Bu Blogda Ara

25 Nisan 2011 Pazartesi

HER SENE TAM PARÇALI

Ahmet Kolkoparan Tasarımı

Galatasaray'ın forması Parçalı'dır tanımı bizim blog için geniş bir kavram. Galatasaray'ın forması "tam parçalıdır". Hala bizi takip edip de tam parçalı nedir diye soran varsa buradaki sunumu okumanızı rica ediyorum.

AbaraiRenji Tasarımı

Fakat şu tip sorular da oluşuyor insanların kafasında. "ulan her sene aynı formayı mı giyeceğiz ?" Bu soruyu ticari kaygısı çok fazla olan ve bu kaygıyı mor pembe gibi formaları ön plana çıkartarak kapatmaya çalışan kulübün de sorduğunu düşünüyorum. Ben aykırı renk formalara karşı değilim, mutlaka olmalılar, ancak ben bu formaların bu kadar ön plana çıkartılmasına karşıyım. Onun yerine her sene esas formanızda yapılan ufak değişiklikler ve birkaç senede bir yapılacak olan radikal değişiklikler ile taraftara iç saha formanızı da çok iyi pazarlayabilirsiniz.

Ahmet Kolkoparan Tasarımı
(renkleri ters düşünün)

Bakın, parçalı forma demiyorum, tam parçalı forma üzerinden, yani kimilerine göre kısıtlı bir forma tipinden milyon farklı forma çıkartabilirsiniz. Ufak değişiklikler yapılabilir. Mesela bir sene V yaka, bir sene parçalı yakalı, bir sene beyaz renk veya siyah renk yakalı tam parçalı formalar yapılabilir. Belki bir sene kol ucunda zıt renk bantlar olur, bir sezon olmaz. Birkaç senede bir de çok marjinal tam parçalı formalar yapabilirsiniz.

Exert tasarımı

Tabi ki öncelik Galatasaray'ın klasik tam parçalı formalarıdır. Mesela üzerinde oynanmamış V yakalı bir Metin Oktay forması veya kuruluş formamız gibi yakalı tam parçalımız. Bu klasik formalarımızı tabi ki daha çok giyeceğiz. Ancak Galatasaray, parçalı tipini değiştirmek yerine "tam parçalısı" üzerinden çok farklı tasarımlar da yapabilir ve bunları taraftara çok güzel tanıtabilir. Son 2 sezonun yanlış parçalı tipi gibi parçalı tipini değiştirmektense, kendi formamızı korumuş oluruz böylelikle.

The Champ Tasarımı

Bu yazıda yer alan resimlerdeki bütün formalar "tam parçalıdır". Forumdan aldığım çok değerli tasarımcıların bir kaç çalışması. Ne kadar fazla örnek çıkabileceğine dair kafanızda bir fikir oluşması için paylaşıyorum ve hepsine teşekkür ediyorum.

Konuyla alakalı; Tam Parçalı destek sitemiz 1500 imzaya ulaşmak üzere. Destek veren herkese teşekkür ederiz. Destek vermek için buraya alalım sizi, hem sunumu da okumuş olursunuz.

10 yorum :

kAbaSakaL dedi ki...

3. fotoğraf nasıl tam parçalı oluyor ki? Renkler ters değil mi onda da

Selocan dedi ki...

Evet renkleri ters. Başka örnek bulamadım forumda. Tipi tam parçalı renkleri kafada değiştirin siz de :)

The Champ dedi ki...

çalışmaları blogda yayınlayacağını bilseydim daha bi özenerek, set halinde yapardım selocan :D

Selocan dedi ki...

Sktir et :) Forumda açmıştm bi' başlık "röca" diye :) Orada yazacağım demiştim.

ahmetgs17 dedi ki...

ne dersin selocan renkleri değiştireyimmi :D

ayanux dedi ki...

@ahmetgs17

tasarımlarınız tek kelime ile harika.

Ilaqwain dedi ki...

Ohaaa. Hepsi çok güzel ancak son ikisi çok güzel hele en son olan Champ dizaynı gelebe o sanki .... hımm farklı bi hoşuma gitti.

Selocan dedi ki...

ahmetgs17

değiştir hacı öyle koyalım :)

The Champ dedi ki...

Selocan
Bloga yazacağını bilmiyordum, kaçmış gözümden :)

Ilaqwain
Saol dostum.. yalnız gelebe ne yaw :D

McDennis dedi ki...

Celtic bu konuda ibretlik örnek. Son üç yılda yapılan home formalarında konsept aynı, ufak değişiklikler var.
2007: bisiklet yaka, kol uçları sade, nike logo siyah.
2009: v yaka, yakada ve kol uçlarında sarı çizgiler, nike logo sarı.
2011: yakalı, kol uçları siyah, nike logo siyah.
Böyle ufak değişiklikler ile aynı tip formayı güncel tutuyorlar.

Nike bu işi becerir bence

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır