Bu Blogda Ara

6 Ocak 2011 Perşembe

İLK İZLENİM


Formaları incelemeden, dokunmadan, çıplak gözle görmeden yazmak ne kadar doğru ? Aslında genel olarak öyle yapılıyordur da bizim blog konseptimize yakışmaz böyle geçiştirmek. Bu sebeple mutlaka formayı birebir inceledikten sonra, çok yakın zamanda, daha detaylı bir yazı yazacağız. Şimdilik sadece TV'den ve fotoğraflardan gördüğümüz kadarı ile ufak değinelim.


İlk izlenim güzel. Forma evet gerçekten güzel bir forma. Fakat Adidas'ın sınırları içinde 64 formasına benzetilmeye çalışılmış. Hatta bu yapılırken Adidas'ın hazır tasarımlarından faydalanmışlar. Bu eğer ASY anısına, sadece bize özel tasarlanmış bir forma ise Milan neyi anmış ? Kısacası; 1964 forması gibi 2 bantlı, fakat Adidas'ın hazır tasarımlarından birini o formaya benzetmişler, ekstra bir çaba yok. Bunun sorumlusu ise Adidas. Eğer Umbro üretseydi formalarımızı, iddia ediyorum 64 forması ile birebir olurdu forma. Tasarımcılar da çok daha özgür olurlardı. Kumaş kalitesi de büyük ihtimal bu seneki Krem ve Mercan formalar ile aynı. Yani kalitesiz. Kalite ve ekstra tasarımcı dokunuşu kategorilerinde sınıfta kalıyor forma. Fakat genel görünüş itibari ile beğendiğimi söylemeliyim.


Kolları biraz sıkıntılı. O kırmızı kısım çok kaba durmuş. Düz sarı devam etseydi daha göze hoş gelirdi sanki. Ayrıca kollar çok bol. Bu da yine bize layık görülen dandik kalitedeki formalar yüzünden. Resimlerde göremediğimiz ancak bizim çok önceden duyurduğumuz bir Galatlar çerçevesi var formanın arkasında. Aynı çizdiğimiz gibi içi kırmızı ve numaralar bu bölgeye beyaz yazılacaklar. Siyah şort ve siyah çorap görüntü olarak güzel duruyor. Ancak 64'te siyah şort ve çorap giymiyorduk, yazalım.

Sonuç olarak ben bu formaya bakınca ASY anısına çıkarılan özel bir forma olduğunu görmüyorum, göremiyorum. Güzel bir çubuklu forma görüyorum. O zaman da Galatasaray'ın çubuklu ile ne işi var diyorum. Beğenmedim mi ? Beğendim, fakat anı forması değil bu. Formanın sol alt kısmında küçük bir patch ile geçiştirilen ASY logosu düşündürücü. TFF kuralları nedir bilmiyorum, ancak Mercan'a, logonun yanına Aslan basan, Krem'e dev gibi Aslan çizen kulüp neden bu formaya bir ASY logosu baskısı veya dikişle işleme yapamıyor adam gibi yerlere. Bunu da sormak lazım. Güzel bir detay, göğüsteki Türk Telekom reklamını etrafına çerçeve eklemişler. O yakışmış.

Yarın GSSTORE detaylı yakın plan fotoğraflarını yayınlar, buraya da koyup bir iki ekleme daha yaparız. Sonra da Alper formayı inceleyip, işin teknik kısımlarına dalıp, güzel bir paylaşım yapar bizlere.

14 yorum :

ahmetcan_48 dedi ki...

Başkanım sanırsam yanılmadım. Renkler açık. Tam istediğim kıvamda :) :) :)

Selocan dedi ki...

Renkler aynı ahmetcan, açıldığı falan yok. Üzgünüm senin adına :)

ahmetcan_48 dedi ki...

Başkanım emin misin? Bana çok açık geliyor :) Yakından incelemek lazım :)

Selocan dedi ki...

Eminim. Sarı kısmı çok ulduğundan kafanı karıştırmış olabilir. Ya da şartlamışsındır kendini.

GialloRosso dedi ki...

Bence de renkler acik ve guzel degil. Ne sarisi tok sari, ne de kirmizisi visneye calan bir kirmizi.80'lerin sonunda kullanilan formalarin renklerine benzemis.

Selocan dedi ki...

Abilerim açık falan değil renkler. Aynı :) Aaaa

koala dedi ki...

Mevlana güzel söylemiş; "Ne elbiseler gördüm içinde adam yok, ne adamlar gördüm üstünde elbise yok"

Uğur ! dedi ki...

forma güzel değil bana göre, tasarımı kötü, tek bir ayrıntı yok ediyor herşeyi. çünkü omuzdan sarkan sarı hat giyenin omzunu düşük gösteriyor. halbuki 64 lere uydurmaya gerek yok. dik dikey hatlar daha asil yapardı şu canım renkteki formayı.

Clifff dedi ki...

adidas ile olan sözleşme bu sezon sonu bitiyordu değil mi, bilgisi olan var mı acaba??

Selocan dedi ki...

2014'te bitiyor sözleşme ama uzatacaklardır.

Emir OTLUOGLU dedi ki...

Hocam fotoğraflardan ve screen shotlardan bana da renkler açık geldi ama parçalı ile yanyana görmek lazım.

Herhangi Biri dedi ki...

ben formayı beğenmedim, sebeplerini uzun uzadıya yazmaya gerek yok. ciddi anlamda retro olsaydı belki kabul edilebilirdi. lakin bu haliyle kötüler sınıfında benim açımdan.
aslında böylelikle adidasla yollarımızın ayrılması gerektiğini görüyoruz. hala değişmeyen bana gçre parçalı tasarımıyla taban tabana zıt olan 3bant olayından bana gına geldi. bu 3 bant yüzünden sanki kelepçelenmiş tasarımlar oluyor karşımızda.

benim asıl dikkatimi çeken şeyse tanıtımdan önce ve antalya havaalanındaki futbolcular üzeründeki eşofmanlar. ayrıca haginin tanıtımdaki eşofmanına da dikkat edersek hiçbiri adidas değil. ayrıca sol göğüste ASY logos olarak tahmin ettiğim bir logo var. hakkında bilgisi olan var mı acaba??

Oz dedi ki...

www.galatasaray-store.de

hiçbiryerde başlamadan orada var...

Yasin Özyapı dedi ki...

selocan bunun yakasında da Ali sami yenin resmi var şimdi gs.org da gördüm
Haberin olsun

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır