Bu Blogda Ara

28 Temmuz 2010 Çarşamba

ASY ÖZEL FORMASI


Galatasaray'ın henüz tanıtmadığı 3. formasının çubuklu forma olduğunu, bizi takip ediyorsanız biliyorsunuzdur. Birkaç ay önce aldığımız duyumlara göre; 1964 yılında ASY yapıldığında futbolcular ile çekilmiş olan ilk fotoğrafta (bkz: yukarı) yer alan çubuklu formanın modern bir versiyonunun tekrar yapılacağını sizlere iletmiştik, 2 ayı aşkın bir süre önce. Bu sezon veda sezonu olması sebebiyle, o ilk formanın anısına yapılıyor bu çubuklu. O sebeple de benzer bir görünüme sahip olacağını tahmin ediyoruz. Yani kalın çubuklu olacak ve sarı detayları daha fazla olacak.




Tanıtılmış olan 2 yeni formamızın da aynı kalıp olması (lappap yazacak sonra bu meseleyi) sebebiyle tahminen bu 3. formamızın da aynı kalıp olacağını düşünüyorum (umarım yanılırım). Ayrıca Galatlar sırt çerçevesinin bu formada da kullanılma ihtimali, yine 2 yeni formamızda olması sebebiyle kuvvetli. Çubuklu ve Parçalı formaların UEFA kurallarına takılması sebebiyle numaraların yazılacağı yerin düz bir zemin olması gerektiğinden de, Galatlar çerçevesini yakıştırdım bu formaya. O sebeple tasarım şefimiz Okan'dan bu yeni çıkan 2 formanın konseptinde, ancak aynı zamanda 1964'teki o forma ile ortak özellikler taşıyan bir forma tasarlamasını rica ettim. Hemen yaptı 2 tasarım. Biri kırmızı Galat çerçeveli, diğeri sarı Galat çerçeveli. Ayrıca bizim bilmediğimiz pek çok detay olacak formada. ASY anısına hazırlanmış yeni logolar veya yazılar yazılacak diye tahmin ediyorum. Bu kadar ince detayları bilmek zor tabi çıkmadan, ancak Okan'ın tasarımlarının bir yerlerine bu tip detayların eklendiğini düşünün. Belirtelim; bu 2 tasarım sadece Tahminidir, her detayı veya kalıbı aynı olacak diye bir durum yok, fakat kesin olan şey; 1964 teki formanın modern bir versiyonunun yapılacağı... Şortun ve çorabın beyaz olacağını düşünüyorum... 2. yarı giymeye başlayacağımız bu forma, bir anlamda Parçalı formanın yerini alacak... Neden ASY anısına yapılmış olan bu formayı TT Arena'da giyeceğiz ? O da muamma tabi...

12 yorum :

answer dedi ki...

peki sarı ve kırmızı tonlarıyla ilgili olarak bir duyumun varmı? bi ara donulen koyu kiraz mı ne rengi gibi mi olucak yoksa bu parçalıdaki gibimi?

Selocan dedi ki...

5 senedir kırmızı ve sarı rengimiz standart hale getirildi. Renklerde bir değişim olmayacaktır. Parçalıdaki sarı ile kırmızı nasılsa öyle olacaktır.

victorieux dedi ki...

selocan federasyon niye sene başında 4 forma kullanılmasına izin vermiyor?mantıklı bir açıklaması var mı bunun?.formanın tasarımını da geçen seneki gibi federasyonun sitesinden görürüz inşallah.yeni stadta parçalıyı bir kenara atıp her maç bunu giymezler umarım.bir de fontlar okanın kullandığı gibi kalın olursa çok güzel durur ama galiba bu fontların inceltilmişini kullanıcaklar.

Selocan dedi ki...

Veriyor abi, 5 formaya kadar izin var. Sanırsam kulübün kararı bunlar.

HckFrk dedi ki...

şortun sarı olma ihtimali var mı?

Selocan dedi ki...

Ben beyaz olur diye düşünüyorum. Hem o dönem beyaz şort giyiyormuşuz. Hem de bu forma parçalının yerini alacak 2. yarı. O sebeple beyaz ve kırmızı şortla giyilir diye düşünüyorum.

Burak Eken dedi ki...

Yeni banner çok güzel olmuş ama alt taraf, sarı-kırmızıdan çok, turuncu-bordo gibi olmuş.

L dedi ki...

@sportman:

e olum renkler zaten "öyle gibi" değil mi. daha ne

bir de not: bir böyük blogumuz yeni formalar hakkında yazı yazmış. sonunda da demiş ki, inşallah yeni stadı "efsane" bir parçalıyla açarız filan. ben de uyarayım dedim, devre arası yeni çubuklunun geleceğini söyleyen postlardan birinin linkini verdim. bekledim, düzeltmedi kendisi. hatta cevap bile vermedi, veya soru sormadı. bilinsin istedim.

liverpoolandkop dedi ki...

Yeni forma sanırım bu:
http://img405.imageshack.us/img405/9664/galatasaray20102011cubu.png

3 Nisan'da Antu'ya düşmüş bu kalıp ve yine 3 Nisan'da Antu'ya düşen diğer 2 forma kalıbı:
http://img222.imageshack.us/img222/6044/galatasaray20102011somo.png

http://img23.imageshack.us/img23/1636/galatasaray20102011asla.png

Çıkan 2 forma tuttuğuna göre çubukluda %99 tutacak ve Okan'ın yaptığı tasarımlarla alakası yok :s

liverpoolandkop dedi ki...

Link de bu http://forum2007.antu.com/KonuOkuZiyaretci.aspx?gID=6&fID=12&kID=36557&sayfa=1

Nisan'da Antu'ya düşen formanın korsanı nasıl çıkıyor diye düşünmemek lazım.

Selocan dedi ki...

Hayır be abi, bizden aldıkları bilgilerle kafalarına göre tasarlamışlar işte. Biz Mart'da yazmıştık Okan da çizmeye başlamıştı formaları. Onlar da örnek alıp çizmişler işte...

Çubuklu öyle olmayacak, kalın çubukları olacak...

liverpoolandkop dedi ki...

Doğru yaa boşuna zıplamışım =) ama onların Arslan gerçeğinden daha iyi olmuş.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır