Bu Blogda Ara

2 Temmuz 2010 Cuma

JUVENTUS 2003-2004


Juventus ile ŞL'de oynadığımız sezon Juventus'un away forması yukarıdaki formaydı. Somon rengin hala tam olarak nasıl bir renk olduğunu bilmiyorum. Benim için renkler net olanlardır. Yavruağzı, somon, lila vs... tam kestiremediğim renklerdir. Bir de işin içine tonlar girince daha da kafa yanıyor haliyle. Somon forma bilgisi geldiği zaman bana, Google'da arattım tam nasıl bir renk diye. Karşıma çıkan somon renk ile Galatasaray'ın giyeceği "somon formanın" renginin pek örtüşmediğini gördüm. Barcelona'nın geçen seneki away forması da somon değilmiş sanki, de ne renkti hala bilmiyorum. İşte tam bu sırada Nedved imdadıma yetişti. 2003-2004 sezonunda Juventus'un giydiği bu formanın rengi sanki bizim kinden daha bir somon.


Demek istediğim şu, uA foruma sızan forma parçası eğer gerçek ise -ki bizim kaynaklar da bu rengi onaylıyor- somon değil bu, pembe. Palermo forması ne kadar somonsa, bizim ki de bu kadar somon işte...


Juventus'un da böylelikle bu tarz bir renk denediğini de hatırlamış olduk. Üşenmeyip zamanında o formaya gösterilen tepkileri araştırmak lazım, ama üşenirim. Sanmıyorum çok aksi bir görüş olsun. Ayrıca onlar da tıpkı bizim gibi siyah şort ile kombine etmişler. Zaten bu tarz renkleri aynı şort ile kullanmak biraz yorucu olur. Siyah seçimi mükemmel. Daha biz şortlardan bir haber iken, yaklaşık 3 aya yakın bir süre önce siyah şort olması gerektiğini söylemiştik. Olmuş... Fakat sorun krem ile somonun benzer açıklıkta olması... Formalar çıksın, esas renkler ile onu da yazarız.

7 sene önce Juventus, son 2 senedir Bordeaux, geçen sene Barcelona... Bu renkler deneniyor, kullanılıyor... Kıyameti koparmaya gerek yok yani...


Edit: Ahmetcan güzel bir bilgi paylaştı, Juventus'un kuruluş renkleri pembe siyahmış. Bundan nasıl haberim yokmuş, utandım kendimden =) Teşekkür ederim...

7 yorum :

ahmetcan_48 dedi ki...

Selocan, yalnız Juventus'un durumu farklı. Juventus 1897 yılında bir grup lise öğrencisi tarafından kurulmuş bir kulüp. Bu öğrenciler kulübü kurdukları zaman fazla paraları olmadığı için ucuz olan pembe renk kumaş satın alabilmişler ve bu kumaşla ilk formalarını dikmişler. Bu sebeple o renk pembedir ve Juventus için pembe renk çok değerli ve önemlidir. Belli sezonlarda pembe renk forma çıkartıyor kulüp. 2003'den önce kulübün 100.yılı olan 1997'de de pembe renk forma çıkarmıştı (Meşhur Sony reklamlı formalar). Yani Juventus için bir yenilik ya da değişiklik denemesi değildir pembe renk forma.

Selocan dedi ki...

Abi Bordeaux'un da belirli renkleri arasındadır pembe, mor. Belki ilerde bizim de olur :) Hiç gerek yok da, ortamı yumuşatmak lazım değil mi ? :)

Yıldırım dedi ki...

juventusu ben söylemeden çıkmış durumu ortaya :) pembe renk birçok eski kulübün geçmişinde yer alıyor.. juventus ilk renkleri olduğu için dönem dönem giyer zaten.. bu ara da everton çok tercih ediyor, onların da 1880lerde kullandığı renklerden imiş.. pembe giyen takımların listesi linkte.. yakında bizde o gruba giricez :)

Yıldırım dedi ki...

linki unutmuşum :)
http://www.thebesteleven.com/2009/09/pink-soccer-shirts.html

Kaan dedi ki...

Juventus'un siyah beyaz çubuklusunun da ilginç bir hikayesi vardır.

Juventus pembe formayı giyerken yeni pembe forma isteğinde bulunurlar. Fakat Juventus'a gönderilecek formalarla Nottingham County'e gönderilecek formalar karışır ve de Juventus'a siyah beyaz çubuklu olan Notts County formaları gelir. Juventuslular formayı çok beğenir ve de kullanmaya devam ederler.

Adsız dedi ki...

Bayadır söylüyorum herkeze palermo pembesi diye sonunda somon rengini bilen bi başkasıda çıktı sizin yeni sezon formaları başlığı altında koyduğunuz ve krem rengi dediğiniz forma somon rengine daha çok benziyor...

ahmetcan_48 dedi ki...

Ama yeri gelmişken bu konudaki fikrimi de yazmak isterim. Aslında fikirden öte kendi adıma bir özeleştiridir bu. Selocan üstadım her konuda olduğu gibi yeni formalar konusunda da o engin bilgi ve tecrübesiyle benim gibi dik kafalı bir adamın bir anlamda doğruyu görmesini sağladı. Şöyle ki, geçen sene mor forma olayı olduğunda ben yine bu blogda kendi adıma oldukça dik ve sert ifadeler kullanmıştım. Lakin zaman geçtikçe bunun ne kadar yersiz birşey olduğunu anladım. Çünkü, değişime ve yeniliğe direnmek manasız. Kabul ediyorum. Geçmişimizdeki klasik formalarımız hakikatten harika. Lakin günümüzün her anlamda gelişmiş dünya düzeninde, biz ne kadar sevmesek de endüstriyelleşmiş futbolda da yenilik ve değişikliklere açık olmak gerekiyor. Sürekli aynı olan değil, değişik, ilgi çekici ve YENİ olan farkındalık yaratıyor. Bu sebeple ben somon formaya karşı değilim artık. Çıksın abi yeni birşeyler. Nasıl her akşam aynı yemek yenmezse, taraftara da sürekli aynı forma ile çıkmamak lazım geliyor. Ama burada belirtmek istediğim bir durum var. Yenilik ve değişiklik kulübün vizyon, misyon ve değerlerine de aykırı olmamalı. Onları reddetmeden meydana gelmeli. Kısacası, bekleyelim ve görelim arkadaşlar. Her ne kadar çok bilmiş bazı takım taraftarları kendilerinden menkul laflarıyla, Galatasarayımız ile dalga geçmeye çalışsa da biz onlara kulak asmayalım. Nasıl olsa bu ülke futbolunda ilkleri her daim yaşatan kulüp biziz. Çatlasınlar kıskançlıklarından. Saygılarımla.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır