Bu Blogda Ara

3 Temmuz 2010 Cumartesi

İSYAN


Geçtiğimiz günlerde daha önce Galatasaray tarihinde görülmemiş bir olay gerçekleşmiş. Bir taraftar pembe formanın çıkacağını öğrenince kendisini Ali Sami Yen'e zincirlemiş. uA üyesi taraftar Adnan Polat'a "105 yıllık tarihimizle kimse dalga geçemez, pembe forma istemiyoruz" diye isyan etmiş. Fotomaç'ın haberini bana gönderen Can Kumru'ya çok teşekkür ederim.

Geçen sezon da mor formanın çıkacağı 2 ay önceden belliydi, taraftar forumlarında haber öğrenildiği an büyük bir tepki olmuştu. Hatta kulübe mail yağdığını biliyorum. Benim de pek çok tanıdığım kendini kesme seviyesine gelmişti, mor formayı duyunca. Bu sene sonunda öğrendik ki, yaklaşık 55 bin adet satış rakamına ulaşıp, herkesin aşık olduğu turuncu formayı katlamıştı satış sayılarında (!) Şimdi dejavu sanki. Aynı tepkiler, belki biraz daha fazla bir ses tonu ile forumlarda dolaşıyor. Belki geçen sezon mor formadan nefret eden taraftar kesimi, üstüne pembe formayı kaldıramıyor. Bu sebeple isyanın şiddeti geçen sene kinden daha fazla. Galatasaray'ın 6-0'lık döneminde, Ali Lukunkulu döneminde, kendisini ASY'ye zincirlemeyen taraftar, pembe forma yüzünden isyan ediyor. Bu aslında tek kişinin yaptığı bir olay değil, aslında o arkadaş pek çok kişinin yapmak istediği tepkiyi dile getirmiş. Ben pembe formaya karşı değilim, ancak karşı olan kesimi de anlayabiliyorum. Bu kesimin ne kadar geniş olduğunu da biliyorum. Ayrıca kulüp içinde de pembeye karşı büyük bir muhalif kesim olduğuna dair duyumlar da aldım.

Geçen sene mor, bu sene biraz daha artarak pembe isyanları. Ancak geçen seneki mor, yukarıda da dedik, bir rekorun sahibi. Pembenin akıbeti aynı olur mu, zaman gösterir. Ancak benim fikrimi sorarsanız; geçen sene mor çıktıktan sonra rekor kıracak demiştim, tuttu. Pembe için aynı şeyi söyleyemiyorum. Turuncu formayı yakalarsa sevinirim açıkçası. Gerçi turuncu formayı yakalamak da bir mesaj. Herkesin taptığı bir forma kadar satılabiliyorsa nefret edilen bir forma, düşünün gerisini...

Bir alt başlığın yorum kısmına sevgili Yıldırım pembe giymiş takımların listesinin olduğu bir link attı. İsteyenler buradan bakabilir. Teşekkür ederim bu güzel katkısı için...

13 yorum :

bir yasam tarzidir futbol dedi ki...

Selocan,istifa söylentileri var bilgin varmı ???

Selocan dedi ki...

Söylenti vardır da, olacağını zannetmiyorum. Daha birleşme 2 gün önce yapılmışken, stadın kabası bitmişken, bu yönetimin istifa edeceğini düşünmüyorum. Ancak bir daha ki seçimde de kalamazlar kulüpte sanki...

bir yasam tarzidir futbol dedi ki...

Haldun Üstünel'in istifa ettiği söyleniyor,Levent Tüzemen yazmış,sabah gazetesinde.Tek refarans tüzemen....

Selocan dedi ki...

Etmişse iyi yapmış. Helal derim... Bir bilgim yok açıkçası, ancak çıkar kokusu yakında. Kulüp iknaya çalışıyordur şimdi.

Görkem dedi ki...

Biraz fazla abartılmadı mı bu zincirleme falan nedir yani? Günün modern şartlarına uyum sağlamak gerekir sonuçta Galatasaray'ın renkleri belli,dünya üzerinde önemli kulüplerin de var bu şekilde,diğer kulüp taraftarlarının dolduruşuna gelen bir kesim var biraz da.

Selocan dedi ki...

Hakikaten pembeye sadece kendi kulübü adına karşı çıkan bir kesim var. Ancak çoğu taraftar senin dediğin gibi, rakip bizle dalga geçecek diye karşılar. Geçsin abi, sen pembe forma ile Kadıköy'de çakarsan Fener'e kimse dalga geçemez seninle.

Görkem dedi ki...

Aslında biraz taraftar profilimiz değişti,tek istedikleri Galatasaray Fener'i yensin,aman başka takımlar dalga geçmesin,Kewell giderse storedan ürün almam takım değiştiririm gibi düşünenler kendine taraftar adı takıyor.Sonra anca dolduruşa gelip ,sallıyolar takıma,yönetime.Bu arada sanıyorum sadece futbol aş de ki görevinden istifa etmiş Haldun Üstünel,hala başkan yardımcısı vaziyetinde.Zaten bu yeni yapılanma bunu gerektirmiyormuydu ki?

Selocan dedi ki...

Doğrudur, öyle bir yapılanma olacaktı sanki. FCN falan yazar bu olayı detaylı şekilde. Açıkçası pek bilgim yok. Ama o adamı kulübe küstürmesinler.

L dedi ki...

burdan şuna varırız ki, herhalde pembe giyen takım taraftarları o.çocuğu filan, buna denk geliyor yani.

Yıldırım dedi ki...

bu arada pembe somon falan derken aklıma geldi, 96da liverpool krem forma çıkarmış, adına da ecru demişti.. baya tanıtım yaptılardı o zaman, çok değişik bi formaydı.. ilginç olan o formanın fontları da bizim geçen seneki fontlarımızla aynıydı.. onlar da siyah şortla kullanmışlardı.. bilmeyenler ve hatırlamak isteyenler için bütün detayları linkte.. http://cgi.ebay.co.uk/LIVERPOOL-Reebok-PROTOTYPE-PLAYER-Shirt-STENSGAARD-15-/250658228191?cmd=ViewItem&pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item3a5c6507df

Adsız dedi ki...

Ali Lukunku'ya tepki vermeyen taraftar buna tepki veriyor. Bu çok normal. 6-0 maçında deplasman yapan adam istemiyor absürt formayı. 106 ekran başında mor formasıyla viski içerken maç izleyen adam elbette ister. Ali Lukunku'yu sevmiyebilir. Eninde sonunda gider. Ama Galatasaray gelenekelri hep buradadır. Sırf satılsın diye parçalıyı her sene değiştiren zihniyette kınanır.

http://pankartfanzine.blogspot.com/2010/07/zaman-olur-ki.html

Selocan dedi ki...

Ya bırakın allah aşkına bu mantığı. Geçen sene kapalı da mosmordu, açık da mordu, numaralı da mordu. 106 TV'de seyreden viski içen adam da mordu, deplasmana giden taraftarda da mor forma vardı. Sanki anasını satayım bütün Ali Sami Yen parçalı forma gidip alıyor da, stad sarı kırmızı oluyor da, TV başında viskisini içen adam bir pezevenk.

Adsız dedi ki...

Pembe renk, mor renk vs. olaylarının geçmişte kaldığını sanırdım. Dışarı çıkıyoruz herkes cıvıl cıvıl, renk falan kimsenin umurunda değil. Pembesinden lilasına, herkes her türlü şeyi giyiyor. Bu neyin tepkisi anlamıyorum.
Herhalde bahsettiğiniz gibi rakip taraftar dalga geçer olayı biraz.
Ama o rakip taraftar en iyi dönemlerimizde bile siz gariban takımsınız, paranız yok açsınız diye salak salak dalga geçerdi. Gelsinler şimdi pembe formamla dalga geçsin. Çok da umurumda... İkisi de aynı salaklık. Onlar aynı kaldı. Yıllar içinde değişen bizim taraftarımız oldu. Eski başarılı günlerimiz olsa bizim taraftar da bu kadar umursamazdı elbet. Seri başarısızlık yılları bu hale getirmiş taraftarımızı.

Biz keyfimize bakalım ya, isteyen geçsin dalgasını, biliyorlar ki isteseler de giyemezler pembe falan, kıskanıyorlar herhalde :)

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır