Bu Blogda Ara

25 Temmuz 2010 Pazar

ARMA BASKI OLACAK


2004-2005 sezonunun son çeyreğinde Umbro'dan kopup Adidas'a geçtiğimizden beri formamızın üzerindeki armayı aynı firma üretiyor. Calibra sürekli söylese de ismini aklımda tutmayı beceremediğim bu firma aynı zamanda o meşhur Şampiyonlar Ligi logosunu da üretip, katılan her takımın koluna monte eden firma. Calibra, bu firmanın dünyada lider olduğunu söylemişti. Ancak kaçımız memnunuz bu logodan ? Bazı arkadaşlarımdan ve takipçilerimizden, formaları yıkadıkça logodaki GS harflerinin düştüğünü ve düz beyaz arka fonun kaldığını çok duydum. Hatta şuan bir resmini bulamasam da, pek çok antrenman fotosunda futbolcuların üzerlerindeki armaların döküldüğüne de rastladım.

Kesin olmamakla birlikte logomuzun değiştiğini öğrendim. Firmayı mı tamamen değiştirdik, yoksa firma daha güncel ve daha iyi bir versiyonunu mu bize yolladı bilmiyorum. Aslında zaten kesin değil bu bilgi. Ancak şu kesin; yeni logomuz da (eğer böyle birşey varsa) baskı olacak. Yani tıpkı son 5 senedir kullandığımız gibi... Umbro zamanındaki dikiş olmayacak. Ancak yine aldığım bilgiye göre bu dökülmelerin sonucunda böyle bir karar alınmış. Yani anlıyoruz ki yeni armalarımızı da bu sorun olmayacak.

Bir diğer konu da 3 yıldız. Armanın üzerindeki bu 3 yıldızlar o firmaya geçtiğimizden beri, kalitesiz kadife tarzında bir baskı ile formaya işleniyordu. Hem kötü gözüküyor, hem de birkaç yıkamada çıktığı söyleniyordu. Fenerbahçe'nin yeni sezon formalarında yıldızların dikiş olduğunu gördük, geçtiğimiz senelerde de Fenerbahçe dikiş yapıyordu yıldızları. Geçen sene hatta yazmıştım bu durumu. Bu sebeple onlar dikiş yapmış, bizde de kesin dikiş olacak diye düşünmeyin. Bana kalırsa aynı şekilde devam edeceğiz.

Dediğim gibi armamızın yenilenmiş olması kesin bir bilgi değil. Ancak baskı arma olduğu bilgisi kesin. Dikiş olmayacak yani. Yıldızlar ise muamma. Fakat Fenerbahçe gibi dikiş olacaklarını sanmıyorum. 2 gün kaldı, göreceğiz. Neden peki kulüp dikiş arma kullanmıyor diye sorarsanız, bir bilgim yok o konuda. Bilen varsa paylaşsın, biz de başlık açalım buraya.

15 yorum :

Spooky dedi ki...

Mormuş, somonmuş, pembeymiş... Bunlardan çok daha önemli bu yazıda bahsi geçen konular. Renginde değilim ama adamlarınki daha kaliteli diyen çok arkadaşım var.

Sevindirici gelişmeler.

Dil çıkaran oğlan dedi ki...

dikiş olmadıktan sonra ne olursa olsun sevindirici bir gelişme olamaz bence. bu takım herşeyin en iyisini hak ediyor...

Zhai dedi ki...

Umbroyu kimse sevmez ama 2003-2004 sezonunun Umbro formaları, son Adidas formalarımızdan hala daha kalitelidir. Ben sevmiyorum Adidas'ı şahsen...

Anoz dedi ki...

biraz off topic olacak ama, GSin herzaman third veya deplasman veya hergangi bir forma olarak arsenalin 2006 giydigi bordo ve kirmizi karisimi renktonu formasi istemistirim... beyaz GS shortlarla nasil giderdi be :)

http://www.aworldofsoccer.com/jerseys/images/arsenal_2006_home_long.jpg

öyle bir tasarim varmi? hani okandan falan yapila bilirmi?`inanilmaz olacagini düsünüyorum, ama olurmu, tabiki orasi baska bir konu

semih dedi ki...

habertürkün fotoğraflarına bakınca, geçen senenin aynısı olacak gibi (boyutu, kalitesi, şekli vs vs)

okanöztoprak dedi ki...

@ Anoz..

Simdi acayip sasirdim bu duruma :))

Ne büyük tesadüftür ki bu formayi bügün tasarlamistim ve külübe yolladim.. Fakat internet aleminde paylasmayacagim.. Ne bilim belki bu forma yapilir, internet e yayilmasin istiyorum :))

Anoz dedi ki...

ben bu formayi ilk defa Arsenalda gördügümde dedim: Hayalimdeki GS deplasman formasi diye, GSe cok klas olur be, cok güzel bir forma!

Okis58x sen bu isi profesyonel mi yapiyorsun, yoksa neden yayilmasini istemiyorsun? Sonucta burda anketler bile yapildi 100erce formadan...

okanöztoprak dedi ki...

@Anoz

Sen mailini buraya yaz. Sana atim. Nedenini de anlatim:))

Anoz dedi ki...

jackal_ao@hotmail.com sagol

Yıldırım dedi ki...

rica etsem banada çalışmanı mail atıp nedenini yazarsan sevinirim.. merak ettim şimdi..
yildirimcim@hotmail.com

Ercan Güney dedi ki...

Konuyla alakasız ama bi sorum olacaktı. Bildiğim kadarıyla FB yeni çubuklu TFF ve UEFA kurallarına aykırı nasıl olduda tam çubuklu forma yapabildiler anlayamadım?

Anoz dedi ki...

UEFA da giyemezler o kesin! TFF de olur herhalde, bizim parcalida oluyor, ama Uefada bakilirsa arkasi tam kirmizi formalarla cikiyoruz!Öyle olur büyük ihtimal ile

victorieux dedi ki...

avrupa maçları için arkası düz forma yapar onla çıkarlar.aynı bizim geçen senelerde yaptığımız gibi.türkiye için de rahat okunabilsinler diye fontlar kontörlü olup geçen senelere oranla baya bi büyük olacakmış.türkiye de arkadaki bölümün düz olması zorunluluğu yok bildiğim kadarıyla.

felix mourinho dedi ki...

arma denmişken aklıma geldi. buraya yazayım ben de.

http://www.soccer.com/Images/Catalog/ProductImages/600/41477.RE23.JPG

şöyle bir arma yapsak keşke. böyle kullansak yani. arma yıldızlar etrafında o çerçeve. hoş olur sanki

calibra dedi ki...

Bizim, FB'nin BJK'nin ve Trabzon'un amblemleri aynı firma, Lextra üretiyor. Kendileri Premier League'in numaralarını yapan, Adidas, Nike, Umbro ve daha bir çok firmaya font, 3 çizgi, logo vs. yapan bir firma.

UEFA logoları da bu firmaya ait zaten.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır