Bu Blogda Ara

20 Temmuz 2010 Salı

GELECEK SEZON FONTLARIMIZ ?


Tanıtım tarihi kadar merak edilen bir konu da fontlarımızdı. Blogun yorum kısımlarına ve mail olarak bize sürekli bu konu hakkında sorular geliyordu. Ben de konu hakkında bir bilgim olmadığını ancak büyük ihtimal ile değişmeyeceğini söylüyordum. Bir önceki fontu 2 sene kullanmıştık, yeni geçtiğimiz fonttan bu kadar çabuk bıkacağımızı tahmin etmemiştim. Dost blogumuz FCN Blog 364G24S sitesinin logosunda kullanılan fontun formalarımızın yeni fontu olacağını yazmış bugünkü yazısında. Bilginin kesin olup olmadığını bilmiyorum, ancak FCN yazdıysa doğrudur diyorum. Doğru ya da değil, eğer yeni fontumuz bu ise çok kötü. Ben beğenmedim. Siz nasıl buldunuz, konuşalım yorum kısmında. Geçen seneki fontlar her ne kadar bize özel olmasa da, şeklini şemalini başarılı bulmuştum. Gerçekten değiştirilmişse nedenini merak ettim açıkçası... Okan da blogunda bu fontlarla örnek bir sırt yazı ve numarası yapmış...

25 yorum :

ismailinc dedi ki...

geçen seneki fontlar özellikle konturlu olması dolayısıyla çok iyiydi. bu fontu forma üzerinde görmeden yorum yapmamak lazım ama ilk intibası kötü.

b.p. dedi ki...

Amerikan kolej takımı yazıları gibi olmuş.

Selocan dedi ki...

:)) Aynen.

Dil çıkaran oğlan dedi ki...

bence içi dolu olur fontların ve formada örnekteki gibi değilde daha oturaklı böle uzun ve dar durur gibime geliyo. aklım takılansa fontlarda arma olup olmayacağı ve nasıl olacağı. bizim geçen seneki gibimi yoksa bjk nin bu sene kullanacağı gibimi? merak ettiğim başka birşeyde gs neden klasik fontlar kullanıyo yıllardır? formala oldukça modern son teknolojiler kullanılıyor(!) madem neden böle klasik fontlar var hala mesela bizde adidasın fontunu alsak veya milan gibi real gibi barça gibi kendimize has modern ama dijitalimsi olmayan ( mesele fb fontu ) fontlar kullanmazmıyız kim seçiyor bu fontları?

Selocan dedi ki...

GS tasarımcıları seçiyor...

Anoz dedi ki...

bencede fontlar dolu olur, yoksa bu sekilde görünür hali olmaz... ayni zamanda uefa buna izin de vermiyor, arkadaki hem isim hem numara cok iyi görünmesi lazim, hem hakem hem taraftar, hem tv seyircisi acisindan!

umarim öyle olur

Adsız dedi ki...

Selocum bizim aldığımız bilgi bu türdendi fakat sen daha iyi bilirsin malum forma senin işin diğerleri bizim :)

Bu şekilde olacağı iddia edildi, en azından basketbol formalarında bu şekilde kullanıcağımızı söyleyebilirim sana :) Tabii içleri dolu olacak, böyle boş olmayacak :)

victorieux dedi ki...

bilmiyorum fontlar tam olarak aynısı mı ama 2 sene önce forma lansmanından önce internete sızan resimlerden bir tanesi buydu.sonra nedense o fontlardan vazgeçildi.bence bu fontların kullanılma ihtimali yüksek.

http://2.bp.blogspot.com/_qOZn6xm85K4/SF3-kIo-lSI/AAAAAAAAA4U/Dhm1OtQjGOk/s400/Galatasaray+2008-2009+Forma+Font.jpg

ArenaFutbol dedi ki...

Galatasaray'ın parçalısının ısrarla Sarı solda Kırmızı sağda şeklinde olduğunu söylüyorsunuz ama daha önce Cüneyt kaptanın üzerinde çok güzel durmuş şimdi ki düzendeki parçalı
Ben parçalının abartıldığı kadar kötü olduğunu düşünmüyorum

Selocan dedi ki...

@ArenaFutbol

Sarı ile kırmızının yerinden çok kolların zıt renk olmaması yanlış. Yani tam parçalı değil bu. Bu formanın sol göğsü sarı, sol kolu sarı. Halbu ki sarı tarafın kolunun kırmızı olması ve hatta sırtın da bu düzen de zıt renklerle çaprazlanması lazım. Bu forma tam parçalı değil. Yanlış olan bu...

Unknown dedi ki...

Sevgili arkadaşlar bu kadar yanlış bir yazıya nasıl sığıyor... Bu çalışmayı yapan Galatasaray Kurumsal İletişim AŞ değil hiç de ilgileri yok. Çalışma Pazarlama AŞ'ye ait herşeyi ile.. Bir de font meselesi tamamen spekule ediyorsunuz.Neye dayanarak söylemek gerek diyorsunuz. Formayı mı gördünüz?

semih dedi ki...

UEFA kupasını aldığımız yılın fontlarına benzer, içi dolu olursa, güzel olur. bu biraz daha "köşeli" sanki. :)

topalsolucan dedi ki...

Sitedeki forma parçalı :D

http://img704.imageshack.us/img704/5459/ekranalntsnw.jpg

aepikman dedi ki...

http://forum.donanimhaber.com/m_41457294/tm.htm
Burada bi fotoğraf var formanın arkasından çekilmiş font bannerdaki font tabi bu fotodaki forma orijinal mi çakma mi bilemedim

ugurdeveci dedi ki...

Arkadaşlar Galatasaray'ın Somon formasının reklam filmi çekilirken. Habertürk gazetesi gizlice çekmiş resmini.

Unknown dedi ki...

ben sanki krem forma gibi gördüm yoka yanıldım mı ?

Adsız dedi ki...

@Kzerk

Pazarlama AŞ kafasına göre çekmedi tanıtım filmini, bilip bilmeden yorumlama istersen? 365g24s.com sitesi de pazarlama aş tarafından açılmadı doğrudan. Pazarlama AŞ böyle birşey yapılmasının hoş olacağını belirtti sadece fakat asıl işi yapan Kurumsal İletişim AŞ oldu.

Bilip bilmeden yorum yapmak ne kadar kolay değil mi, ne kadar boş ne kadar zahmetsiz.

Basketbol formaları üzerinden yorum yapıyorsam ve font bu şekilde içi doluydu diyorsam demekkili görmüşüm. Senin gibi oturduğum yerden sallamıyorum, bilenler biliyor.

@ Selocan

Bu arada somon formanın resimleri nete düştü ;-) Biz yayınlamayalım diye 44 takla atıyoruz, elalem tanıtım filminin çekimleri sırasında fotoğrafları kareliyor ve yayınlıyor. Bravo yönetim :)

calibra dedi ki...

İçi dolu olursa güzel olur bence.

Ki kesinlikle dolu olacaktır.

Yukarıda verilen 2008-2009 formasına işlenmiş font ise aslında çok güzeldi ama hiç kullanılmadı...

Keşke aynen o kullanılsa, kenarında da formaya göre kontür olsa şahane olurdu...

Adsız dedi ki...

pembe forma sızdı:
http://im.haberturk.com/galeri/2010/07/21/403180/a7c6c649c6dfc3744474dc2b9e92750d_k.jpg

Spooky dedi ki...

@FCN

Cemal özgörkey pazarlama aş'nin her işini kendi yaptığını diğer şirketlerle ortak çalışmadığını daha iki hafta önce açıkladı. İleride düşünüyoruz gibi bişey de demedi cevap verirken daha yumuşak olsan iyi olur.

Spooky dedi ki...

Yalnız bu yazı tipi işini hiç beceremiyoruz. Yine geçen sezon daha iyiydi de bu içi boş olsun dolu olsun kötü duracak sanki. ingiliz, fransız kulüplerine baksak biraz

Adsız dedi ki...

Selocum;

Kurumsal iletişim bölümü ile birlikte planlanan bir durumdu 365g24s ve internet üzerinden tanıtım muhabbeti.

Buna emin olabilirsin.

Selocan dedi ki...

@ FCN

Benim şüphem yok abi zaten. Sen bilmeyeceksin de kim bilecek..

Goksu dedi ki...

Dikkatten kacmis sanirim. Gelecek sezon fontlari Aykut'un HT'un sizdirdigi fotograflardaki sortuna bakilarak gorulebilir. "http://2.bp.blogspot.com/_ouuuojZNI6c/TEaxrPnNNKI/AAAAAAAAHPg/PMEP75Xhx98/s1600/2010-07-21_113236.png"

Unknown dedi ki...

@FCN
Sert üslubunun nedeni nedir bilemiyorum ama, Pazarlama A.Ş. yk başkanının sözüne inanmıyorsun, bana mı inanacaksın, ama kulübün telefonu son derece ulaşılabilir. Pazarlama A.Ş.'den Ceren hanımı iste telefona ve kendisine sor...

Bu arada font meselesinde de ben oturduğum yerden iyi sallamışım galiba, sen 365g24s fontuna bir benzerlik görebildin mi?

daha detaylı konuşmak istersen bana

kzerkk (at) g m a i l .com'dan yazabilirsin....

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır