@hotmail.com

Mert dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Umut dedi ki...

Ben yapılmasından yanaydım fakat anket ters yönde çıkmış.Bu sezon ASY'e veda edeceğimiz için kesinlikle çubuklu formanın yapılması lazım.Zamanında Arsenal Highbury'den taşınırken, böyle bir çalışma yapmıştı.O zaman herkes takdir ediyordu onları.Şimdi biz yapınca tepki oluyor.İşte ben bunu anlamıyorum.Tamam çubuklu Fb'nin forması olabilir ancak biz ASY için yapıyoruz o formayı.Yoksa bende karşıyım çubuklu formaya.Selocan senin hep dediğin gibi home, away ve 3rd forma olması lazım.Ana renklerle aynı parçalı home formanın çubuklu versiyon gereksiz oluyor.

okan yücel dedi ki...

tarihimizde en büyük başarılarımızı yakaladığımız çubuklu formanın üvey evlat muamelesi görmesine anlam veremiyorum ben...tamam bizim orijinal formamız parçalıdır ama ''çubuklu fener forması istemezük'' anlayışı da son derece yersiz bence...

L dedi ki...

@okan:

ya tarihimizdeki en büyük başarıları yakalarken üstümüzde olan formaların giyilmesi, bir hataysa? yani evet giydik ama, bunu yapmamız neden doğru olarak kabul ediliyor. bu şekilde bakmak çok zor olmasa gerek.

Manuel Calavera dedi ki...

@Lappap,

cumleni anlayana kadar akla karayi sectim :) "ya tarihimizdeki en büyük başarıları yakalarken üstümüzde olan formaların giyilmesi, bir hataysa?" cumlesinde virgul olmayacak. Ya da "tarihimizdeki en büyük başarıları yakalarken üstümüzde olan o formaların giyilmesi ya bir hataysa? " olarak degistirebilirsin :)

Oz dedi ki...

kendi kafanızdan kurallar uydurup (bir takımın iki home forması olmaz...bu kuralın nerede yazdığını gösterin lütfen)

Kendi zevkinize uymayan fikirlere kapalı olup (sarı kırmızı başka forma yapmak gereksizdir...kime göre neye göre)

Kendi kişisel zevkinizi tarihimizin üzerinde görme cüretine kapılıyorsunuz (ya o maçlarda üstümüzdeki forma bir hataysa....)

UEFA finalinde en azında kupayı almaya parçalı forma ile çıkabilirdik...Doğru...Ama Metin Oktayların, Cüneytlerin, Hagilerin üzerlerindeki forma ile sizin tutucu, bağnaz yaklaşımınızı karşı karşıya getirtiğimde, "HATA" nın sizin yaklaşımınız olduğunu düşünüyorum.

Not: Sayfanızı gerçekten beğeniyorum, ama bu tuhaf bağnaz subjektif yaklaşımınızın kulübümüz tarafından üzerinde armamızla, sporcumuzun teriyle süslenmiş her formayı kucaklaması gereken bu sayfayı kötü etkilediğini düşünüyorum.

Hele şimdi bana vereceğiniz "ingiliz takımları öyle ama..." cevabını da çok gülünç buluyorum.

L dedi ki...

abi tonlamaya göre değişir o ya. şimdi ses kaydı mı yükliyim buraya :)

L dedi ki...

@overdrive:

harikasınız. vereceğimiz cevabı bile bize bırakmadan yazmışsınız. size yazarlık teklif ediyorum. değerli fikirlerinizi daha geniş kitlelere sunabilirsiniz böylece.

Oz dedi ki...

daha önce buna benzer bir konuda tartışmıştık, bu cevabı vermiştiniz diye hatırlıyorum. yoksa medyumluk özelliğim yok (malesef).

teklifiniz için teşekkürler ancak fikirlerimi bu siteyi daha iyi yerlere getirecek kadar değerli görmüyorum. Bence siz ikiniz yeterince iyi bir iş çıkarıyorsunuz.

Benimki sadece daha nesnel olabilmeniz için bir dost öğüdü.

L dedi ki...

eyvallah. ama bir yandan "siz ikiniz yeterince iyi iş çıkarıyorsunuz" derken bir yandan da bizim yazılarımızda savunduğumuz genel-geçer görüşlerin doğru olmadığını söylüyorsunuz.

"bağnaz" diyorsunuz, karşıdan nasıl görünüyoruz bilmiyoruz ama, biz olabildiğince bu işleri doğru kavrayıp burda bahsetmek isteyen kişileriz ve bize bundan daha ağır bi laf edilemez sanırım.

"nerde yazıyor" diyorsunuz, yazmıyor bir yerde. ama bu konuda yazısız kurallar olduğunu sizin de bilmeniz gerek. bilmiyorsanız diyecek bir şey bulunamaz zaten.

nesnel diyorsunuz, yav buraya gelip yorumlara "bu sene sarı forma yapılsın sadece onu giyelim yhaaaa :(((" yazan var. bunların yanında biz öznel mi kalıyoruz?

Just Frank dedi ki...

Anketten çıkan sonuç açık, çubuklu konusunda Galatasaraylı taraftarların (en azından bu blogu takip edenlerin) %72'si çubukluya karşı değil. Kaldı ki, eminim parçalının Galatasaray'ın esas ve gerçek forması olduğu konusunda hemfikir olan GS'li taraftarların oranı da %100'e yakındır. Dolayısıyla çubuklu konusuna sadece Fenerbahçe'nin forma yapısı olması nedeniyle karşı çıkanların oranı %38'de kalmış demektir. Bu oranın gelecek yıllarda azalması ümidiyle..

Oz dedi ki...

sizin hiç bir yazdığınızın doğru olmadığını düşünsem bu sayfayı okumam, veya bu satırları yazmaya zahmet etmem. Ama "parçalıdan başka sarı kırmızı forma yapmak gereksizdir" düşüncesi, konu ile ilgili çok defa "çubuklu yapılmasın" görüşü yanlıştır, çubuklu isteyenler için üzücüdür ve subjektifdir.

"Galatasaray sarı kırmızı forması parçalıdır" demek, benim için "Kadıköyde oturanlar Galatasaraylı olamaz, başka takım tutsunlar" demek kadar bağnazdır. Madem güzelim çubuklu formamızı fenere terkediyoruz, oralarda oturan taraftarlardan da fedakarlık edelim, kendi özümüze, çekirdeğimize dönelim....

Kusura bakma ama böyle bir yazısız kural da bilmiyorum. Bazı avrupa liglerinde böyle bir gelenek var, ama bizde böyle bir gelenek, kural, adet yok. Home Away vb diye bir ayırım yok. 3-4 forma çıkıyor, döne döne hangi formayı sattırmak istiyorlarsa giyiyorlar işte. Yazılı veya yazısız tek gerçek bu.

Bu kadar zevk üzerine dayalı bir sitede elbette siz de kendi zevkinizi sergileyeceksiniz, bunu bilmek beni de ilgilendirir, ama not bırakan "sadece sarı olsun yeaa" diyenden bir farkınız olmalı.

Selamlar

L dedi ki...

1. eğer renklerimizden parçalı hariç forma üretilirse anadolu takımlarından farkımız kalmaz, ki şu anda da öyleyiz az çok.

2. bu aslında başlı başına yazı konusu ama, bizim esas söylemek istediğimiz, bize özgü bir forma deseni olması gerektiği. bunu yaratan da fb'nin çubuklu forma sahibi olması. eğer onlar çubuklu giymese bu belki büyük sıkıntı olmaaybilirdi. bilemiyorum.

3.e sen böyle bir yazısız kuralı bilmyorsan benim diyebileceğim bişey yok daha...

4. az önce de söyledim biz burda genel olarak "bence" peşinde değiliz. öyle olsa bambaşka bir blog olurduk.

Oz dedi ki...

1) amma az farkımız varmış anadolu takımlarından...
2) bize özgü bir forma desenimiz var zaten. ikinci desenler bu gerçeği değiştirmez, bozmaz.
3) sadece ben değil, Galatasaray Spor Kulübü dahil hiçbir türk takımı da bilmiyor. Bu yüzden, peki, deme artık birşey.
4) Hemfikirim.

L dedi ki...

2- bozmaz diyorsun ama, o zaman da ortaya kişisel zevkler çıkıyor. mesela adam geliyor "bence çubuklu giyelim" diyor adam. ve bunlar da çoğalıyor.

3. ama bilmeleri ve bilmen gerek. yani forma işleriyle bu kadar ilgiliysen zaten farketmiş olman gerek.

4. eyvallah.

Oz dedi ki...

4) Bazı Avrupa ülkelerinde bu söylediğin gelenek olmasına rağmen ülkemizde böyle gelenek yok. Bunu görebiliyor olman gerek.
İngilterede böyle bir gelenek var diye burada da olması gerekmiyor.

İyi, kötü onu tartışmıyorum. Yok, olması da şart değil diyorum. İngiliz futbolundan tek eksiğimiz o olsa keşke...

Bak en başta bahsettiğim yere geldik, demek biraz medyumluk varmış.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır