Bu Blogda Ara

19 Ocak 2011 Çarşamba

BİLEMEZSİN


Hazır Nike ile söylentiler çıkmışken ve şu aralar malum olayların yankıları sürerken ben de küçük bir şey paylaşayım istedim.

Nike'ın Türkiye'deki üretim hakkı Bursa'da Biesseci firmasında. Bu firmanın da sahibi Canaydın ailesi. Merhum Başkanımız Özhan Canaydın vefat etmeden önce bu firmanın en tepesindeki isimdi. Biesseci firması çok uzun zamandır Nike'ın üretim hakkına sahip. Bu sebeple Nike ile Galatasaray flörtü aslında geleceğe ait yeni bir durum değil. Yıllar öncesinde Galatasaray'ın Nike giymesi konusunda direkt yönetim katından giden öneriler vardı. 1998 yılında ilk olarak bu söylenti çıktı diye biliyorum. Daha sonra Lotto'dan sonraki dönemde, Umbro'ya geçmeden önce, neden Nike giymiyoruz deyip kulüp olarak Özhan Canaydın'a teklifimiz olmuştu.

Peki bütün ömrünü Galatasaray'a vermiş Özhan Canaydın'ın Türkiye'de sahibi olduğu bir firmanın formalarını neden hiç giymedik biz ? Neden Adidas'a, neden Umbro'ya, neden Lotto'ya yöneldik de, daha en başından giymemiz gereken bizden olan Nike'ı hiç giymedik ?

Yukarıda da yazdım; Çeşitli sezonlarda, pek çok kez Özhan Canaydın'a bu istek iletildi. Fakat Özhan Canaydın bizzat kendisi buna hep karşı çıktı. "Ben Galatasaray üzerinden para kazanamam" diyerek her defasında reddetti Nike meselesini. Tekstil devi; işini, ailesini, hakkıyla kazanacağı parayı değil, Galatasaray sevgisini üste koydu. "Sevgilim üzerinden para kazanmak bana yakışmaz" dedi, defalarca reddetti. İşte Galatasaray bu yüzden hiç bir zaman Nike giymedi. Pek çok kez teklif edilmesine rağmen...

O yüzden Allah kuruşuyla katlar, gemicikler alanlar; bilemezsiniz Özhan Canaydın gibi olmayı. Bilemezsiniz yalakalıkla makam yükseltenler. Çalıp, çırpıp, hakkı olanın parasını cebine atanlar, bilemezsiniz Özhan Canaydın gibi olabilmeyi. Galatasaray üzerinden rant sağlayanlar, kendi holdinglerinin derdine düşüp yalakalık yapanlar... Bilemezsiniz böyle bir adamın önünde ne kadar aciz kaldığınızı. Bilemezsiniz ne kadar naif ve güçsüz olduğunuzu... Hayal bile edemezsiniz Özhan Canaydın'ın ne demek olduğunu. Bırakın hayal etmeyi, adını ağzınıza bile alamazsınız böyle bir adamın.

Bu blogda sadece formaları yazıyoruz. Belki de binlerce örnekle TOKİ başkanının adını ağzına alma cüretinde bulunduğu güzel insanın nasıl biri olduğunu anlatabilirsiniz. Ben sadece formalar üzerinden anlatmak istedim.

Ve Polat; Defol git bu kulüpten...


4 yorum :

burranazzo dedi ki...

eller catlayana kadar alkis!

Volvox dedi ki...

Süper olmuş ellerine sağlık.

ahmetcan_48 dedi ki...

Büyük adamsın Selocan başkan hakkatten büyük adamsın.

E dedi ki...

Tam 12'den vuran bir yazı, tebrikler.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır