Bu Blogda Ara

16 Ocak 2011 Pazar

Parçasız Zaferler

Blogda da sürekli gördüğünüz gibi, bizim takımın forma geçmişi karışık. Yani gerçek formamız parçalı diyoruz, 2 sezondur onu giyemiyoruz bile. Bi' yandan bu sezon Sami Yen'den ayrılma anısına çubuklu yapıldı. Bir taraftan o giyilecek falan.

Bloga ilk dahil olduğum gün, daha önce Lappap'ta yazdığım bir yazıyı editleyip yayınlamıştım. Konusu, tarihimizin en başarılı 2 sezonu diyebileceğimiz, 99-00 ve 00-01'de parçalı giymememiz üstüneydi. Geçenlerde farkına vardım ki (biraz geç varmışım sanki), bizim büyük Avrupa zaferlerinin çoğunda parçalı giymemişiz. "Nasıl olur" değil mi? Değil işte. Parçalımıza çok sahip çıktığımızdan böyle olmuş.

Duruma Avrupalı bir futbolseverin gözünden baksak, daha anlaşılır olur sanırım. Yani o adamın kafasında bir "parçalı forma giyen Galatasaray" imgesi yoktur. Çünkü Galatasaray'ın ses getirdiği maçların çoğunda, üstlerinde parçalı yoktur. Benim tespit ettiklerim şunlar, kronolojik olarak:
(Burda bi ekleme yapmak lazım. Finalde 2 takımın o zamanki toplam 4 formasından en uygun ikili bu çıkıyor. Hani mecburiyetten beyaz giyildi denebilir. Ama zaten o seneki iç saha formamız çubuklu. Yine fiyasko)





Bu maçlar, Galatasaray'ın Avrupa zaferlerinin yarısından fazlası yapıyor. Onu da geçtim, en büyüklerinde parçalı yok. Eee? Nasıl olacak o zaman? Biraz sorun var gibi?

13 yorum :

burranazzo dedi ki...

Efendim gunaydinlar,

Simdi benim icin ARMA daha on planda her zaman. Formamiz da şık bi seylere benzeyince daha guzel oluyor tabi.

Sarı kırmızı armamız olan herseye pozitif bakiyorum kisacasi.

Formamizin parcali olmasi HOME kültürünün yerlesmesi acisindan cok onemli. Ancak bizim memlekette bu kimin umrunda. Sanirim bizlerin umrunda.

Bu arada asil efsane maclarimizi eklemeyi de unutmussunuz.

Monaco maclari. Birinde Sari 3rd formamizi giydik ve yanilmiyorsam 1-1'lik macta arkasi duz parcali formamizi giydik.

Frankfurt macinda keza yine parcali ile sahadaydik.

Onun haricinde bence Galatasaray'in tarihinin en onemli galibiyeti olan PSV Eindhoven macinda yine parcali formayi giydik (arkasi duz olan).

Kisa keseyim diyorum yine olmuyor. Parcali giymememiz beni cok rahatsiz etmiyor. Ama bana soracak olursaniz AVRUPA'DA GALATASARAY BEYAZ FORMADIR. Hem Xamax maci hem UEFA finali gibi.

Ben BEYAZ RENGIN düzgün tasarlanan versiyonlarina hep pozitif yaklasiyorum (bkz. 76 Sezonu Beyaz) ama 2009 degil mesela. Atlet cakmasi degil :)

Saygilar ve kolay gelsin.

liverpoolandkop dedi ki...

"Tam" parçalı giyilen maçlardan, E.Frankfurt (1-0) maçı da çok özeldir benim için + Monaco maçları ama haklısın Avrupa zaferlerinin %90'ın da parçalı değiliz.

L dedi ki...

şimdi aslında mesele bu maçlarda parçalı giymememiz değil, o sezonlarda çoğunlukla parçalı olmaması. yani zaten giyecek olsan bile, o sezon yok.

ikincisi, "avrupada galatasaray beyaz formadır" savını desteklerim. böyle yerleşmiş bişey olsun isterim. ama tam olarak o da yok. yani bilirsiniz, avrupa kulüplerinin bi kısmı, o sezon çıkarttıkları 3 formadan birini (daha doğrusu 2 deplasman formasından birini) "cl kit" falan diye sunar. ve iç sahadaki cl maçlarında onu giyer genelde. ben farklı renk forma delisi olarak bunu harika bulurum. ama kulübün tutumuyla alakalı gene. kasıtlı bir şekilde avrupa maçlarının çoğunda beyaz ya da beyaz ağırlıklı giyen gs'yi ben gönülden isterim.

eyvallah, arma olduktan sonra hepsi bizimdir ama, yani biiyorsunuz, burda hep söylüyoruz, bazı şeyler oturmalı ki, "şu kültürümüz var" diyebilelim.

Selocan dedi ki...

Abi Sevilla hariç ki onlar bambaşka 2 forma yapar biliyorsun zaten, ŞL kit diye çıkan formaların hemen hepsi dış saha formasıdır. Adam gibi formasına sahip çıkan takım da iç sahada bu ŞL kiti falan giymez. Sen Real Madrid'in mor formasını giydiğini gördün mü ? Ya da Chelsea'nin siyah formasını içerde giydiğini ? Yani iç saha için değil deplasman için, daha doğrusu pazarlama stratejisi açısından yapılır. Tamam dış sahada beyaz veya sarı olarak bir ŞL kit çıkartsın Galatasaray, ancak iç sahada keşke full parçalı giyseydik.

Ama senin de dediğin gibi yok ki parçalı giyelim.

burranazzo dedi ki...

en son PARCALI VARDI DA BIZ MI GIYMEDIK diyelim :)

Selocan dedi ki...

Yine giymezdik :D

burranazzo dedi ki...

Valla bi sezon sirf ceza olsun diye hep parcali cikartacaksin. hepsi degisik versiyon olcak ama.

4 tane farkli parcali... :)

ha bi de sonra sag gogus bolumune ütü baskisiyla logo, amblem sifirttikcaksin 350 liradan satacaksin.
adnan da zengin olcak nasil?

on numara.

Selocan dedi ki...

Adnan yeterince zengin olmuştur merak etme abi

burranazzo dedi ki...

zengin olmus ama adam olamamis iste...

neyse hala olaylarin etkisiyle bu guzel basligi kirletmeyelim.

lappap ellerine saglik diyorum ve huzurlarinizdan ayriliyorum...

herkes gider GALATASARAY kalır...

bi de nike gelsin hemen.

pepino dedi ki...

uefa macını hic anlayamamısımdır o macta arsenal home bizde gri cekebilirmisiz ama iki takımda away cekmis enteresan

L dedi ki...

@pepino:

abi biz o sezon son dönemde fümeyi hiç giymiyoduk, ondan hiç hesaba katmadılar bile sanırım. ben de ondan 2şer forma diye saydım, çubuklu ve beyaz olarak yani.

müşkülpesent dedi ki...

prekazi o golü parçalıyla attı ya o yeter :)

metak dedi ki...

ilk fotograftaki kırmız-beyaz formaya bayılıyorum

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır