Bu Blogda Ara

21 Mayıs 2013 Salı

2012 2013 Maç Maç Giydiğimiz Formalar

Devre başlarında maçlarımızda giyilmesi gereken formaları ilk ve ikinci yarı için TFF sitesindeki formaları kullanarak tablo halinde çıkarmıştık. Şimdi de halihazırda giydiğimiz formaların tablosunu yayınlıyoruz. Şampiyonlar Ligi buraya dahil değil tabii, kusura bakmayın. Maç maç değerlendirmeye çalıştık formaları, gözden kaçan bir durum olmamıştır umarım.
*Maç skorlarına tıklayarak maç görüntüsüne ulaşabilirsiniz.



SÜPER LİG

Kasımpaşa'nın bu formanın altına lacivert şort giyebilecek olmasına veya lacivert ve mavi formaları bulunmasına rağmen bu kombinasyonu seçmesi sebebiyle Lig'deki ilk maçta beyaz şort giyemedik.

Öncelikle Beşiktaş'ın evinde çubuklu giymesi yanlış. Bizim de onlarla hiçbir rengimiz çakışmıyorken kırmızı çorap giymememiz yanlış. Doğru şekilde ikinci yarı giyildi formalar.

Bu sezon içeride parçalı giyilmeyen üç maçtan biri ve ilki. Sebep de bizce son derece gereksiz olan kırmızı formanın tanıtımı. Yaptıysan tabii ki tanıtacaksın ancak bu iç sahada değil, dış sahada olmalı. Bir sonraki hafta mesela.

Antalyaspor iki sezondur oldukça istikrarlı bir şekilde içeride beyaz giyiyor. Klasik iç saha formaları bu değil ancak istikrarları Türkiye standartlarında oldukça takdir edilesi ve inanılmaz. Biz de doğrusunu yaparak parçalı altına kırmızı şort giydik ancak keşke parçalıyı içerideki Bursa maçında giyseydik de kırmızı formanın tanıtımını bu maça bıraksaydık. Anyalya'nın beyaz giyeceği çok belliydi çünkü.

Geldik forma konusunda sezonun en önemli noktalarından birine. Akhisar sayesinde bu hafta ilk defa doğru kombinasyonu kullanabildik. Duyarlılık yapıp beyaz formalarının altına siyah şort ve çorap da getirmişler. Hemen hemen hiçbir takım bunu yapmıyor, helal olsun. Keşke onlar da çubuklu giyseydi, bir çakışma olmuyor çünkü. Ancak o dönemler beyaz formayı sürekli giyiyorlardı, yeni diye herhalde.

Türkiye'de ve Galatasaray özelinde forma konusunun kulüpler tarafından ne kadar tutarsızca ele alındığının kanıtlarından biri bu hafta. Antalya karşısında parçalı giyiyorsan bu maçta neden kırmızı giydin? Anlamsızlık sadece.

Elimizin kolumuzun bağlandığı noktalardan biri. Eskişehirspor bu sezon federasyona sadece çubuklu, kırmızı ve sarı formalar tanıttı. Marsilya deplasmanında beyaz giymelerine rağmen yapmadılar ve bize patladı durum. İşin garibi Kayseri deplasmanında Kayserispor çubuklu giyerken sarı formayı giydiler. Bizse mecburen içeride beyaz forma giydik. Kombinasyon yapmamızsa bardağın dolu tarafı oldu.

Her şey doğru, söylenecek bir şey yok. Her sezon böyle olmalı Ankara'da.

Kayserispor Lig'in istikrarlı olarak üçüncü forma yapan takımlarından, düz kırmızı forma olayını da bıraksalar keşke artık. Yine her şey doğru.

İstanbul BB iç saha forması turuncu olan bir takım, ancak iki sezondur iç sahada laciverdi sık sık kullanıyorlar. Neyse ki parçalı giydik bu maçta ama onlar öyle yapınca da sen yapıştıracaksın beyaz şort kırmızı çorabı. Nedensiz yere kırmızı şort giydiğimiz bir maç.

Mersin'in kırmızı forma giymesi gerek ancak çubukluyu iç saha olarak fena kullanmadılar bu sezon. Bizim içinse değişen bir şey, bir sıkıntı yok. Her şekilde beyaz giymek lazımdı.

Adamlar senin evine geliyor, senin yapman gerekenle çakışmayacak forma da getiriyor, sen gidip kırmızı şort giyiyorsun. Açıklaması olmayan bir hata.

Orduspor deplasmanıyla aynı durum geçerli. Ha, sen böyle deplasmanlarda kırmızı giyeceksen neden Antalya deplasmanında giymedin? Öyle yapmadıysan neden içerideki Bursa maçında giydin?

Her sezon sıkıcı ve sıkıntılı bir şekilde üçüncü forması olmayan takımlardan Gaziantepspor. Beyazın altına siyah şort giyebilirler ancak onu da yapmıyorlar. Biz de mecburen kırmızı şort giydik.
*Gaziantepspor kalecisinin bu maçta giydiği mavi forma TFF'nin sitesinde olmadığı için iki maç için de başka bir mavi formayı koydum.

Forma tarihimizdeki ilginç zamanlardan biri. Kar sebebiyle, Manchester deplasmanından sonra ikinci kez beyaz formanın altına siyah şort ve çorap giydik.

Formalar doğru. Türkiye'nin en büyük maçı için TFF artık iki takıma da beyaz şort giyme izni vermeli.

Trabzonspor bordo giyince bize de yapacak bir şey kalmıyor, doğrusunu yapıp beyaz giyiyoruz. Gönül isterdi ki Trabzon çubuklu çakması mavi formasını giyseydi de biz de parçalı giyseydik.

Kasımpaşa sahasında böyle bir forma giyiyorken beyaz forma giymemek... Saçmalık.

Her şey doğru, mükemmel. Her Beşiktaş maçında iki takımdan da bunu istiyoruz.

Bu sezon da Bursa'ya karşı parçalı giymedik. Hadi hayırlısı.


Antalyaspor'u gerçekten tebrik ediyoruz. Her sezon üçüncü formalarını çıkartıyorlar ve deplasmana gittikleri takımları zora sokmuyorlar. Formalar doğru.

Kırmızı formanın giyilmek amaçlı giyildiği bir maç bence. Farklı kombinasyon görmemiz güzel. Ancak beyaz Nikon reklamı çok sırıttı bu kombinasyonla.

İki takım da iç saha formasını giyiyor, mor-kırmızı karışması konusunda kimse sıkıntı çıkarmamış. On numara.

Es-es bu sezon içeride genellikle çubuklu giydi, sonlara doğru doğrusunu bulup kırmızı-siyah-siyah'a döndüler gerçi. Biz de beyaza kombinasyon yaparak güzel bir görüntü oluşturduk. Beyaz formaya en çok yakışan ve parçalı forma - beyaz şort - kırmızı çorapla en uyumlu kombinasyon bu herhalde.

Bu sezon kombinasyonlar sezonuydu, bir farklı ve özlediğimiz şort-çorap tercihi de parçalıyla geldi. Ancak parçalıda böyle değişimlerin dış sahada yapılması lazım. İç sahada olmuyor.

Kayserispor iç sahada çubuklu giyerken bize de beyaz giymek düşer. Sıkıntı yok.

Biz doğru kombinasyonla, Belediye de biz uygun dış saha formasıyla. Gayet güzel bir tablo.

Adamlar İstanbul'a bu setle gelince yapacak bir şey kalmıyor. Anadolu takımları bu konuda önceden ciddi biçimde uyarılmalı. İç sahada parçalı forma - beyaz şort - kırmızı çoraptan başkası giyilmemeli.

Karabükspor'un giydiği formaya en uygun seçimi yaptık, kombinasyon da görmüş olduk.

Yine seti çok başarısız takımlardan Elazığspor. Üçüncü formaları olmadığından kırmızı şort giydik. Keşke son Trabzonspor maçında olduğu gibi bir izin verilseydi de biz beyaz onlar bordo şort giyseydi.

Yanlış olan bir durum söz konusu değil, her şey mükemmel.

Şampiyonluğa çıktığın maçta doğru kombinasyon giyemiyorsun. Evine gelen takımın iki tane farklı forması var: mavi ve siyah. Hani beyaz formanın altına siyah şort çorap giymekten bahsetmiyorum bile. Kaldı ki kırmızı formanın altına Fener maçında böyle bir kombinasyon yaptılar. Sen bütün sezon mavi giy, geçen sezon hemen hemen her iç saha maçında siyah giy, gel bizim şampiyon olduğumuz maça beyaz formayla. Diyecek hiçbir şey yok.

İlk maç için dediklerimiz geçerli: Formalar doğru. Türkiye'nin en büyük maçı için TFF artık iki takıma da beyaz şort giyme izni vermeli.

Yıllardır beklediğimiz pazarlama stratejisi oldu bu sezon. Son maça yeni sezon giyilecek iç saha forması giyildi. Trabzonspor ve TFF de kombinasyonla ilgili sıkıntı çıkarmadı neyse ki. Şahane.
*Yeni sezon formaları TFF sitesinde olmadığı için bu sezonki parçalıyı koydum.



TÜRKİYE KUPASI

Üçüncü forması olmayan klasik Anadolu kulübü tablosu. Onlar beyaz formayla gelince parçalının altına kırmızı şort giymekten başka çaremiz kalmıyor.
*Balıkesirspor formaları, oynadığı lig sebebiyle TFF sitesinde yer almadığı için aynı formaları kullanan Sivasspor'un formalarını koydum. Tek fark armalar.

Bir önceki maçla aynı durum söz konusu. Fazla yazacak bir şey yok. Üst takımı Trabzonspor gibi mavi veya bordo şort ve çorap giyselerdi keşke.



SÜPER KUPA

Sezonu resmi olarak açtığımız maçta keşke kırmızı çorap giyseydik. Onun dışında sıkıntı yok.

6 yorum :

KÜLTÜR SANAT dedi ki...

Vallahi helal olsun harika bi çalışma emeğinize sağlık

Unknown dedi ki...

üşenmedim hepsini okudum elinize emeğinize sağlık

Unknown dedi ki...

üşenmedim okudum, sizde okuyun derim elinize emeğinize sağlık

Emir OTLUOGLU dedi ki...

Bu ayrıntılı çalışmanız için teşekkürler. Bu çalışmadan yola çıkarak şöyle bir analiz yaptım, paylaşmak istiyorum.

Süperlig 3. ve 12. haftalar ile Türkiye Kupası 4. ve 5. tur maçlarına ve Süper Kupa finaline "kendi hatamız" ile yanlış forma ya da yanlış kombinasyonla çıkmışız.

İlk hafta Kasımpaşa, 7. hafta Eskişehir, 9. hafta G.Antep, 25. hafta G.Birliği, 28. hafta MİY, 30. hafta Elazığ, 32. hafta Sivas maçlarında ise misafir takım nedeniyle yanlış kombinasyon giymişiz.

Deplasmanlara bakacak olursak:
8. hafta G.Birliği, 11. hafta MİY, 15. hafta Sivas, 17. hafta Trabzon, 24. hafta Eskişehir, 26. hafta Kayseri, 29. hafta Karabük ve 31. hafta G.Antep deplasmanlarında "Beyaz" forma ile mücadele etmişiz.
-------

Şimdi öncelikle maalesef sizler gibi "bir kaç çılgın" dışında cümle alem forma kültüründen bi haber. Sizin sayenizde bu kültürü en çok biz Galatasaray taraftarı kazanmaya başladı nihayet. Bu nedenle sorun yaşanma potansiyeli olan takımlarla yapacağımız iç saha maçları öncesinde bir yetkili karşı tarafa telefon açarak, mail göndererek "bakın biz bu kombinasyonla mücadele edeceğiz, siz de ona göre gelin" diyemez mi?

İkinci husus ise önümüzdeki sene ile ilgili. Yukarıda beyaz forma giydiğimiz deplasmanları özellikle sıraladım. Zira bu seneki durumlara göre 2. forma "siyah", 3. forma ise "kırmızı" olacak. Yukarıdaki takımlardan Gençlerbirliği, Eskişehir ve Gaziantep'in de renkleri "Kırmızı - Siyah". Şimdi bu takımların iç saha formaları kırmızı-siyah çubuklu, parçalı vs. olması durumunda biz bu karşılaşmalara hangi forma ile çıkacağız?

Kendi evinde doğru kombinasyonu savunanlar olarak rakibe "elimizdeki formalar bunlar, iç sahana beyaz forma (ya da Es-Es gibi sarı) ile çık" demek ne kadar etik veya mantıklı? Bu nedenle ben bu seneki renk tercihlerini yanlış buluyorum. Siyah bir forma dahi olsa 2. forma bence her zaman beyaz olmalı.

Daha önce de yorum olarak dile getirmiştim, en çok ve en sık sorun yaşadıklarımız gerek içeride, gerek dışarıda "kırmızı-siyah"lı ekiplerken parçalının yanında bir kırmızı, bir siyah forma yapmak "forma kültürü" bağlamında çok doğru gelmedi. Bizim için olmasa bile en azından rakip için.


N. Burak dedi ki...

Emir çok haklısın. O sebeple beyaz formanın önümüzdeki sezon da kullanılacağını tahmin ediyorum. Kullanılmak zorunda zaten.

OziiX dedi ki...

Sanki Muslera yeşil forma ile daha iyi performans gösteriyor. Bana öyle geldi saçma gelebilir ama :)

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır