Bu Blogda Ara

25 Ocak 2011 Salı

NIKE ve FESİH SEBEBİ


Bombayı patlatıyoruz. Kesin olarak Nike gelecek sezondan itibaren sportif ekipman ve forma tedarikçimiz. Adidas ile olan anlaşmanın fesih sebebini de ilk defa biz yazıyoruz. Buyrun bakalım;

Nike çok yüksek bir teklif ile bize geldi, Adidas'ın verdiği paranın tam 2 katını teklif ettiler (yaklaşık 3-4 milyona geliyor yıllık, uzun vadede çok büyük para). Ancak Adidas ile olan sözleşmenin devam etmesi ve Adidas'ın iptale yanaşmaması problem çıkarttı en başta. Fakat Nike sözleşme iptal tazminatını da ödemeyi kabul etti. Teklif edilen yüksek tazminat Adidas Türkiye'nin gardını düşürdü. Alan razı, satan razı şekli...

Kısacası Adidas ile olan sözleşmenin sonlandırılma sebebi Nike. Çok büyük bir anlaşma bedeli ve tazminat ödemesini de kabul etmeleri sonucu Galatasaray Kulübü dünkü fesih bildirisini yayınladı. Adidas'tan yıllık 1,5-2 milyon euro arası elde ettiğimiz gelir, Nike ile 4 milyon euroya çıkacak.

Nike'ın bu kadar hevesli olması ve bu kadar büyük paralarla gelmesi, formalarımızın ne kadar kaliteli olacağının işaretidir. Benden söylemesi.

Bu istihbarat tamamen kendi kaynaklarımızdan. Lütfen Kaynaksız Kullanmayın !

44 yorum :

rtamer18 dedi ki...

yani nike ta bir rekabet istiyor sanıyorum en kaliteli formalarımızı giyeceğiz böyle birşey varsa barçayla aynı kaliteli formaları giyeceğiz adidas ürünlerde iyi değildi kulüp için olan üzerinde adidas damgası olan adidastan 25 lira bayıp aldığım jabulani-galatasaray almıştım bi su geçti üzerine üzerindeki gs logosu ve adidas logosu silindi hatta bu suya girmeden oldu birazı galiba yere sürtünce nike toplar daha kaliteli oluyo buda ayrı mesele ben nike severim kaliteli olursa tadından yenmez

alaTURKa dedi ki...

bu çok iyi haber. hele bide fcn nin yazısını okuyunca iyice heyecanlanmaya başladım. gelsin has tasarımlar :D

Yasin Özyapı dedi ki...

işte bu !!!!! .D

Unknown dedi ki...

çok güzel rüyalarım gerçek oluyor. inşallah bu igrenç forma numarası fontu yerine barcelonan'ın kullandığı forma numarası fontu kullanılır gerçi atletico madridde var genel sanırım o forma numarası fontu. hayırlı olsun iyi transfer :)

Emir OTLUOGLU dedi ki...

İşte bu güzel haber, hem forma kalitemiz artacak, hem kulüp daha çok para kazanacak, hem de tazminat ödemeyeceğiz :))
Gerçi bu tutarlar forma fiyatlarına yansır gibi geliyor ama, bakalım :)

The Champ dedi ki...

oleyy bee :)) şimdiden düşünmeye başlıyorum deplasman formamızı... milli takımın beyaz forması gibi sade ama karizma bir forma istiyorum.. selocan okan'a ilette tasarımlara başlasın :))

alaTURKa dedi ki...

armamız dikiş olsun kumaşta ingiltereninki gibi küşük detaylar ayrıntılar olsun logo üstündeki yıldızı forma kumaşıyla aynı renk olsun (ingiltere formalarındaki gibi

burranazzo dedi ki...

Valla herkeste bi sevinc bi sok halleri ne guzel... Insallah guzel mi guzel formalarimiz ve en onemlisi "imajimiz" olacak artik.

Bu arada tantanadan atlamayalim.

Ekibe cok tesekkurler. Ajanspress gibi calismaktalar... :)

Helal olsun diyorum, gozlerinizden opuyorum...

Son Dakika haberlerini bekliyoruz :)

burranazzo dedi ki...

Valla burayi msn e cevirmeyi istemedigim icin hepten yazacagim duygulari ve hayalleri:

1- Galatasaray'in guzel formalar giydigi sezonlarda hep basarili olduguna, olacagina dair inancim ve
beklentim var hep. Sonucta topcular guzel "kiyafetler"le sahaya cikarsa
bu ayri bir guven demek takim icin.
Taraftar acisindan bakarsak eger "fiyakali" bir takimi sahada gormek her taraftarin özlemidir.

2- Nike on numara bir haber. Yalniz formalara ne kadar aşık olsak da guzel ve estetik olacak formalarimizin icini dolduracak topculara ihtiyaci var bu takimin.
Bu topcularin "populer" yildizlar olmasi gerekmiyor. Yuregini sahaya koyacak topcular yeter bize.
Bkz. Kewell. Bkmynz. Servet.

3- Malum isi bir adim ileriye tasiyip formalarimiz icin Mustafa Altipatlar'a filmler cektirdik. Daha dogrusu cakma filmler cektirdik. Gerek cast secimi ("topcular" ve aslan nihat filmindeki cakma liseliler.) gerek cekimler gerek post produksiyon berbat otesiydi.

Biliyorsunuz. Nike demek Guy Ritchie, Alejandro González Iñárritu gibi yonetmenlerle reklam filmi cekebilme firsati da demek (hayal olsa da). Mustafa Altipatlar'a verilen paranin 2 katina bu guzide yonetmenlere "sanat saheserleri" cektirebiliriz.
Kim takar bunu dersek? Birileri taksin ya da birileri ulastirsin kulube. Imaj herseydir susuzluk hicbisey.

4- Retro formalarimizi tasarlatma imkanimiz biraz daha artti gibi sanki. Arsenal'in bu sezonki formalari gibi "guzellikler" sunsa Nike, 25 Milyon Nike taraftari daha kazandirir hesabina.

5- Bu arada imaj demisken Galatasaray su takimlarla ayni guzellikte formalari giyecek insaallah:

- Barcelona

- Manchester United

- Inter

- Arsenal

- Juventus

- Brezilya Mill Takimi

- Hollanda Milli Takimi

Biraz uzun oldu kusura bakmayin. Saygilar.

Selocan dedi ki...

Abi topçular veya yönetim ile ilgili beklentilerimi bir kenara bırakıp sadece formalar üzerindeki beklentilerimi yazarsam. Kaliteli,sade ve hafif retro içeren formalarımız olsun. En önemlisi Tam Parçalı forma tasarlamayı biri akıl etsin artık.

burranazzo dedi ki...

olcak olcak insallah :)

bi islerden siyrilip kafaya kafaya versek... :)

alaTURKa dedi ki...

pardon belki çok saçma bi soru ama retro forma nasıl bişey oluyor?

Unknown dedi ki...

Yeni forma yeni zaferler!

Selocan dedi ki...

@alaTURKa

Geçmişten izler taşıyan. Geçmişe gönderme yapan formalar.

Omeraktash dedi ki...

Oh be!!

sonunda istediğim oluyor. nike ve Galatasaray!! şimdiden çıkacak 3 (ya da kac farklı ise) formayı alıcam!

Bizim son model milli takım formamız ya da Brezilyanın cinsinden formalar mı olacak acaba? bu iki forma da var bende, bu kadar kaliteli olamaz bir forma!

öyle olur inşallah!

Tasarımcı arkadaşlar ellerinize kuvvet! :)

victorieux dedi ki...

başta yadırgadım ama eğer durum burada yazılanlar gibiyse cidden süper.ama bize trabzonspor muamelesi çekeceklerse çok pis küfür ederim.valla formalar kaliteli olur da şöyle arsenal,celtic gibi dışarıda giyilebilecek kaliteli antrenman ürünleri,tişörtler falan üretirlerse çok daha şahane olur.nike futbol sitesindeki üst düzey 8 kulübün ürünlerine bakıyorum da insan baya heyecanlanıyor.

http://www.nike.com/nikeos/p/nikefootball/en_US/commerce/fan_gear?ll=en_US&ct=US&pid=364715&cid=102601&pgid=&p=PDP&

http://www.nike.com/nikeos/p/nikefootball/en_US/commerce/fan_gear?ll=en_US&ct=US&pid=318652&cid=102601&pgid=&p=PDP&

şu ürünlerin gs logolu olanlarının bizim store da satıldığını düşünsenize.yoksa çok mu uçtum:)

alaTURKa dedi ki...

http://www.footballshirtculture.com/fantasy-kit-design/fantasy-kit-design/fenerbahce-fantasy-10614.html

bizim beğenmediğimiz formayı fenerliler meğerse nede çok beğenmiş :D
ama bandrolü değiştirmeyi unutmuşlar :D

liverpoolandkop dedi ki...

Yeni formalar 5 şubat'ta çıkacak şeklinde söylentiler var.

L dedi ki...

abi aman, matthias, o tribundergi nin yanlış anlaması. footballlove'dan koray abi, fransa formasıyla ilgili bişey yazdı, onlar da yeni gs forması anladı. hayatta öyle bişey yok. ortalığın bulandırmayın aman.

pelkonde dedi ki...

İlk sorum olacak , NIKE ile anlaşma olayına gerçekten çok sevindim her ne kadar adidasın tasarımlarını sevsemde parçalıdaki üç çizgi görünümü birazda olsa bozuyordu , bu durumun NIKE ta yaşanmayacağını düşünüyorum. Geleyim soruma acaba tam parçalıya olan isteğimiz hatta açlığımız için mesaj yazacağımız mail kutusunu şişireceğimiz bir adres varmıdır. Tam parçalı için herşeyi yaparım, çocuğumu keserim bak :D

liverpoolandkop dedi ki...

sadsfkljşlksa "Yanlış anons" diyelim gitsin o zaman.

Dil çıkaran oğlan dedi ki...

ee basketbolda nike olucak o zaman?

Selocan dedi ki...

Bilmiyorum, sadece futbolla sınırlı tutabilirler Beşiktaş gibi. Ya da evet Nike olur. Voleybol Errea mesela, adidas değil. Bakalım onu zaman gösterir. Bilgim yok o konuda.

bss dedi ki...

türkiye büyük bir pazar,taraftarlar az kazandıkları parayı da takımlarına düşünmeden yatırabiliyorlar.türkiye nin en çok taraftarı olan klübüne böyle bir yatırım yapmak çok zekice,adidas gerçekten ilgilenmiyordu markasının türkiye ayağı ile,özellikle son sezon formalar gerçekten kötü.nike ın gelmesi harika olmuş,umarım arsenal ve barcelona için ürettikleri spor ceketlerden galatasaray içinde üretirler...

saygılar.

Anoz dedi ki...

söyle bir sey gördüm:

mükemmel ötesi bre:

http://img405.imageshack.us/img405/7653/nikemaillotfff01whitehi.jpg

Emek Aslan dedi ki...

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/16849608.asp?gid=373

Son dakika arkadaşlar..

N. Burak dedi ki...

Nike dikkatle ürettiği formaların armalarının iç tarafına mutlaka o takımla ilgili bi logo kondurur. (dikkatle dediğim sırf brezilya barcelona filan değil, yeni zellandaya malezyaya filan da yapıyor) bunu yapması için de armanın dikiş olması gerekir. eğer bize de böyle bi güzellik yapacaklarsa (çok istiyorum yapmalarını :D) armamız dikiş olmak zorunda.

Cihan dedi ki...

Ya Lescon falan olmaz di mi? Onlar da teklif falan sunacaklarmis. Su resmi aciklama yapilsa da Nike olacagina dair bir rahatlasak.

Bu arada Galatasaray'i hicbir zaman Adidasla ozdeslestiremedim. Adidas deyince akillara Fenerbahce gelir turkiyede. Benim icin galatasaray Umbro'ydu. Ee Nike'a da kimse hayir demez.

Selocan dedi ki...

Lescon yılda 4 milyon euro veremez Galatasaray'a. Nike teklifi çoktan yaptı. Tazminatı da ödedi. İş bitti, sadece resmi açıklama bekliyoruz.

alaTURKa dedi ki...

@ Selocan
sen bu kadar bilgiyi nereden öğreniyorsun?. bunun dşında ne iş yaptığını inan çok merak ediyorum...

alaTURKa dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Selocan dedi ki...

@alaTURKa

Meraklısıyım sadece, bu konularla normalde hiç alakam yok. Forma merakımın sonucu hepsi. Yoksa blog dışında bu işlerle hiç alakam yok.

alaTURKa dedi ki...

@Selocan
fifa 99 oynarken takmıştım bu forma mevzusuna. oyıldan beridir sürekli merak içindeyim acep nası bi formamız olcak diye. sende benm düşüncemdensin. benm asıl merak etiğim konu gazetelerin bile bilmnediği konuları nasıl öğreniyosun nasıl bi istihbarattır bu. Takipçinim.
Ayrıca hürriyet te gs düşmanı olduğundan onun haberlerini çokda önemsemeyin.

Selocan dedi ki...

Tanıdık, dostlar falan işte. Ben içinde değilim bizzat.

untildie dedi ki...

lens in şu formasını hala severim ya da buna benzerini

http://www.oldfootballshirts.com/en/teams/l/lens/old-lens-football-shirt-s15058.html

Omeraktash dedi ki...

@Selocan

Selocan, öyle eş dost falan diyorsun işin içinde değilim dediğin halde böyleyse, bir de içinde olsan ne olur acaba :))

Benim formalara merakım 1 yıldır falan var, artık maçlardan önce formaları inceler oldum.

Mesela 2009 sezonun parçalı formamızın taraftar versiyonunun, orjinalinden daha dayanıklı olduğunu keşfettim.

Taraftar versiyonunda sık kullanma sonunda düşüecek ne yıldız ne de arma var, bu formalarda yıldızları da armayıda işlemişler formaya, düşme sökülme gibi bir sorunu yok süper.

forumda genellikle 2009 parçalı formamız beğenilmemiş, benim de en sevdiğim forma, tek kötü yanı adidas'ın üretmiş olması işte.. keşke aynısı nike logolu olsa..


Senin tanıdıklara Galatasaray formalarının Milli Takımımızın ve Brezilya milli takımının en son formaları gibi yapmalarını iletir misin rica etsem :)

evran46 dedi ki...

http://img405.imageshack.us/img405/7653/nikemaillotfff01whitehi.jpg


bu forma süper olmuşş... ya bide hani celtıc formasının sarı-kırmızı yatay çumuklu olanı süper olmazmı

Omeraktash dedi ki...

http://img405.imageshack.us/img405/7653/nikemaillotfff01whitehi.jpg


bu forma iyi de sanırım polo yaka forma almayacağım tek forma olur benim için :)

Selocan dedi ki...

Son 2 linkte verdiğiniz forma tam parçalı değil, olmamalı o. Tamam tasarım güzel fakat GS parçalısı değil.

Omeraktash dedi ki...

Selocan, tam parçalıya bir örnek var mı gösterebileceğin?

bu forumda duydum tam parçalı tanımını, merak ettim. 2009 - 2010 parçalı tam parçalı mı mesela?

teşekkürler.

Selocan dedi ki...

Abi şu sitede hazırladığımız sunumu bi oku. Aklında tam parçalı ile ilgili hiçbir soru işareti kalmayacak eminim.

http://parcalinasahipcik.com

Omeraktash dedi ki...

eyvallah. :)

başka sorum yok :)

OsmanliTorunu dedi ki...

Arkadaslar ben dün Nike a bir Mail yolladim, Ceketlerimiz vs. Fransaninki gibi güzel olsun diye (sizin de yapmanizi tavsiye ederim) ve adamlar bana dediler ki biz daha galatasaray la anlasmadik. admin bilmedigimiz bir sey mi var yoksa benim gözümden bir sey mi kacti ? Mailin almancasini buraya ekleyeyim , almancaniz olan okuyabilir:


Sehr geehrter Herr Ali,

vielen Dank für Ihre Email. Wir haben diese an die zuständige Fußballabteilung weitergeleitet.
Wir freuen uns, dass Sie mit den Produkten von NIKE zufrieden sind.
Die Outfits von NIKE werden in Zusammenarbeit mit dem jeweiligen Klub/Verband entworfen und sollen den Erwartungen der Fans gerecht werden.
Einen Vertragsschluss als offizieller Ausrüster von Galatasaray kann von NIKE im Moment nicht bestätigt werden.
Vielen Dank für Ihr Interesse an den Produkten von NIKE.

Mit freundlichen Grüßen

NIKE Deutschland GmbH
Customer Operations
-Reklamationsanfrage CS-

Email: GER.ReklamationsanfrageCS@nike.com
Tel.: 069 / 689 789 594

Selocan dedi ki...

Resmi imzalar atılmadı henüz, 2 taraf da resmi açıklama yapmadı. Ancak iş bitti, siz merak etmeyin. Nike bastırdı parayı.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır