Bu Blogda Ara

24 Temmuz 2010 Cumartesi

UMUT KALMADI


Blog olarak yanılmayı çok istediğim bir konuydu. Her ne kadar gelecek anlamsız tepkilerin şiddetinin çok olacağını bilsem de, keşke yanılsak diyordum. Az önce blog takipçilerimizden Osman Bayraktar bana bir mail gönderdi. Tanıtıma 3 gün kala verdiği bilgiyi artık kesinlik olarak kabul edebiliriz.

Bana gönderdiği mailde, Adidas fabrikasında, üretimde sadece 2 formanın olduğunu söyledi. Biri somon diğeri krem forma. Dikkat ettiyseniz listede Parçalı ve Çubuklu formalarımız yok. Çubuklu formanın olmamasının sebebi -sizlere söylediğimiz üzere- 2.yarıda çıkacak olması. Parçalının olmaması ise daha dramatik. Değişmeyecek... Sizlere bu bilgileri 2 aydır iletiyorduk. Bizim kaynaklarımız, ki kendilerine ne söylesek az, bu bilgileri bize çok önceden iletmişti. Parçalının değişmeme durumu, belki kabullenememektendir bilinmez, yazdığımızda inandırıcı gelmedi pek çok kişiye. Ancak kaynağımıza pek çok kez teyit ettirdim, kendisi de ısrarla aynı bilgiyi veriyordu bana. Parçalı değişmeyecek diyordu. Son 365G24S introsunda belli belirsiz gözüken parçalı forma bir kez daha insanların bizim verdiğimiz bilgiyi sorgulamasına sebep oldu, çünkü o introda gözüken parçalının renklerinin yerleri değişikti, bu sebeple de yeni bir parçalı mı geliyor diye düşündü herkes.

Sanırım sevgili Osman Bayraktar'ın direkt olarak üretimde olan bitenleri, tanıtıma 3 gün kala, bizlere iletmesi tartışmaya artık gerek olmadığını gösteriyor. Yazının en başında dedim, keşke yanılsaydık bu konuda, ancak olmadı.

Osman Bayraktar'a verdiği bu güzel bilgi için teşekkür ederim.

19 yorum :

okanöztoprak dedi ki...

Dogru abi, daha demin ayni seyi asy.net te bende okudum.

E.B. dedi ki...

Daha önce Beşiktaş'ın mor ve kırmızı formaları vardı. Öncü onlar bence.

ArenaFutbol dedi ki...

Şuan kahroldum diyebilirim
yazık..

Selocan dedi ki...

@ Fecundus

Beşiktaş mor formasını sadece tek maç giydi bir daha da kullanmadı. Yazıda belirtmiştim biz de 1 sene yapsak ve sonra unutsak 3rd de öncü olamazdık. Bir süreklilik gerekiyor gelenek olması içinç Beşiktaş bunu 2000'lerin başında az biraz yaptı ancak unuttu. En son ne zaman giydiler gerçek anlamda bir 3rd forma.

Galatasaray'ın 91-92 de mavi lacivert forması olduğunu ve ülkedeki ilk aykırı renk forma olduğunu da biliyoruz. Ancak giyilmediği için bu yazıda yer vermedim. Biraz daha geriye gidersek Galatasaray 50'lerin sonlarından beri beyaz forma kullanıyor ki o zamanlarda kulübün renkleri dışında bir forma yapmak ülke için inanılmaz bir gelişme. Beyazı artık bizden saysak da bunun başlamasının üzerinden 60 sene geçti ve öncüsü Galatasaray'dı. Ancak beyaz pek çok kimse tarafından artık aykırı renk olarak kabul görmediğinden yazıda yazmamıştım bunu.

Dediğim gibi Beşikat'ın çabaları var gerçekten, ancak 3rd kültürü için sürekliliği yok, fakat Fenerbahçe'den daha iyi olduğunu söyleyebiliriz yine de. Ancak öncü demek iddialı olur.

L dedi ki...

beşiktaş'ın kırmızıyı sayamayız. zaten 3. renkleri gibi bişey, her ne kadar kullanmamakta direnseler de.

Selocan dedi ki...

Aslında bizim beyaz formamız ne ise. BJK için de kırmızı forma odur, özeti. Bu sebeple ne kadar aykırı olduğu tartışılır.

Yıldırım dedi ki...

beşiktaş'ın sadece ajax deplasmanında giydiği tek maçlık forma mor değildir, o dönemimin klasik kumaşlarından parlak bir kumaştır ve gümüş renklidir, ışığa göre renk değiştiren bu kumaşlar özellikle gece maçı olduğu ve eski video görüntülerinden dolayı görmeyenler için mor zannedilmektedir.. ha derseniz gümüş gri de değişik bi renk ok, ama mor diil o forma..

b.p. dedi ki...

@yıldırım
Forma bildiğin eflatun renkte. Gümüş falan değil.
http://4.bp.blogspot.com/_umWGwmcJH0k/SmL4FHWHAmI/AAAAAAAAAA0/gluWTlr7ePY/s1600-h/1993-94+mor.JPG

Berker DURMUŞ dedi ki...

fener yeşil formayı şampiyonlar liginde son 8e kalırsa giyecekmiş abdullah kiğılı öyle diyo.. yani ligde giymeyecekler.. gereksiz bi forma olarak geldi bana :)

Selocan dedi ki...

Hmm. Giyilmesi zor olacak sanki o zaman :)

E neden yaptınız hacılar. Zaten 3rd forma, bizim gibi 15 maç giymeyin de, hiç mi giyilecek ortam oluşmayacak.

Yıldırım dedi ki...

@b.p.
ben formayı zamanında çok net gördüğüm için kesin konuşuyorum.. sanırım bu likteki çekim sizi yanıltan.. bu tip parlayan formalar, çok çabuk renk aldanmasına yol açar, böyle çekimler yaparken doğru ışık kullanmak gerekir.. o formayı doğru ayarlanmış şekilde bu linkte görebilirsin :
http://www.ressim.net/show.php/1705284_1993-94-gumus-mor.jpg.html

Bu da benim resim arşivimden o zaman gazeteden kesilip taranmış hali.. bakalım hala eflatun görüyomusun..
http://www.ressim.net/show.php/1705285_ajax-bjk-gumus-forma.jpg.html

Selocan dedi ki...

Benim bir koleksiyoncu tanıdığımda var o formadan. Sorarım tam rengini sizin için. Ancak Yıldırım'ın dediği gibi biraz yanar döner o forma. Açıya ve ışığa göre renk değiştiriyor. Fakat o değişim içinde ufak da olsa mor renk olunca, mor forma diye kalmış akıllarda.

ArenaFutbol dedi ki...

Son verdiğiniz bilgileri kaynak göstererek sitemizde paylaştık umarım sizin için bir sorun teşkil etmez.
Tekrar tekrar teşekkür ederiz verdiğiniz bilgiler için..

http://forum.arenafutbol.org/arena-futbol-ozel-f25/parcal-deimiyor-galatasaray-yeni-sezon-formalar-t22048.htm

Selocan dedi ki...

Hiç problem değil, kullanabilirsiniz tabi ki.

semih dedi ki...

Parçalının değişmemesi tam bir skandal. Çok büyük bir hata.

semih dedi ki...

Parçalının değişmemesi tam bir skandal. Çok büyük bir hata.

b.p. dedi ki...

@yıldırım
Videoda fotoğrafta renkler şaşabilir, tonu değişebilir. Ama olmayan bir renk beliremez. Formanın kumaşından ötürü yanılsama olabilir ama düz gri bir kumaş hiç bir şekilde mora dönüşmez. Gri renk siyah ve beyaz renk pigmentlernden oluşur ve içinde renk barındırmaz. Farklı ışıklar altında başka bir renge çalıyorsa eğer kumaş 3. bir renk katılmıştır (galatasarayın 98-99'da giydiği lacivert füme buna örnek.)

http://www.izlesene.com/video/spor-besiktas-mor-forma/1061313 videodaki şekilde gri bir kumaşın renginin bu kadar sapması imkansız. Bu metalik kumaşlı eflatun renkte formadır. Herhangi bir fotoğrafta saturasyonu düşürdüğünde her rengi griye benzetebilirsin zaten.

Yıldırım dedi ki...

@p.b.
o maçı tv'den canlı izlediğimde 21 yaşımdaydım, youtube videolarında görmedim ilk kez, sen kaç yaşındaydın o zaman bilmiyorum.. o dönem HD yayınları olmadığından evinde kasete hangi şartlarla kayıt yapılmışsa gördüğün görüntüde o şekilde.. monaco maçını izle gsarayın parçalı forması bordo gibiydi tvde, halbuki tam bir kırmızıydı normalde.. Bunun gibi onlarca örnek sayarım ben sana.. aynı tip formayı 2000-01 sezonunda da giydi BJK, o formanın fotolarında da benzer farklılıklar görülür, dikkat edersen..
Bu arada saturation'ı düşürdüğünde bütün renkler solar, hepsi açılır.. benim ayarıma bi daha bak istersen.. burada kesin sonuç o formanın gün ışığında yeniden çekimlerini yapmaktır..

Selocan dedi ki...

Rica ederim gündüz gözüyle bir fotoğraf...

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır