Bu Blogda Ara

26 Ocak 2011 Çarşamba

LESCON MESELESİ


Lescon'un patorunu çıkmış, ortalığı karıştırmış. Bana kalırsa epey geç kaldılar. Eğer Galatasaray'ın sözleşmeyi tek taraflı feshedip markasız kaldığını düşünerek "biz de varız" dediyse fena yanılıyor. Nike'dan bize bu muazzam teklif gelmeseydi biz Adidas ile sözleşmemizin sonuna kadar (2015) devam edecektik. Bizim söleşmemizin bitirilme sebebi Nike. Adamlar tazminatı da ödeyecekler (ödemişlerdir belki de).

Nike bizim aracılığımız ile Türkiye pazarına giriş yapıyor. Kendilerinin de epey işine gelecek bir anlaşma Galatasaray ile olan anlaşma. Bu sebeple zaten tazminatı bile kabullenip, Adidas ne veriyorsa 2 katı teklifini yaptılar. Artık Lescon bu satten sonra girmek istese ne yapabilir. Olan çoktan oldu.

He; bizim oyuncuların ev kiralarından kaç lira kar ettiklerini yakında açıklayacaklarını beklediğim yönetim, daha büyük bir para karşılığı Nike'ı da satar. Ama Lescon'un daha büyük bir parayla gelebileceğini de düşünmüyorum. Ayrıca kimse gücenmesin; Lescon'u gerçekten çok severim, Türkiye'nin ileride Dünya'ya açılacak spor giyim firması olacaktır. İtalya'da falan göreceğiz diye umuyorum, ayrıca çok da güzel tasarımları var Süper lig'de dikkat edin. Fakat henüz Galatasaray için çok erken olduğunu düşünüyorum.

Nike kesindir arkadaşlar. İstihbarat olarak bugüne kadar hiç yanılmadık. Yine yanılmayız.

29 yorum :

GÜN KARAGÖZ dedi ki...

Nasıl bizim aracılığımızla giriş yapıyorlar? Hali hazırda Milli Takım ve Trabzonspor formaları ile giriş yapmış durumda değiller mi ki zaten?

Selocan dedi ki...

Trabzon da değilmiş. Sadece Milli Takım. Kulüp olarak ilk biz olacağız.

koala dedi ki...

Şu senin "Nike kesindir arkadaşlar. İstihbarat olarak bugüne kadar hiç yanılmadık" lafına hasta oldum. Yok, hakikaten öyle orası ayrı ama nasıl bir özgüvendir bu :) Hele de bu yönetim varken.
Bu arada hayatım boyunca Galatasaray'ın hep Kappa forma giymesini istemişimdir. Hastayımdır formalarına.

Selocan dedi ki...

Yanılırsak da ne yapalım abi, arkamızı mı dönelim. Bugüne kadar hep aynı kişilerden istihbaratları aldık ve bu aynı kişiler bizi hiç yanıltmadılar. Buna güveniyorum, yoksa Nike'ın patronu falan değilim :)

Kappa'nın da seveni çok, ancak o kadar para bayılamazlar bize.

okan yücel dedi ki...

ben lescon konusu nereden çıktı onu anlamadım yani yazıda bahsedilen lescon'un açıklamasını görmedim herhalde

Selocan dedi ki...

Hürriyet de çıkmış haber. Haklısın onu kopyalayım yazıya.

okan yücel dedi ki...

nike diyorsanız nike'dır. şimdi aylardır okuduğum bloga mı inanıyım daha ilk kez söylediklerini okuduğum lescon başkanına mı; akıl var mantık var=)

mrh dedi ki...

Şahsen ben de lescon'un sponsorluğunu gerçekleşebilir bulmasam da yönetim randevu verdiğine göre, nike ile olan anlaşma kesin değil diyebilir miyiz selocan?

Selocan dedi ki...

Abi şöyle kesin diyorum ben. Nike kendisi geldi, kendisi yaptı teklifi. Bunun üzerine biz Adidas'ı feshettik. Yönetimin randevusu meselesini bilmiyorum. Açıkçası Hürriyet türevi gazeteler ne kadar doğru yazar bilmiyorum. Belki Basketbol, Voleybol branşlarına bir şeyler düşünebilirler. Gerçi Voleybol'da errea sağlam sponsor. Basketbol açıkta kaldı, bilmiyorum. Ben kesin diyorum.

Selocan dedi ki...

@okan yücel

Baskı oldu şimdi üzerimde :)

Adsız dedi ki...

Ben şeytanın avukatlığını yaparak şöyle bir soru sorayım: Aynı Nike gidip fenerbahçe'ye de adidas'ın verdiğinin 2,5 katını teklif ederse ne olacak. İkinci bir FBÜlker ama GSCafeCrown vakası olmayacak mı? Umarım bu anlaşma bizim açımızdan çok iyi koşullarda yapılmıştır.

Selocan dedi ki...

Olabilir tabi de, Adidas'ın Fener'i bırakacağını düşünmüyorum. Ayrıca Nike'ın da bir limiti vardır herhalde :)

alaTURKa dedi ki...

@ barba
inan bende içten içe bunu düşünüyorum..

bu arada bizim şu parçalı için olan siteden yönetimin haberi varmı? yani biz bi maille veye herhangi bi yolla kulübe böyle bir talebinizi ilettinizmi, ayrıca galatasarayın bünyesindeki tasarımcılar ile görüşüyormusunuz, onlar ne diyo bu parçalı forma meselesine.
çok fazla soru var umarım anlatabilmişimdir...

Selocan dedi ki...

Bu akşam Okan bir tasarım yapıyor ve onu yollayacağız kulübe değerli bir tanıdığımız aracılığı ile. Siteden de haberleri var ama ne derecede ciddiye aldıklarını bilmiyorum.

burranazzo dedi ki...

Okan'in tasarimi bitene kadar heyecanima engel olamadim.

Siz de bakin yorumlayin.

Zoran kusura bakmasin artik. tek kullanimlik sablon araklamis gibi oldum :) ama ismini de silmedim cizim onundur... :)

Nike su kadarini bile yapsa kabulumuzdur:

http://img10.imageshack.us/f/nikecimbom.jpg/

hadi hayirli tiraslar...

burranazzo dedi ki...

bu arada lescon'u ben kisisel olarak sevmem.

logo tasarim yarismalari vardi. sonuc icin bi aciklama bile yapmaya tenezzul etmediler... Oyle havada kaldi... Dunyanin en iyi tasarim firmasi ol. Gonulleri kazanamiyorsan tirtsin... :)

bi de imaj herseydir evet... Nike...

Selocan dedi ki...

Elin adamı bizden daha iyi biliyor he. Beyaz o yaka yerine kırmızı yakalı olsa yeme de yanında yat bir tasarım zaten.

Adsız dedi ki...

Nike ile Adidas ülkelerin büyük takımlarını sanki gizli bir anlaşma ile bölüşmüş gibidirler,İtalya'da Milan vs Inter, İngiltere'de Man Uni vs Liverpool, İspanya'da Barça vs R Madrid, Fransa'da PSG vs O Lyon, Almanya'da B Münih vs W Bremen, Hollanda'da Ajax vs PSV örneklerinde olduğu gibi. Nike'ın Galatasaray'a sponsor olmak istemesi bundan ve yeni stadyumdan da kaynaklanıyor olabilir.İmaj meselesi sonuçta.

alaTURKa dedi ki...

@burranazzo
abi çok iyi duruyo yaa

burranazzo dedi ki...

@alaTURKa

eyvallah

@selo

he :) yakayi eminonunden ekletecegiz artik ;) ya da hadi pasa gonlun de olsun yakalari lescon yapsin. olma mi?

victorieux dedi ki...

@ buranazzo

abi forma çok güzel.inşallah nike bize de böyle şık ve sade bir tasarım yapar.bir de o kol uçlarındaki kalın şeritleri fransa formasındaki katlanılabilir sistemde olursa çok bomba olur.misal sarı kol ucunu katladığın zaman alttan kırmızı şerit çıkacak.katlamadığın zaman orası dümdüz sarı gözükecek.hem şık hem de tam parçalıya uygun bir sistem.

http://www.footballshirtculture.com/11/12-kits/france-2011-12-nike-home-football-kit.html

rtamer18 dedi ki...

lescon konusuna şöyle deyineyim sen diyorsunki nike ile anlaştık eğer böyle bir durum yoksa ki sen diyorsan kesinlikle var lescon gelcek teklifini yapacak ha anlaştık buna eminiz yapıldı ama beşiktş shucter ile önceden anlaştı ve hedefteki diğer teknik direktörlere de teklif yaptı yani eğer bunu yapmasa ve fotoğraflarını çekmese borsa önceden anlaşıldığını çakıcak ve söylenmediği için ceza yazacaktı yani bizde aynen bunu yapıyoruz nike ile imzaladık ama borsaya bildirmedik böylelikle gelen tekliflere randevu veriyoruz ve görüşüyoruz yani nike da sözde gelecek ve bizle görüşecek ama anlaşma çoktan olmuş olacak şaşırtmaca yapıcaz yani

burranazzo dedi ki...

@victorieux

eyvallah abi.

gonderdigin linki inceledim.

kalite kokmuyor mu? buram buram...

burranazzo dedi ki...

bi bok anlamasamda dilinden bi ortak dil var iste:

herkesin izlemesi tavsiye olunur:

http://www.youtube.com/watch?v=qqFkiniFITQ&feature=channel

Spooky dedi ki...

bence ciddiye almaya bile gerek yok.

lescon, bedavadan hürriyet'e adını bastırdı mı? bastırdı. reklamın böylesi az yapılır. uyanık adammış.

ama ciddiye almaya gerek yok.

CeM dedi ki...

Adidas Fenerbahçeye senelik ne kadar ücret ödüyor. Avrupa klüpleri 25-30 milyon poundlar alırken bizim 2-4 milyon € gibi paralar almamız normal mi? Tamam aynı olamaz heralde ama arada 10 kat fark olmamalı diye düşünüyorum

Selocan dedi ki...

Türkiye'deki en büyük anlaşma bu olacak. Fenerbahçe de aşağı yukarı 4 civarı bir para alıyor. Biz Adidas'tan Fenerin aldığından daha az alıyorduk. O uçurum da kalktı. Avrupa kulüplerinin satış rakamlarına ulaştığımız gün, bize ödenen paralar da artacaktır. 10 katı az olmasının sebebi, 10 katı az forma almamız.

Türkiye şartlarında güzel para.

Unknown dedi ki...

Sevgili Arkadaşlar,
lescon'dan aldığım bilgiye göre kulübümüzün yönetimi henüz hiç bir firmayla anlaşılmadığını, tekliflere açık olduklarını söylemişler. lescon da dahil lotto ve nike gibi firmalardan teklifler istenmiş ve istek üzere lescon teklifini vermiş...

Dolayısıyla henüz nike yada başka bir firmayla bir anlaşma yok...

Bendeki istihbarat da kesin...

Selocan dedi ki...

Bizim aldığımız duyum işin çoktan bittiği. Aksi takdirde kulüp bu yayılan Nike haberlerini çoktan yalanlayan bir yazı yayınlardı. Ben direkt olarak anlaşmanın sağlandığını biliyorum. Lescon meselesi tam olarak nedir bunu da öğreniriz ilerleyen günlerde.

Teşekkür ederim bilgilendirme için.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır