Bu Blogda Ara

13 Nisan 2011 Çarşamba

Més'e BÜYÜK SAYGISIZLIK



Ani bir kararla hızla hayata geçirdiğim taşınma meselesi yüzünden bloga epeydir ara vermek zorunda kaldım. Ekip işi diyoruz, ekip de bu ara yoğun anladığım kadarıyla. Etrafta dolaşan bir takım haberler var açıklık getireyim, sonra yeni eve internet bağlanana kadar buralarda olacağımı sanmıyorum.

Bir deli kuyuya taş atmış 40 akıllı çıkaramamış mı derler ? Öyle bir laf var işte. Gazeteler, büyük forumlar, bizim blogtan zamanında çok haber aşırmıştı altlarına kendi imzalarını atarak. Yine böyle bir durum söz konusu. Ancak yan basmışlar bu sefer. İngiliz sitesinde yapılan bir haberi kendi haberleri gibi duyuran bazı gazeteler Galatasaray'ın yeni sezon 3rd ve 4th formalarının resimlerinin dolaştığını duyurmuşlar ve yukarıdaki çizimleri keserek biçerek koymuşlar yazılarına.

Bütün haberlerde aynı fotolar kullanılmış ve o çizimler bizim forumumuz olan galatasarayformalari.com'daki çok sevgili tasarımcı arkadaşlarımızın kendi emekleri ile yarattığı formalardan başkaları değil. Yani yine biri bizden aşırmış, ve diğer akıllılar da habere ve fotolara balıklama atlamışlar. Oradan buradan gelen linklerle duyuru yapan tribündergi de buna dahil.

Ben şimdi sevgili tasarımcımızın hakkını yememek adına buraya kullandığı nickini kocaman yazacağım. O; biz yazdık, biz aldık, biz duyurduk, biz fotoğrafladık ayaklarını yapanlar da haberlerini editleyip arkadaşımızın adını bir zahmet eklesinler yazılarına. Emek hırsızlığından hakikaten nefret ederim. Bu genç tasarımcı arkadaşlarımıza -geçen sene de olduğu gibi- yine çok büyük ayıp-saygısızlık edildi.

O kadar sinirlendim ki yoktan internet var edip bu yazıyı yazıyorum. Okurlardan ricam, şu yazının linkini bir zahmet Tribündergi'ye de kopyalayın. Ben oradan şutlandığım için bunu yapamıyorum. Bu konularda çok hassaslardır yardımcı olacaklardır.

Kısacası; bu gazetelerde ve internette dolaşan tasarımlar gelecek sezon formalarımız falan değildir. Kendi çabası ile Galatasaray için bir şeyler yapmaya çalışan gencecik bir tasarımcının çizimleridir. Gönül ister bu adamlar gerçekten takımlarımızın formalarını gelecekte bir gün tasarlarlar.

Çizimler galatasarayformalari.com'dan Borahan (més nickli) arkadaşımız tarafından yapılmıştır. Duyurusunu yapmayı siz takipçilerimize bırakıyorum.

10 yorum :

Burak Eren dedi ki...

Yabancı bir sitede de bu formalar Galatasaray'ın yeni sezon formaları gibi tanıtıldı, linkini kaybettim şimdi. Yapan arkadaşa gerçekten büyük bir saygısızlık ama şu yönden de bakıyorum. Yapan arkadaşın bu formaları inanılmaz benimsendi, adının geçmemesi çok üzücü.

Cesc dedi ki...

Ya zaten tasarımlar çok kötü, gerçek olsa ağlardım. Yine de emeğine sağlık arkadaşın.

Selocan dedi ki...

@Burak

Biliyorum benim de sürekli takip ettiğim bir forma forumu+sitesidir o site.

@Cesc

Mesele güzellik, çirkinlik değil.

The Champ dedi ki...

mes'e yapılan saygısızlık bir yana, bu açıkça tüm türkiye'ye yapılan bir saygısızlıktır... Düpedüz yalan ve aslı olmayan haber yapıp insanları aldatmak saygısılıktan çok şerefsi.liktir... he medyanın bu şerefsi.liklerinin ne ilki nede sonuncusu o ayrı.. halkta kanıksamış artık bunu ama yinede çok kişi hemen inanıoyr her söylenene, bu yüzdende ülke olarka bir türlü gerçekleri öğrenemiyoruz, bir türlü kavgalarımız bitmiyor :(

Adsız dedi ki...

şimdi fanatikte bakıyodum bende buraya yazacaktım. çok hızlısınız

Selocan dedi ki...

Dedim ya yoktan internet var edip yazdım bu yazıyı :)

müşkülpesent dedi ki...

bu arada yeni duydum belki bilen vardır yeni formaları ilk defa barcelona maçında giyecekmişiz.

Selocan dedi ki...

Temmuz'da yapılacak olan bir hazırlık karşılaşmasında. Fenerbahçe de sanıyorum Manchester ile oynayacak. THY sponsorluğunda mini bir turnuva. Temmuz ayı olduğu için yeni formalar giyilecektir muhtemelen.

Emir OTLUOGLU dedi ki...

Dün haberi görürgörmez milliyet'te yorum olarak yazdım, kaynak olarak da blogu verdim. sanırım haber kaldırılmış:)

Adsız dedi ki...

ntv spor bu konuya yer verdi bugün ve kaynak olarak blogun ismini gösterdi.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır