Bu Blogda Ara

15 Ağustos 2013 Perşembe

2013-2014 SEZONU KALECİ FORMALARI


TFF her sene yayınladığı kulüp bilgileri içinde bulunan forma kitleri bölümünü yenilemiş. Güya bu katalogda bulunan setler ve formalar dışına çıkılamaz deniyorsa da, buna uyan olmuyor ligde genelde. Neyse konumuz bu değil ama dokundurmak lazım tabi...

Yeşil kaleci formasını hazırlık maçlarında ve çakma Süper Kupa'da görmüştük. Diğerleri ise TFF katalogunda ilk defa görücüye çıktı. Bu sene 2 yeni renk var. Biri mor, diğeri gri. Mor seçimini beğendim, daha önceki başlıklarda yazdığımız üzere Nike geçmişte kullandığımız alternatif renklerimizi unutmuyor ve gündeme getiriyor. Yan ürünlerden sonra şimdi de kaleci formasında bu alternatif renklerden mor olanı görebiliyoruz. Gri ise gri işte, çok giyilmez herhalde. Geçen seneki siyah kadar kullanılır. Kalıplar ve tasarımlar aynı, sadece renkleri farklı formaların. Zaten Nike'ın bu seneki Premium kaleci kalıbı bu, farklı şeyler beklemiyorduk.

Satışa çıkacak mı bu formalar? Her sene söylüyoruz, yazıyoruz ama olmuyor. Bir türlü satışa çıkmıyor kaleci formaları (ve uzun kollu formalar). Nike'ın genel planlamasında yok gibi cümlelere de inanmıyoruz çünkü diğer bütün premium ekiplerin bu formaları satışa çıkıyor. Bu sene artık satılsın.



TFF listesini de paylaşalım; Formaların görevleri, iç saha, dış saha isimlendirmeleri TFF sayfasında şu şekilde yer alıyor. İç saha #2 saçmalığı da herhalde sadece bizim ligimizde var. Bu sene şu listede olmayan çok kombinasyon giyeriz. Hatta Anadolu takımları iç saha formalarında diretirse, "seve seve" geçen sezonki beyaz formayı bile giyeriz sanki.

TFF şeysi için tık.


5 yorum :

topaldoktor dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
topaldoktor dedi ki...

Ya bir de anlamadığım siteye koymak için bu kadar uğraşacağına hangi maçta hangi takımın hangi formayı giyeceğini sene başından belirle yayınla. Sonra yok bizim sahaya beyaz şortla geldiler yok bilmem neydi olmasın. Bizim forum ekibini geçirmek lazım TFF'ye.

Emir OTLUOGLU dedi ki...

Eskişehir'in forma seti: http://www.tff.org/Default.aspx?pageID=28&kulupID=3

Buna göre iki maçta da siyah formayı giymek zorunda kalıcaz sanırım.

Bu da Antep'in: http://www.tff.org/Default.aspx?pageID=28&kulupID=116

ASY'ne çubuklu ile gelirlerse giyecek formamız yok :D Keza aynı durum Gençler için de mevcut nereden baksan saçmalık!

Bu arada Fener de Beşiktaş da iç saha 1 ve 2 olarak aynı formayı değişik kombinasyonlarla vermişler. O listenin bir önemi olmasa da biz niye siyah formayı içsaha 2 olarak tescilledik akıl alır gibi değil. Yap işte diğerleri gibi parçalı-beyaz-kırmızı içsaha1, parçalı-kırmızı-kırmızı içsaha 2. Yarın tıpkı arial kuralı gibi federasyon bu kitlerin dışına çıkamazsınız derse işte o zaman görürüm ben bizdeki forma kültürünü.

pissed dedi ki...

"Anadolu takımları iç saha formalarında diretirse" biraz yanlış bir cümle olmamış mı? Sonuçta "iç saha forması kültürü" olmamasından şikayetçi değil miyiz? Hatta yazının başında "iç saha #2" diye bir forma olmasının komikliği vurgulanmış. O zaman da doğru olan Anadolu kulüpleri dahil tüm takımların tek bir iç saha formasında "diretmesi" değil midir?

Saygılar

Selocan dedi ki...

@pissed

Genelde Anadolu takımları iç saha formalarında diretmiyor. Rakip nasıl gelirse tersini giyip çıkıyorlar maça. Keşke diretseler tabi. Ben diretmedikleri için öyle yazdım. Umarım hepsi iç saha kültürünü oturtur.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır