Bu Blogda Ara

27 Mayıs 2013 Pazartesi

Erkek Basketbol Takımına Liv Hospital Reklamı


Ligde Play-offlara geçilmesiyle beraber formalarda göğüs reklamında da Liv Hospital'a geçmişiz. Takımın ismi Medical Park iken reklamının başka bir şey olması çok garip geliyor bana. Mesela yine Medical Park, Antalyaspor'un isim sponsoruyken formasında reklamı yok. Antalyaspor'un bu sezon üç farklı göğüs reklamı değiştirdiğini de belirtelim, hiçbiri Medical Park değildi.


Liv Hospital yeni bir kuruluş, İstanbul'un her yerinde bol bol reklamları olduğundan bu reklam için de bolca para verdiklerini ön görebiliriz. Reklamlar halihazırda forma üzerinde bulunan Medical Park reklamı üzerine basıldığından çirkin bir görüntü oluşturmuş, kırmızı formanın olduğu resimde açıkça belli oluyor. Zaten bence Medical Park reklamı görsel açıdan da daha sade ve güzeldi.


Düzeltme: Liv Hospital, Medical Park'ın yan kuruluşuymuş.

21 Mayıs 2013 Salı

2012 2013 Maç Maç Giydiğimiz Formalar

Devre başlarında maçlarımızda giyilmesi gereken formaları ilk ve ikinci yarı için TFF sitesindeki formaları kullanarak tablo halinde çıkarmıştık. Şimdi de halihazırda giydiğimiz formaların tablosunu yayınlıyoruz. Şampiyonlar Ligi buraya dahil değil tabii, kusura bakmayın. Maç maç değerlendirmeye çalıştık formaları, gözden kaçan bir durum olmamıştır umarım.
*Maç skorlarına tıklayarak maç görüntüsüne ulaşabilirsiniz.



SÜPER LİG

Kasımpaşa'nın bu formanın altına lacivert şort giyebilecek olmasına veya lacivert ve mavi formaları bulunmasına rağmen bu kombinasyonu seçmesi sebebiyle Lig'deki ilk maçta beyaz şort giyemedik.

Öncelikle Beşiktaş'ın evinde çubuklu giymesi yanlış. Bizim de onlarla hiçbir rengimiz çakışmıyorken kırmızı çorap giymememiz yanlış. Doğru şekilde ikinci yarı giyildi formalar.

Bu sezon içeride parçalı giyilmeyen üç maçtan biri ve ilki. Sebep de bizce son derece gereksiz olan kırmızı formanın tanıtımı. Yaptıysan tabii ki tanıtacaksın ancak bu iç sahada değil, dış sahada olmalı. Bir sonraki hafta mesela.

Antalyaspor iki sezondur oldukça istikrarlı bir şekilde içeride beyaz giyiyor. Klasik iç saha formaları bu değil ancak istikrarları Türkiye standartlarında oldukça takdir edilesi ve inanılmaz. Biz de doğrusunu yaparak parçalı altına kırmızı şort giydik ancak keşke parçalıyı içerideki Bursa maçında giyseydik de kırmızı formanın tanıtımını bu maça bıraksaydık. Anyalya'nın beyaz giyeceği çok belliydi çünkü.

Geldik forma konusunda sezonun en önemli noktalarından birine. Akhisar sayesinde bu hafta ilk defa doğru kombinasyonu kullanabildik. Duyarlılık yapıp beyaz formalarının altına siyah şort ve çorap da getirmişler. Hemen hemen hiçbir takım bunu yapmıyor, helal olsun. Keşke onlar da çubuklu giyseydi, bir çakışma olmuyor çünkü. Ancak o dönemler beyaz formayı sürekli giyiyorlardı, yeni diye herhalde.

Türkiye'de ve Galatasaray özelinde forma konusunun kulüpler tarafından ne kadar tutarsızca ele alındığının kanıtlarından biri bu hafta. Antalya karşısında parçalı giyiyorsan bu maçta neden kırmızı giydin? Anlamsızlık sadece.

Elimizin kolumuzun bağlandığı noktalardan biri. Eskişehirspor bu sezon federasyona sadece çubuklu, kırmızı ve sarı formalar tanıttı. Marsilya deplasmanında beyaz giymelerine rağmen yapmadılar ve bize patladı durum. İşin garibi Kayseri deplasmanında Kayserispor çubuklu giyerken sarı formayı giydiler. Bizse mecburen içeride beyaz forma giydik. Kombinasyon yapmamızsa bardağın dolu tarafı oldu.

Her şey doğru, söylenecek bir şey yok. Her sezon böyle olmalı Ankara'da.

Kayserispor Lig'in istikrarlı olarak üçüncü forma yapan takımlarından, düz kırmızı forma olayını da bıraksalar keşke artık. Yine her şey doğru.

İstanbul BB iç saha forması turuncu olan bir takım, ancak iki sezondur iç sahada laciverdi sık sık kullanıyorlar. Neyse ki parçalı giydik bu maçta ama onlar öyle yapınca da sen yapıştıracaksın beyaz şort kırmızı çorabı. Nedensiz yere kırmızı şort giydiğimiz bir maç.

Mersin'in kırmızı forma giymesi gerek ancak çubukluyu iç saha olarak fena kullanmadılar bu sezon. Bizim içinse değişen bir şey, bir sıkıntı yok. Her şekilde beyaz giymek lazımdı.

Adamlar senin evine geliyor, senin yapman gerekenle çakışmayacak forma da getiriyor, sen gidip kırmızı şort giyiyorsun. Açıklaması olmayan bir hata.

Orduspor deplasmanıyla aynı durum geçerli. Ha, sen böyle deplasmanlarda kırmızı giyeceksen neden Antalya deplasmanında giymedin? Öyle yapmadıysan neden içerideki Bursa maçında giydin?

Her sezon sıkıcı ve sıkıntılı bir şekilde üçüncü forması olmayan takımlardan Gaziantepspor. Beyazın altına siyah şort giyebilirler ancak onu da yapmıyorlar. Biz de mecburen kırmızı şort giydik.
*Gaziantepspor kalecisinin bu maçta giydiği mavi forma TFF'nin sitesinde olmadığı için iki maç için de başka bir mavi formayı koydum.

Forma tarihimizdeki ilginç zamanlardan biri. Kar sebebiyle, Manchester deplasmanından sonra ikinci kez beyaz formanın altına siyah şort ve çorap giydik.

Formalar doğru. Türkiye'nin en büyük maçı için TFF artık iki takıma da beyaz şort giyme izni vermeli.

Trabzonspor bordo giyince bize de yapacak bir şey kalmıyor, doğrusunu yapıp beyaz giyiyoruz. Gönül isterdi ki Trabzon çubuklu çakması mavi formasını giyseydi de biz de parçalı giyseydik.

Kasımpaşa sahasında böyle bir forma giyiyorken beyaz forma giymemek... Saçmalık.

Her şey doğru, mükemmel. Her Beşiktaş maçında iki takımdan da bunu istiyoruz.

Bu sezon da Bursa'ya karşı parçalı giymedik. Hadi hayırlısı.


Antalyaspor'u gerçekten tebrik ediyoruz. Her sezon üçüncü formalarını çıkartıyorlar ve deplasmana gittikleri takımları zora sokmuyorlar. Formalar doğru.

Kırmızı formanın giyilmek amaçlı giyildiği bir maç bence. Farklı kombinasyon görmemiz güzel. Ancak beyaz Nikon reklamı çok sırıttı bu kombinasyonla.

İki takım da iç saha formasını giyiyor, mor-kırmızı karışması konusunda kimse sıkıntı çıkarmamış. On numara.

Es-es bu sezon içeride genellikle çubuklu giydi, sonlara doğru doğrusunu bulup kırmızı-siyah-siyah'a döndüler gerçi. Biz de beyaza kombinasyon yaparak güzel bir görüntü oluşturduk. Beyaz formaya en çok yakışan ve parçalı forma - beyaz şort - kırmızı çorapla en uyumlu kombinasyon bu herhalde.

Bu sezon kombinasyonlar sezonuydu, bir farklı ve özlediğimiz şort-çorap tercihi de parçalıyla geldi. Ancak parçalıda böyle değişimlerin dış sahada yapılması lazım. İç sahada olmuyor.

Kayserispor iç sahada çubuklu giyerken bize de beyaz giymek düşer. Sıkıntı yok.

Biz doğru kombinasyonla, Belediye de biz uygun dış saha formasıyla. Gayet güzel bir tablo.

Adamlar İstanbul'a bu setle gelince yapacak bir şey kalmıyor. Anadolu takımları bu konuda önceden ciddi biçimde uyarılmalı. İç sahada parçalı forma - beyaz şort - kırmızı çoraptan başkası giyilmemeli.

Karabükspor'un giydiği formaya en uygun seçimi yaptık, kombinasyon da görmüş olduk.

Yine seti çok başarısız takımlardan Elazığspor. Üçüncü formaları olmadığından kırmızı şort giydik. Keşke son Trabzonspor maçında olduğu gibi bir izin verilseydi de biz beyaz onlar bordo şort giyseydi.

Yanlış olan bir durum söz konusu değil, her şey mükemmel.

Şampiyonluğa çıktığın maçta doğru kombinasyon giyemiyorsun. Evine gelen takımın iki tane farklı forması var: mavi ve siyah. Hani beyaz formanın altına siyah şort çorap giymekten bahsetmiyorum bile. Kaldı ki kırmızı formanın altına Fener maçında böyle bir kombinasyon yaptılar. Sen bütün sezon mavi giy, geçen sezon hemen hemen her iç saha maçında siyah giy, gel bizim şampiyon olduğumuz maça beyaz formayla. Diyecek hiçbir şey yok.

İlk maç için dediklerimiz geçerli: Formalar doğru. Türkiye'nin en büyük maçı için TFF artık iki takıma da beyaz şort giyme izni vermeli.

Yıllardır beklediğimiz pazarlama stratejisi oldu bu sezon. Son maça yeni sezon giyilecek iç saha forması giyildi. Trabzonspor ve TFF de kombinasyonla ilgili sıkıntı çıkarmadı neyse ki. Şahane.
*Yeni sezon formaları TFF sitesinde olmadığı için bu sezonki parçalıyı koydum.



TÜRKİYE KUPASI

Üçüncü forması olmayan klasik Anadolu kulübü tablosu. Onlar beyaz formayla gelince parçalının altına kırmızı şort giymekten başka çaremiz kalmıyor.
*Balıkesirspor formaları, oynadığı lig sebebiyle TFF sitesinde yer almadığı için aynı formaları kullanan Sivasspor'un formalarını koydum. Tek fark armalar.

Bir önceki maçla aynı durum söz konusu. Fazla yazacak bir şey yok. Üst takımı Trabzonspor gibi mavi veya bordo şort ve çorap giyselerdi keşke.



SÜPER KUPA

Sezonu resmi olarak açtığımız maçta keşke kırmızı çorap giyseydik. Onun dışında sıkıntı yok.

19 Mayıs 2013 Pazar

YENİ FORMA İLE İLK RANDEVU VE SORULARIN CEVAPLARI


Galatasaray, bizim gibi forma sevdalılarına verilebilecek en güzel hediyeyi verdi son hafta. Geçen sene Avrupa'nın büyük kulüplerinin sahip olduğu forma kalitesine ulaşmıştık, bu sezon kulüp de kendisini bu tip konularda o seviyeye çekmiş. Benim hatırladığım ilk kez bir takım, bu topraklarda son hafta maçına, aynı İngiltere'de, İtalya'da, Almanya'da, İspanya'da zaman zaman yapıldığı gibi, bir sezon sonraki forması ile sahaya çıktı, maçı o şekilde oynadı. (07-08 sezonu sonunda takım sadece kutlamaya yeni forma ile katılmıştı)

Son 1 haftadır Galatasaray'ın yeni sezon formasının tanıtılacağı ve son maçta izin alınırsa giyileceği etrafta konuşuluyordu. Biz, geçmişten hatırladığımız kötü örneklere bakarak iç saha formasının değil, her zaman daha fazla pazarlanan, her zaman daha fazla ilgi odağı olan 2. veya 3. formanın satışa çıkacağını ve maça da -kültürü pazarlamaya kurban vererek- o şekilde çıkılacağını düşünmüştük. Kulüp ve yetkilileri son 2 senedir formalara ve kültüre verdikleri önemde büyük bir gelişme sağlamışlardı zaten, ancak ben yine de kötü bir sürpriz bekliyordum fakat utandım... Takım Parçalı formayı tanıttı, parçalı forma ile sahaya çıktı, parçalı formayı doğru kombinasyonla giydi. Helal olsun...


1- Parçalı formamızın satılan versiyonu TAM PARÇALI. (Bunun önemi ve ekip olarak içimizde şimdiye kadar saklı tutmaya çalıştığımız sevincimizi daha sonra yazarız. Ayrıca forma hakkında ufak bir tanıtım yazısı da gelir) TAM PARÇALI !

2- Futbolcuların giydiği versiyon ise TFF ve UEFA kurallarına göre arkası düz olmak zorunda olduğu için düz kırmızı. Sırtın alt kısmı geçen seneki gibi parçalı görünümde. Sırtın düz olmak zorunda olması konusunda bize çok soru geliyor. Neden Basel Avrupa Ligi'nde arkası parçalı giydi ? Neden Atletico İspanya Kral Kupası'nda arkası çubuklu giydi ? Bize bir garezleri mi var ? Gibisinden çok soru geliyor, bunu da yazayım, aradan çıksın.


- Her ligde uygulanan bazı belli başlı kurallar bağlı oldukları uluslararası federasyon ile paraleldir, ancak çoğu kuralı yerel ligler kendileri belirler. Bizim konumuz olan forma mevzusu, her yerel ligin kendi aldığı karara bağlıdır. Çoğu ligde de arkası düz olma kuralı yoktur zaten. İspanya'da da yok. Bu sebeple Atletico Madrid ligde ve kendi yerel kupasında arkası çubuklu forma giyebiliyor. Bizim übersonik ligimiz -ne hikmetse- bu saçma kuralı, geride bıraktığımız sezonun başında uygulamaya soktu. Bu sebeple bizim ligimizdeki hiçbir takım arkası çubuklu veya arkası parçalı yapamıyor formasını. Hatta Fenerbahçe ilk haftalarda arkası çubuklu forma giyerken TFF tarafından uyarı alıp sırt kısmını değiştirip düz yapmıştı.

- Yerel liglerin kuralları kendisine... Ancak UEFA uluslararası turnuvalarda numaraların görünür olmasına önem verdiği için sırtınız düz olacak diyor. Liginde çubuklu sırt kullanan Atletico ve benzeri takımlar, Avrupa'ya geldiğinde düz sırtlı formalar giyiyorlar.


- Ancak UEFA bizimkiler kadar katı değil. Eğer takımın iki rengi de koyu ise açık renk bir font ile arkasının düz olma zorunluluğunu kaldırıyor formanın. Basel, Barcelona, Inter, Milan vb... takımlar renklerinin koyulukları sebebiyle açık bir font kullanarak yırtıyor. Ancak bizim gibi bir rengi koyu, bir rengi açık kabul edilen ve sırtları parçalı, çubuklu vs... olan takımların formalarının, sırtlarının düz olmasını istiyor. Juventus, Atletico Madrid, Galatasaray ne koyu, ne de açık font ile kabul görüyorlar. Mecburen Avrupa maçlarında da düz sırt yapıyoruz. Diyeceksiniz ki; bizim sarı tonumuz koyu, beyaz font ile de görünür. Ben de katılıyorum ama henüz UEFA'ya kabul ettiremedik. Mevzu budur. Aradan çıktı, iyi oldu.

3- Yeni formamızın renkleri kulübün resmi kabul ettiği doğru tonlardan oluşuyor. Bu da müthiş bir gelişme, sevinç başlığına bunu da ekleriz. (not al) Edit: GSStore genel müdürü Nurettin Kantarelli de bunu teyit etti.

4- Şortların kenarında benim sarı-kırmızı gördüğüm, bazılarının ise sarı dediği çok ince çizgiler mevcut. Çok klas durduğunu, ufacık bir detay olsa bile şortlara sınıf atlattığını söyleyebilirim.

5- Çoraplar bu sezon Nike'ın premium ekiplerinde sıkça göreceğimiz arkasında kalın, dikine çizgi olan tasarıma sahip. Juventus'un sızan formalarında görmüştük bu çorapları ilk, bize de uygulamışlar. Çorabın en üst kısmında yine şorttaki gibi çok ince bir sarı çember var. O da güzel bir detay. Bazı fotolarda o çizginin aşağıda görülme sebebi futbolcuların çorabı katlaması....


SORULAN SORULAR

EDIT: Önümüzdeki sezon formamızdaki bütün reklamlar yerli yerinde olacak. Herhangi bir sponsor değişikliği yok. Alttan devam edelim.

1- Ülker reklamı: Bu sabah yeni formaları alan taraftarlar bize, formaların sırtında ülker'in olmadığını, o şekilde, sponsorsuz satıldığını ilettiler. Sürekli böyle mi satılacak, ülker seneye olacak mı, gibi sorular sıkça soruldu: Ülker ligden çekildiğini açıklamıştı, ancak Galatasaray ve Fenerbahçe ile yola devam edeceklerini okumuştum. Ülker önümüzdeki sezon yine futbolcuların sırtında olacak. Formaların da belli bir süre sonra yine sırtta ülkerli olarak satılacağını düşünüyorum. O sebeple imkanı olanlar ellerini çabuk tutsunlar, şu anda çoğu yerde ülker sırt reklamsız satılıyor formalar. Tabi sezon başlayınca hem öyle, hem de böyle satılır mı bilemem, umarım öyle olur. Benim tahminim ülkerliler'in yavaş yavaş ağırlığı ele geçirecekleri yönünde.

2- Türk Telekom'un değişme imkanı: Takımın yeni sponsor arayışında olduğu ve büyük firmalar ile büyük bir anlaşma peşinde koştuğu uzun süredir orada-burada konuşuluyor. Taraftar da haklı olarak, önümüzdeki sezon Telekom gidip başka bir sponsor gelirse, şimdi Telekom reklamlı formaları almak mantıklı mı, diye soruyorlar. Telekom'un sözleşmesi 2013-2014 sezonu sonu bitiyor. Yani 1 sezon daha var. Tabi ki yeni olası sponsor anlaşmayı feshedip sponsor olabilir fakat ben bunun olacağını sanmıyorum. Kısacası önümüzdeki sezon reklamlar aynen yerinde kalır.




3- Türk Bayrağı meselesi: Türk Bayrakları yine geçen seneki gibi formalara sonradan basılıyor. Bunun sebebi; 3 ay öncesinden başlayan forma üretimleri esnasında henüz şampiyonluk durumunun belli olmaması... Nike'a fabrikada basın şu bayrakları diyemiyorsunuz. Bugün mağazalarda olan her forma en az 3 ay önceden üretilmişti. Bu sebeple bayraklar yine storelarda basılıyor. Raflarda hazır basılı versiyonları da var, basılı olmayanları da var. Olmayanları aldıysanız bayrağı hemen mağazada bastırabilirsiniz. Bayrak edinmediyseniz, daha sonra aldığınız vakit yine ücretsiz olarak formalara bastırabilirsiniz.

EDIT: Nurettin Bey bunu da açıkladı, önümüzdeki sezon parçalı formamızda bayrak ortada olacak. Bastırmak isteyenler o şekilde bastırabilir.

- Bayrağın standart olarak ortaya basıldığını söyleyelim. Ancak hazır basılı almadıysanız mağazalarda istediğiniz yere de bastırabilirsiniz. Fakat hazır halleri ortada basılı şekilde. Peki bugün neden ortaya değil de bu sezonda olduğu gibi Nike logosunun üzerine basıldı ? Bunu ben nereden bileyim ? Ancak malzemeci alışkanlığı olduğunu tahmin ediyorum. Önümüzdeki sezon muhtemelen ortada olacaklardır.

4- 2. ve 3. Formalar: Diğer formalar büyük ihtimalle Temmuz'da satışa çıkacaklar. Bizim aldığımız bilgilere göre tahmini çizimlerimize şuradan bakabilirsiniz. Parçalıyı birebir tutturduk ancak o işin kolay kısmı idi. Diğer formalardaki detaylar daha fazla, bu sebeple o çizimlerdekiler ile birebir olmayacaklardır çıkacak formalar. Zaten parçalı formaların kulüp için fotoğaflarını çeken kişi, diğer formaları da gören yegane insan, bizim çizimlerimizin benzediğini fakat birebir olmadıklarını teyit etmiş.

5- Font Meselesi: Fontların önümüzdeki sezon değişme ihtimali var. TFF'nin her takıma aynı font uygulaması önümüzdeki sezon başlayabilir. Ancak şuan kesinlik kazanmış bir durum yok. Yine bazı oyuncuları numaraları değişebilir. Bu sebeple formaları alan taraftarların isim-numara yazdırmak için acele etmemelerini öneririm. Ben olsam beklerdim.

6- Kumaş: Kumaş kalitesi geçtiğimiz sezonunki ile hemen hemen aynı. Fakat kumaşın görünümünde ufak bir değişiklik mevcut. Detaylı fotoları formayı inceleyeceğimiz yazıda çekip koyarız.


17 Mayıs 2013 Cuma

İLK RESMİ GÖRÜNTÜLER DE GELDİ





Burak Yılmaz ve Semih Kaya kendi twitter hesaplarından taraftarlarına ön tanıtım yaptılar. Güzel bir 17 Mayıs hediyesi oldu. Oyuncunların üzerindeki formalar Authentic formalar. Yani T bantlı ve Laser delikli formalar. Bu formaların da Tam Parçalı olması umut verici. Umarım maçlara da bu şekilde çıkılır. Renk tonlarının da doğru, bizim orijinal renklerimizde olduğunu söyleyelim. Gerçekten mükemmeller.

  

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır