Bu Blogda Ara

11 Ocak 2011 Salı

VEDA

Galatasaray taraftarı ve Ali Sami Yen'İn ilk buluşması

Melih Abi yapmış yapacağını ve yine çok güzel bir yazı döktürmüş. Benim üstüne ekleyebileceğim bir bilgi birikimim yok malesef. Üstad'ın yazısını okuduktan sonra bu bloga dönüp, bu veda günü ilk Ali Sami Yen maçlarında çekilmiş bir kaç fotoğrafı sizlerle paylaşmak istedim.


1964 senesinin son ayında Ali Sami Yen kapılarını ilk kez açtı bir milli maç ile. Bulgaristan ile oynanan bu maçta üst tribünden aşağı onlarca insanın düşmesi sonucu yaşanan talihsiz olay stadın, güvenlik problemi gerekçe gösterilerek bir kaz daha kapanmasına yol açtı. Aşağı yukarı 1 sene sonra 1965'in Eylül ayında Galatasaray bir Avrupa Kupası mücadelesinde FC Sion ile ilk defa kendi taraftarları ile buluştu. Devamı Gayın-Sin'de... İşte bu maçın, yani Galatasaray'ın ilk defa Ali Sami Yen'e çıktığı maçtan görüntüler yukarıda. Metin Oktay parçalısının altına beyaz şort ve beyaz çorap ile çıkmışız. Yani aslında Ali Sami Yen'de ilk maçımıza çubuklu değil, Parçalı forma ile çıkmışız.


Ali Sami Yen'de oynanan ilk lig maçı ise tesadüftür ki yine İstanbulspor ile oynanmış.(Hatırlarsanız ilk kez Ali Sami Yen topraklarında 1944 yılında oynanan, o zamanki Mecidiyeköy Stadı'nda yapılan karşılaşmadaki rakibimiz de İstanbulspor'du.) 1966 yılındaki ilk lig maçına Galatasaray bu sene modernize hali ile gönderme yaparak satışa çıkarttığı ve ligde giyeceği çubuklu formanın atası ile çıkmış.

Şöyle bir kronolojik sıralama yapalım;


O zamanki adıyla Mecidiyeköy stadı olan ve sonradan üzerine Ali Sami Yen'in yapılacağı topraklardaki ilk maça, 1944 yılında Damalı formalar ile çıkmışız.


1965 yılının Eylül ayında Galatasaray'ın ilk defa Ali Sami Yen'e çıktığı maça Tam Parçalı formalar ile çıkmışız.

1966 yılının Ocak ayında Galatasaray'ın oynadığı ilk lig maçına çubuklu formalar ile çıkmışız.

Ve son maç... 2011 yılının yine bir Ocak ayı. Bu sefer son maçımız. Galatasaray bu son maça hangi formayı giyer dersiniz ? Tarihe geçecek olan bu forma sakın mercan olmasın, çubuklu da olmasın... Parçalı ile bitirelim.

Resim Kaynak : Milliyet Arşiv

1 yorum :

Sercan dedi ki...

Milliyet arsivine göre GS ilk maci 24 Eylül 1944 Süleymaniye karsi yapmis.
Macida 7-0 almisiz.(20.12.1964, 8. sayfa)

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır