Bu Blogda Ara

21 Temmuz 2010 Çarşamba

KREM FORMA ?


"Biz" parçalı değişmeyecek diyoruz. Bu bilgide ısrarcıyız. Çubuklu formanın da 2. yarıda çıkacağını söylüyoruz. Bu sebeple Dünya'da belki de bir ilk olarak, kendi renkleri dışındaki 2 forma ile tanıtım yapacak bir takım. HaberTürk'ün Hollanda'daki kampa, tam da forma tanıtım filmi çekilirken sızması ve kulübün de bir önlem alamaması sonucu Pembe formayı gördük. Peki sadece pembe formayı mı gördük ? Dost blog FCN beni uyardı. Dikkatle bakılınca Aykut'un üzerindeki formanın krem rengi forma olduğunu söyledi. Benim gözler pek göremedi, ancak zamanında aldığım bilgi Aykut'un geçen sezon giydiği kaleci formasının renginde bir krem olacağıydı bu away formanın. Resme de bakınca renkler tutuyor. Ayrıca çok dikkatlice bakılınca da üzerinde bir figürün olduğu görülüyor.


Şimdi 2 ihtimal var. Ya reklam filmi için direkt olarak Aykut'a away formamızı giydirdiler ki, pek sanmıyorum, ya da geçen sene Fenerbahçe'nin yaptığı gibi, takımın giydiği bir formasının aynısından -birkaç değişiklik ile- kaleciye de uyarlamış olabilirler. Geçen sene Fenerbahçe arma formasına birkaç değişiklik yaparak kaleci forması olarak da kullanmıştı. Tahminimce biz de bu sene Aykut'un üzerinde gördüğümüz kadarıyla aynı taktiği uygulayacağız. Kısacası tamamen aynısı olmayabilir, ancak kalıp ve üzerindeki desen muhtemelen birebirdir. Resim gerçi çok ayrıntılı değil, ancak dikkatli bakarsanız kavrayabilirsiniz. Bu arada Aykut'un siyah şortlu olmasına bakmayın. Kaleci versiyonu böyle olabilir, ancak futbolcular krem rengi şort ve çorap ile sahaya çıkacaklar. Ayrıca Aykut'ta adidas çizgileri ve yaka siyah. Bizim aldığımız bilgilere göre, futbolcu versiyonunda adidas çizgileri ve yaka kenarı kırmızı renk olacak.


FCN Blog'un dikkatli gözlerinden alternatif kaleci formamız da kaçmamış. Füme-koyu gri tonlarında güzel bir kaleci formamız daha olacak, resimde görüldüğü kadarıyla. Umarım satışı da olur.

Dostumuza teşekkür ederiz.

17 yorum :

topalsolucan dedi ki...

Formaların tanıtılacagı sitedeki videoda cocuk arkasını döndügünde bir karede parçalı gorma gözüküyor.

http://img704.imageshack.us/img704/5459/ekranalntsnw.jpg

genius dedi ki...

krem formanın ve pembe formanın şortları ve çorapları aynı renk gibi geldi bana, ama formalar seçilirken alternatif çok olsun ve rakiple karışmasın diye bu detaylar farklı olurdu genelde,burada sadece üstleri farklı...

Yıldırım dedi ki...

Bu tanıtım sadece somon forma için yapılmış, detayda gözüken kaleci emirhan'ın üstündeki forma ile aykut'un giydiği tamamen aynı formalar.. bugün gazete alanlar görürler daha net olarak. bu sadece gold-siyah renkler taşıyan ve şortu ile çorabı da siyaha gold olan kaleci forması.. krem forma ile alakası yok.. onun tanıtımını da yarın çekerler heralde..

Selocan dedi ki...

Şu haber yüzünden daha dışarı çıkacak vaktim olmadı. Gidip bi gazete almak lazım dediğin gibi. Editleyeyim hemen.. Teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

Sevgili yıldırım o iki resmin arasında ve formalar arasında renk farkı var yahu. Birisi bildiğin kremsi, diğeri bildiğin grimsi bir renk.

Ayrıca Aykut'un üzerindeki formaya zoom yapar ve dikkatli bakarsan formanın renginden bir iki ton daha koyu bir renkte silüeti görebilirsin.

Selocan dedi ki...

Geçen sene FB'nin arma formaya yaptığı olay gibi bence. Krem formanın birkaç yerinde değişiklik yapıp kaleci formasına da uyarlamış olabiliriz. Mesela bize gelen bilgi krem formadaki Adidas çizgilerinin ve reklamların kırmızı olacağı yönünde, bu formada ise siyah. Büyük ihtimal ile aynı formanın kaleci versiyonudur. FB'nin yaptığı gibi...

Adsız dedi ki...

Evet Selocan dediğin doğru, büyük olasılıkla öyle olacaktır.
Fener'in arma formada çizgiler sarımsı bir renkti, fakat Volkan'ın formasında lacivert gibiydi yanlış hatırlamıyorsam.

Aykut'un üzerindeki forma da alternatif formamızdır, bilgilerinize sunarız. Kırmızı şeritler yerine siyah şeritler kullanılmış. Fakat bir ayrıntı daha var;

Aslan silüetinin rengi koyu olduğu için belki kırmızı kullanılmasından vazgeçilmiştir ve siyah çizgiler kullanılmıştır. Buda apayrı bir detay, keza reklamda siyah renkte.

Amma velakin bir gerçektir ki; Aykut'un üzerinde giydiği forma bu sezon hem kaleci forması hemde oyuncu forması olarak kullanılacak. Çizgiler kırmızı olur, siyah olur, mor olur bilemem tabii :)

Editi kaldıralım bir zahmet :P

victorieux dedi ki...

Selocan store'da çıkan aslan desenli krem atkı tam olarak Aykut'un üzerindeki formanın renginde.Store sitesindeki resimlerle gerçek atkının arasında renk olarak dağlar kadar fark var.

Yıldırım dedi ki...

alternatif her 2 formayıda siyah şort ve çorapla kullanacağımızı hiç sanmıyorum bu çok saçma olurdu, bu kadar saçmalayacaklarını da zannetmiyorum. göremeyenler için tekrar belirteyim, aykut'un formasının altına giydiği şortun ve çorabın çizgileri somon değil, formasıyla aynı renk.. her türlü bahse varım, bu sadece somon forma ile birlikte giyilmesi planlanan kaleci forması hem de gold renk.. ingilizlerde çok uygulanır, takım away giyince kaleci kazağı da değişir, bu sene bu duruma dikkat edicekler..

McDennis dedi ki...

http://galeri.haberturk.com/galeri/index/403180/1/16#galeri

Aykut'un şortunda 10 numara var. Acaba Fontlar böyle mi olacak?

genius dedi ki...

şu çok mantıksız bir durum zaten tüm takımın pembe giyip sadece aykutun krem forma giymesi, bu gerçekten krem olsa neden kaleciye hem de sadece 1 kişiye giydirilsin, demekki selocanın yaptığı tespit doğru ,o forma krem formanın kaleci uyarlaması

Selocan dedi ki...

Yıldırım, abi yazıyı okudun mu ? Zaten ben krem forma falan demiyorum, Krem formanın krem rengi şortla giyileceğini biz duyurduk bu blogda. Ayrıca krem formanın adidas çizgileri ve reklamları da kırmızı olacak. Bu Aykut'un üzerindeki forma tıpkı Fenerin arma formasında yaptığı gibi aynı kalıp ve desenler yaratılan bir kaleci forması. Bu sebeple bir takım değişiklikler yapılmış formada. Mesela siyah adidas çizgileri, mesela siyah şort ve çorap gibi... Zaten kimse buna krem forma demiyor. Ancak krem forma bunun futbolcu versiyonu olacak sanki. FB'nin yaptığı gibi... Bunlar yazıda var zaten...

Selocan dedi ki...

Fontlar konusunu Okan'a bıraktım. O bir takım çizimler yapacak, o zaman paylaşırız. Biraz garip font Aykut'un üzerindeki, ayrıca neden 10 numara ?

Pre-Cog dedi ki...

10 numara olmasının sebebi Hepimiz Metiniz temasına mı bağlamak için acaba ?

Yıldırım dedi ki...

yazıyı okudum ve şu kısma takıldım zaten: "Amma velakin bir gerçektir ki; Aykut'un üzerinde giydiği forma bu sezon hem kaleci forması hemde oyuncu forması olarak kullanılacak."
gerçektir ki kısmına katılmıyorum ben.. geçen sene giyilen gold-siyah kaleci forması nasıl ki ayrı bi formaydı, bu da öyle bi forma bence, zaten diğer formalar kısa kolluyken aykut'un üstündeki uzun kollu.. hem de aynı renklerde geçen seneki formayla diyorum sadece..

Adsız dedi ki...

Yıldırım peki kaleci formasının üzerinde mevcut bulunan Aslan'ı gördün mü?

Hani sol taraftan, reklamın başına (T harfi dahil) kadar gelen bir forma renginden bir iki ton daha koyu Aslan figürü var.

Geçtiğimiz sezonki kaleci forması daha parlaktı ve böyle bir silüet yoktu.

Yıldırım dedi ki...

@FCN Blog
"Yıldırım peki kaleci formasının üzerinde mevcut bulunan Aslan'ı gördün mü?"

Ben hala göremiyorum kaleci formasında aslan silueti.. :)))

demek ki neymiş? üzerinde aslan silueti olmayan bir kaleci formasıymış.. bu tip durumlarda çok kesin olmamak lazım.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır