Bu Blogda Ara

24 Ocak 2011 Pazartesi

ADIDAS SÖZLEŞMESİ HAKKINDA


Adidas ile olan sözleşmemizin feshedildiği ve Nike giyeceğimiz konuşuluyormuş forumlarda.

2009 yılında Adidas ile biten sözleşmemiz 2015 yılına kadar uzatıldı. Şartları nedir bilemem. Ancak anlaşma feshediyorsan bir anlamda cezasını ödemek zorunda kalırsın. Sana tonla para veren Adidas ile sözleşme feshetmek bizim topçulardan ne kadar kar edildiğini açıklayan yönetimin yapacağı iş değil.

Ben kendi kaynağımdan (ki sağlamdır) öğrenmeye çalışıyorum durumu. Ulaşamadığım için biraz zaman alacak, fakat verecek cevabı kesin olacaktır.

2015 yılında Adidas ile biten sözleşmenin sonunda Nike giyebileceğimizi yazmıştık. Ancak o duyumda edinilen bilgi 2015 sonrasını gösteriyordu. Yani anlaşmanın feshedilmesi ve zart diye hemen Nike'a geçeceğimiz bilgisi yoktu. Sözleşmenin bitmesi beklenecek ve ardından Nike giyebileceğimizi öğrenmiştik. Fakat forumlarda dolaşan dedikodu hemen Nike'a geçeceğimizi söylüyor ki ben buna pek ihtimal vermiyorum.

Bir kere formaların hazırlanması vs... zart diye geçmemizi engeller. Tabi daha önce gizli gizli bir anlaşma yapılıp formalar hazır edilmediyse... Gelecek sezon giymemiz söz konusu olabilir ki, o da zaten duyurulur yakın zamanda resmi olarak. Fakat yukarıda da yazdığım gibi cezasını biz kulüp olarak ödemeyiz. Adidas'ın da Milli Takım'dan zaten kıl olduğu Nike'a kolaylık sağlayacağını ve cezadan vazgeçeceğini düşünmüyorum. Fakat eğer Nike bize bu güvenceyi verir ve biz öderiz derse, orasını bilemem.

Bu dedikodunun kaynağını bulamadım. Ani bir yazı oldu zaten. Kaynağı söylerseniz hemen eklerim. Ben de kendi kaynağıma ulaştığım zaman kesin bilgiyi tekrar buraya yazacağım. Umarım bugüne yetiştirebilirim.

EDİT: Yukarıdaki belge az önce nete düşmüş. Resmi gibi duruyor.

kap.gov.tr'de yayınlanmış bu belge. Yani resmi bir belge. Bakalım neler yaşanacak, yeni şartlar neler. biraz ani oldu, yazarız zamanla.

19 yorum :

Unknown dedi ki...

http://kap.gov.tr/yay/Download/Bildirim/Ek/47197.pdf

Adsız dedi ki...

http://kap.gov.tr/yay/Download/Bildirim/Ek/47197.pdf

Burak Eken dedi ki...

Allah Allah! N'oluyor yahu? Şoktayım!

liverpoolandkop dedi ki...

@Selocan

Sevinmemiş gibi bir halin var hocam yaa, ben senden Alllaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhh diye bir başlık beklerdim. =)))

Selocan dedi ki...

Şokum da biraz :)

victorieux dedi ki...

ya şimdiki formalar dandik falan ama şu nike'a geçme fikri içime hiç sinmiyor.aynısı milli takım nike'a geçerken de olmuştu.hatta adidas yetkilileri 8-0,5-0'lar varken yanınızda hep biz vardık demişlerdi.biz de yıllardan beri adidasla özdeşleşmiş bir takımız.şampiyon kulüplerde yarı final oynarken,uefa kupasını,süper kupayı alırken üzerimizde hep adidas vardı.

Burak Eken dedi ki...

@Selocan:

Hangimiz değiliz ki? :)

Selocan dedi ki...

@victoreux

Ben Adidas ile özdeşleşmiş olduğumuzu düşünmüyorum. Galatasaray bu forma konularında öncü bir kulüptür. Umbro da giydik ki uzun bir süre, lotto da giydik. Adidas da giydik. Nike da giymemiz beni mutlu eder. Tabi bu tamamen kişisel görüş. Fenerbahçe geçseydi sana daha çok katılabilirdim.

Fransa bile Nike'a geçti :)

burranazzo dedi ki...

yasasin ozgurluk!

burranazzo dedi ki...

galatasaray=öncülük...

@Selo

katilayrum...

müşkülpesent dedi ki...

özdeşleşme söz konusuysa benim yaşımdakiler için galatasaray umbro ile özdeşleşmiştir. türkiye'ye ilk getiren takımız o markayı galiba.

Emir OTLUOGLU dedi ki...

@ müşkülpesent

Katılıyorum... Her ne kadar en başarılı sezonumuzu Adidas ile yaşamış olsak da, Avrupa Fatihi deyince benim aklıma gelen Manchester zaferi vs. Umbro ile...

Bu nedenle Adidas ile yolları ayırmış olmamıza açıkçası üzülmedim. Hem bakarız Nike ile de Şampiyonlar Ligi kupası kaldırırız, fena mı olur? =))

L dedi ki...

@müşkülpesent

umbro'nun son ürünleri düşününce insan acayip iç çekiyo aslında var ya...

Selocan dedi ki...

Fransa forması diyorum ve çekiliyorum :)

burranazzo dedi ki...

elimizde patlamasin insallah diyorum ve cekiliyorum...

alaTURKa dedi ki...

peki nike bize saçma sapan formalar yapmasın? dün nike a gittim ve oradaki fomaları incelerken bizim milli takım formasının ne kadar dandik olduğunu gördüm. nike adidasın bize uyguladığı 2. sınıf takım muamelesinşi tekrarlamasın!

Selocan dedi ki...

@alaTURKa

bilemeyiz tabi. Ancak Adidas'ın bize yaptığı formalardan çok daha kaliteli olacaktır.

alaTURKa dedi ki...

fransa formaları + ingiltere formaları (nike-umbro) bu formaları yapan markanın bizede güzel formalar çıkaracağını düşünüyorum. manchester ayrıca :) hadi inşallah diyorum sade, klasik ve kaliteli bi gs forması görmek dileğiyle :D

calibra dedi ki...

@alaturka
milli takım formalarının kalite olarak barcelona, manchester formalarından bir farkı yok aslında. taraftar formalarına bakmış olmayasın?

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır