Bu Blogda Ara

13 Temmuz 2010 Salı

SOMON FORMA


Mola demiştik, formalar tanıtılana kadar yokuz demiştik. İnternete bir resim düşmüş. Sağolsun takipçilerimiz de bize ulaştırdılar. Önce resme bakmak lazım. Birkaç gün önce yine blog takipçilerimizden bana bir mail geldi. Mailde Kayseri Kale Pazar'ı içinde somon formanın sahtesinin satıldığını yazıyordu. Ben bu yukarıdaki resme bakınca formanın lisanssız, uzak doğu pazarından fırlamış, kısacası bizim çakma dediğimiz formalardan olduğunu anlıyorum. Telekom reklamının konumu ve geçen seneki ile aynı bandrol, bana bunun böyle olduğunu gösteriyor. Kısacası bu forma, bizim fabrikamızdan çıkmış olan bir ürün değil. Bu forma çakma, ancak ;

Adidas'ın bu sezon böyle bir kalıbı var. Adidas'ın bu sezon böyle bir yaka tasarımı da var. Kısacası formanın görüntüsü 2010-2011 sezonu Adidas kalıplarına ve yakalarına uygun. Bu işte büyük problem. Çünkü pembe renkli bir forma çıkacağını duyumlamış bir esnafın, kendi çabası ile yaptığı bir iş değil bu. Bu orjinal taslakları ve orjinal tasarımı görmüş olan birilerinin yaptığı bir iş. Biz blogda bir takım tahmini tasarımlar yaptık. Okan sağolsun bize gelen bilgilerle bir takım çizimler yaptı. Gazeteler de yeni sezon formalarımız diye kullandılar o resimleri. Ancak o tasarımın Adidas kalıbı bundan farklı bir kalıpla yapılmıştı. Bu sebeple bu resimdeki formaya bakınca, ciddi bir sızma olayı olduğunu anlıyorum. Kalıbına, yakasına kadar öğrenilmiş ve formalar daha tanıtılmadan çakması yapılmış. 2 sezondur bunu yaşıyor kulüp. Dikkat çekici bir durum.

Özet geçecek olursak resimdeki forma çakma forma. Ancak yakın zamanda lisanslısının tanıtımı da yapılacak ve şeklinin, şemalinin, kalıbının, yakasının farklı olacağını düşünmüyorum.

Lappap'tan not:
Bize linki veren arkadaş nerden buldu bilmiyorum ama, ekşi'den önce link bize ulaştı, onu ekleyeyim. Ordan almadık yani.

20 yorum :

victorieux dedi ki...

vay be resmen gerçek gibi yapmışlar adamlar.reklamın aşağıda olması dikkatimi çekmişti ama böyle bişey hiç aklıma gelmemişti.dünyada ilktir herhalde kendisi çıkmadan korsanı çıkan tek forma.

bir de bu korsan formayı yapan abi burayı okuyorsa ona tavsiyem bunun sarısından yapsın.paraya para demez yeminle:)

okanöztoprak dedi ki...

Dikkat edersen arka tarafa islenmis Galata logosu görünüyor:) Sanirim ona bile dikkat etmislerse bu iste biseyler var..

koala dedi ki...

Uzaktan yakından buna benziyorsa bile berbat derim.

liverpoolandkop dedi ki...

GS arması orijinal formadakiyle birebir sanki.

Sühan Alp dedi ki...

kalıp çok çok kötü yav hiç sevmedim (tabi böyleyse)

Sühan Alp dedi ki...

evet logo aynı.ilk başta gerçek sandım üzüldüm çok kötü çünkü ama çakmaymış sevindim diycektim gene sevinemedim sonuçta korsan :((

başlık somon forma yerine somon çakma olmalıydı :D

Sühan Alp dedi ki...

resimi inceledim de zorlasa ihaleyi adidastan alıcak gibi :))

Umut dedi ki...

Geçen yıl bir arakadaşım korsab mor forma almış 20 Tl'ye.Gs logosu haricinde orjinaliyle 1e 1 aynı.Bir logo orjinalde kabartmalıyken, arkadaşımda dikişliydi.Hatta store'dan orjinal yazı bile yazdırmış.Sordum anladılar mı diye, yok dedi.Bu formada ona benziyor.

turkinho dedi ki...

Bu formanın rengine değinmemişsiniz.. bu renk somon değil

L dedi ki...

@umut:

ben de gördüm onlardan bi tane. zor anladım çakma olduğunu.

@turkinho:

değinilir elbet hocam. dur daha resim taze.

Selocan dedi ki...

Şunu iyice netleştireyim. Forma çakma, ancak çıkacak olan orjinal formanın da bundan farklı olacağını sanmıyorum. Birebiri olacaktır. Ayrıca bizim çakma dediğimiz formaların bazıları uzakdoğudan Adidas fabrikalarından çıkma. O sebeple zaten farkı anlamak zordur iyice detayda anlaşılır.

Formaya lansman yapıldığı zaman değiniriz. Çakma forma üzerinden anlatmayalım şimdi

ismailinc dedi ki...

burda iki ihtimal söz konusu;
1. selocan'ın dediği gibi sızma olayı
2. bizim gibi bu işi ciddiye alan ve gelişmeleri an be an takip eden (renk, galata logosu, adidas ın yeni sezon kalıpları) birilerin çakma ürün yapımcılarıyla ortaklaşa iş yapmaları.

ikinci ihtimal tabi ki daha az bi ihtimal. hatta işin şakası belki de. birinci ihtimalın daha kuvvetli olduğu aşikar.

yaklaşık 1,5 ay önce semt pazarında manchester, liverpool, chelsea nın gelecek seneki formalarının çakmaları vardı. lansmanlarından önce çıktıklarını pek zannetmiyorum. yani victorieux arkadaşın dediği gibi sızmayla orjinalinden önce çıkan çakma olayı belki de sadece bizde. geçen sene de benzer olayın olması sızma ihtimalini kuvvetlendiriyor.

son olarak eğer böyle olucaksa ben formayı sevdim. fenerbahçelilerin pembe yanılsamasından etkilenmeden formayı bağrımıza basmalıyız.

Selocan dedi ki...

İsmail bana göre şöyle bir şey söz konusu. Tasarımlar çok önceden yapılıyor ve saklanıyor. Dünyada da Adidas'ın belli üretim yerleri var. Bu tasarımlar o belirli ülkelere önceden postalanıyor olabilir. Lansmanlardan önce üretimleri başlasın, hazır bulunsun diye. İşte tam o zaman o diğer ülkelerden sızma olmuş olabilir ve Man U vs... gibi takımlarla aynı zamanda çakmaları yapılmış olabilir bizim formaların.

Bizde yapılan yanlış, formaların bu kadar geç tanıtılması. Eğer 1 ay önceden tanıtımları yapılsaydı bu tip durumlarla karşılaşılmazdı, karşılaşılsa bile orjinali çoktan piyasada olurdu.

ismailinc dedi ki...

haklısın selocan, tanıtımlar gecikiyor bizde. hatta bazı takımlar sezonun son maçlarında gelecek senenin formalarını giyiyorlar. yanlış bilmiyorsam bayern munich in şampiyonlar liginde yaptığı gibi.

bu senenin süprizi somon formayı korsan olarak görmek büyük talihsizlik. İnşallah gelecek senelerde de böyle bir sızma ile karşılaşmayız.

bu arada, bence kalıp böyle olmalı. bel kısmındaki siyah ince çizgiler güzel durmuş.

Selocan dedi ki...

Kalıp budur zaten. Bu öyle alelade bir çakma forma değil. Birilerinin görüp yaptığı bir forma, belli.

2 senedir orjinallerden önce çakmaları satışa çıkıyor. Geçen senede de Parçalının çakması 1 ay önceden satılmaya başlanmıştı. Erken çıkarın şu formaları...

Gian ULUCIAI dedi ki...

bence bi sızma söz konusu. çünkü sol alttaki hologram bildiğin "jabulani" hologramı.

maRco dedi ki...

çakma makma çıkacak olan forma bunun gibi pembe olcak sahada 11 tane karı gibi adam böle abidik gubidik renk seçen zihniyeti sikeyim

Mavi Liman dedi ki...

Yillardir kol kirlir yen icine kalir mantigi ile hareket eden Galatasaray s.k. Canaydin ikinci doneminden itibaren bu konumunu kaybetmistir neyazikki. Ozellikle Adnan Polat doneminde onu sevmeyenlerin cok oldugundan bu uygulama sanki tamamen rafa kalkti. Kulup icersinde nekadar muhbir varsa hepsi birseyler sizdiriyor para ve kendi cikarlari karsiligindan.

Sahte formaya gelirsek. InsaAllah orjinal olacak olan formanin kollari buna benzemez. Besiktas in yeni cikan cubuklu formasina benzemesini arzuluyorum. Adidas cizgileri ve reklam ile en guzeli o durmakta.

pepino dedi ki...

dikkat ederseniz arkadaki galata logosu degil ülker bu da demek oluyo ki ülker bu sene formaya uyumlu olacak bu da iyi haber

ismailinc dedi ki...

Bugün iki farklı askeri malzemeci de aslan ve mercan formalarımızı gördüm. dikkatimi çeken en önemli nokta, her ikisinin sırt bölgesinde de galata logosu vardı ve logolar dün lansmanı yapılan orjinallerinin aynısıydı.

Burdan şöyle bir sonuç çıkar kanımca; formalar kesinlikle sızmış. Zira dün akşam tanıtımı yapılan formalar gece basılıp bugün öğlen saatlerinde bu yerlere (ısparta) ulaşmış olamaz :). Ayrıca korsancılar bu blogu deli gibi takip etseler bile bu ayrıntıları yeni öğrendiğimiz için bu kadar kısa sürede yetişmez. Yani resmen sızmış. Selocan kardeş, seneye korsancılarla çalış, orjinalleri bizden önce görmüşler :) (aslında fotolarını çekip yollucaktım sana ama fotoğraf makinem yanımda değildi)

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır