Bu Blogda Ara

15 Nisan 2011 Cuma

HAZIRLIK FORMALARI OLABİLİRLER Mİ ?


Son sızan fotoğraftaki formalar biraz kafaları karıştırdı. Hiçbiri özel formalar gibi gözükmüyor. En son, forumda KerlonMoura'nın paylaştığı 2010-2011 sezonu Genk formaları kafamızı biraz daha karıştırdı.

Şubat ayında aldığımız istihbarat doğrultusunda yazmış olduğumuz bir yazı vardı. Geçiş dönemlerinde daha önce de başımıza gelen hazırlık maçı formalarının Nike'da da olacağından bahsetmiştik. Çünkü formalar Temmuz sonunda tanıtılıyor, ancak Haziran'da başlayan kamp sezonu ve hazırlık maçlarına Adidas formalar giyemeyeceğimiz için Nike'ın kendi kataloglarında bulunan hazır kalıp ve tasarımlardan formalar seçeceğini söylemiştik.


Genk takımının bu sezon giydiği home ve away formaları Nike'ın tıpkı Trabzonspor'da kullandığı hazır kalıplardan. Sadece üzerlerindeki renkler ile oynanıp düşük bütçeli takımlara yollanıyorlar. Türkiye'deki Nike giyen takımlar da böyle hazır kalıpları kullanıyor.

Hal böyleyken yılda 5 milyon euro gibi bir para ve büyük yatırımlarla gelen Nike, üstelik Hollanda Nike'ın, hazır kalıplardan kakalaması, Trabzonspor'a yapılan muamele gibi bir durumu bize de yapması, söz konusuymuş gibi gelmiyor bana. Genk takımının formalarına bakınca, acaba bu resimlerdeki sızan formalar, hazırlık maçları için buradaki bayiilere gösterilen formalar mı diye sorasım geliyor. 4. formanın (beyaz) bu sızan fotoğrafta olmaması da kafa karıştırıcı sebeplerden.

Kısacası gelecek sezon; Parçalı, beyaz, siyah ve sarı formamız olacağını biliyoruz. Ancak sızan resimdeki 3 formanın sezon formalarımız mı, yoksa hazırlık-geçiş dönemi formalarımız mı olduğunu bilemiyorum. Genk biraz kafamı karıştırdı açıkçası. Hemen sövmeye başlamasak mı acaba ?

Not: Galatasaray Lotto ve Umbro geçiş dönemlerinde de hazırlık maçları için 3 forma hazırlamıştı.

*sızan fotoğraftaki parçalı forma ve siyah forma Genk formaları ile aynı kalıba sahip. Sadece renkler ile oynanmış.

15 yorum :

Adsız dedi ki...

Belki hazirlik karsilasmalari icindir diyorsun da herhalde hic bir takimin hazirlik maclari icin uc cesit formasi yoktur diye tahmin ediyorum; yani, bir forma hazirlanir bu tur maclar icin ve o kullanilir asil formalar tanitilincaya kadar (gecmiste adidas ile boyle oldu bir kac kez). Yani uc cesit forma hazirlik maclari icin biraz fazla luks kacar.

Benim tahminim kaliplar Genk'inkiler gibi olur; sadece ondan farki kumas kalitesi olur eger olursa - yoksa Fransa milli takim formasi gibi, ya da Arsenal, Barca kalitesinde formalar bence tamamen hayal... Burasi Turkuye; buyuk umutlar kurup sonunda o hayallerine dus kirikligina ugramadan kavusan birisini gordun mu? TT Arena surecinde basimiza gelenelr bunu en son ornegi degil mi? Cok buyuk seyler beklemeyin derim; yoksa hayal kirikliginiz da ayni olcude buyuk olur.

Selocan dedi ki...

Galatasaray 2 kez böyle geçiş dönemi yaşadı. Lotto ve Umbro. 2'sinde de 3 hazırlık forması yapılmıştı.

Hayal kırıklığı meselesine katılıyorum. Fazla ümitlenmiyorum.

Burak Eren dedi ki...

Nike'nin parçalısı, bu buğulu görüntü içerisinde 96'ların parçalısını hatırlatıyor sanki. Sen daha iyi bilirsin.

Selocan dedi ki...

Ben resmi çok iyi seçemiyorum da, Okan fotoşopya açtı büyüttü, temizledi falan. Sanki tek renk V yaka gibi. 96'daki gibi par.aşı yaka değil, düz kırmızı yaka. Genk ve Trabzonspor gibi.

volkan dedi ki...

ben cok umıtlıydım ama bu formalar iyi değil.hemde hıc ıyı degil.su blogtaki tasarımlara baksınlarda nası hazrlanır forma ogrensinler.rezalet

Adsız dedi ki...

Bu yil icinde epey bi Steva Bukres ve de Cluj mac goruntusu izledim diyebilirim (elbette Stancu ve Culio'yu aldigimiz gunlerde). Sunu itiraf edeyim ki bu iki takimin da forma markasi Nike ve her ikisinin de (bilhassa Bukres takiminin) forma kalitesi en azindan Trabzonspor'un formalarinin onundeydi. Bi Steva Bukres kadar olamazsak yazik bize. Dun Psv-Benfica macina soyle bi goz attim ve PSV de Nike kullaniyor hepimizin bildigi gibi. Eger onlarinkini de Nike Hollanda hazirliyorsa bu iyi bir sey (her zaman PSV'nin Nike formalari ust kalitedeki forma grubu icerisinde yer aldi bana gore - en azindan tv'den oyle gorunuyordu). Daha onceki postumda da dedigim gibi buyuk umutlara girmemek gerek ama insallah duyumlariniz dogrudur ve elimize gececek urun beklentilerimizi karsilar ya da asar. Yakin zamanda ogreniriz zaten gercekleri.

Adsız dedi ki...

ben hazirlik formalari olduklarina inaniyorum. ama sonucta buradaki parcalidaki renklerin yerlesimi yanlissa, gercek mac formasinda da yanlis olacaktir. Selocan bence sen bir daha bir arastir, bu parcali formada sari parcanin solda olmasinin ozel bir anlami mi var? bir sebebi olmali yani...

Selocan dedi ki...

Yok bir sebebi abi. Yanlış yani.

tt7n4 dedi ki...

resimler fake olabilirmi çünkü GS yazıyor koskoca sunumda niye gs yazsın ?galatasaray yazması yerine?

Selocan dedi ki...

Hiçbir fikrim yok. Öyleyse de iyi tezgah olmuş.

seko dedi ki...

arkadasın dedıgı gıbı neden gs yazıo benımde kafam karıstı şimdi :)

seko dedi ki...

resımlerı bulup gonderen arkadas yuzde 90 bunlar olucakmıs dıo ikinci hollanda kazıgı girdi galiba

Unfading dedi ki...

Sunumun üzerinde çok net bir ifadeyle "2011-2012 GS FORMALARI" yazıyor. Hazırlık formaları olsa bununla ilgili bir ibare olmaz mıydı?

seko dedi ki...

yukarıdakıler genk 2010 hazır kesım formalarıysa bız nıye gecen senenın hazır kesım formalarını gıyıyoruz bu seneye yenı tasarım yokmu o zman genk aynı formalarlamı cıkıcak :)bıde arkadakı numara ve ısım fontları ve renklerı çok onemlı guzellık acısından kumas kalıtesı ve vucuda yapısan olup olmaması herseyı degıstırır

Gian ULUCIAI dedi ki...

1- formalar henüz üretilmemiş (fotoşap bunlar)

2- alttaki mavi şeritte nike logosu var yani biraz bi resmiyet var gibi ama fotoğraf bu bandın üzerine binmiş biraz, gidip powerpoint öğrensinler biraz.

3- şortta logo ters tarafta. yani bence olması gereken tarafta ama federasyon öbür tarafta numaranın üstünde olucak diyor.

4- bu kırmızıyı sola koyma olayının altında kesin birinin parmağı var onu bi bulup kenara çekmek lazım...

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır