Bu Blogda Ara

28 Temmuz 2012 Cumartesi

HAZIRLIKSIZ HAZIRLIK


Galatasaray dün Torku Konyaspor ile yaptığı hazırlık maçında ilk defa yeni sezon formasını kullandı. Maçı izleme fırsatı bulanlar değişik bir görüntüyle karşı karşıya geldiler. İlk defa yeni sezon formasının giyildiği bir maç olduğu için de taraftarın kafasında sorular oluştu. Çünkü ilk defa giymiş olduğumuz formamızın kombinasyonu bir acayipti. Acaba böyle bir kombinasyon olacak mı sezon içinde diye insanlar bize sormaya başladı haklı olarak.


Dün yapılan hazırlık maçında takım Antrenman şortunu ve çorabını giydi. Yani sadece forma üstümüz sezon içinde kullanılacak olan parçalı formaydı, diğer takımı tamamlayan şort ve çoraplar antrenmanlarda kullandığımız antrenman formamızın şort ve çoraplarıydılar.

Şimdi insan düşünüyor, neden böyle bir uygulamaya gidilmiş diye. Eğer şort ve çorapları hazır edememişseniz ki, neden edemediniz, antrenman forması ile çıksaydınız karşılaşmaya. Hadi sırtta isim ve numara yazmasını istediniz, o zaman parçalı formanın şortu ve çorabını neden kullanmadınız ?


Tamam, önemli bir maç değil, antrenman sahamızda oynadığımız bir hazırlık karşılaşması. Belli ki üzerinde pek durmamışlar. Ama biz takıyoruz böyle meseleleri. İlk defa bu formayı taraftarın bu şekilde görmüş olması da bence problem. Çünkü daha neyin ne olduğunu kestiremeden bu kombinasyonla çıkınca kafa karışmaları yaşanmış. 


Son olarak resmi maçlarda böyle bir kombinasyon giymeyeceğiz. Kırmızı formamızın kırmızı şortu forma ile aynı renk olacak. Sercan'ın paylaştığı fotoda kırmızı şortu görüyoruz (bkz: 3. resim). Yeni sezonda kullanacağımız fontlarımızı da dünkü karşılaşmada görmüş olduk. Daha önce Nurettin Kantarelli fontlar değişmeyecek demişti zaten, geçen seneki fontları bu sene de kullanacağız (bkz: 2. resim). Ayrıca yukarıdaki fotoda parçalıda kullanacağımız kırmızı çorabı da görebilirsiniz.

10 yorum :

Halis HAKYEMEZOĞLU dedi ki...

Bilgilendirme için tşkler tekrardan..

gsstore.org'da uzun zamandır kırmızı formamızın satışı yok. Ne zaman stoklara gireceğine dair bir bilgi var mı? Haftaya İzmir'de hazırlık maçı var ve binlerce insan yeni formalarını giyip gitmek istiyor maça benim gibi..

Selocan dedi ki...

Ağustos başında beyaz forma geliyor, onunla birlikte yeni parti kırmızı formalar da gelecektir. 1 Ağustos gibi bir tarih konuşuluyor.

Halis HAKYEMEZOĞLU dedi ki...

Hmm umarım maça yetişir...

AntaRes dedi ki...

Bu tarz, sezon öncesi "uyumsuzlukları" bizim takım ne yazık ki yapıyor.
Arena Store'da yeni çorapların satışı da var, sezon içerisinde bu çorapları kullanacağımız kesin.
Şortta da antreman şortlarını normal maçlarda giymezler diye düşünüyorum. "Yuh"luk bir durum olur bence :)
Forma yetiştirme konusunda, yine söylüyorum, yönetimin işleri hızlandırması lazım. Acil!!!

AntaRes dedi ki...

Bu arada; Fener'in lansmanındaki formalarda Türk Bayrağı var.
Ne alaka?
Bizimkiler patchleri bile yetiştirtemedi daha.
Hala fenerium daha iyi çalışıyor ne yazık ki :(

Selocan dedi ki...

@AntaRes

Abi porblem bayrak yetişmemesinde değil zaten. Bizim de elimizde bayraklar var. Ancak bizim bu kumaşlara bayrak her zamanki uygulama ile basılamadı. Tutmadı formada. Biz de Adidas ve geçen seneki dandik kumaşlı formalardan kullansaydık biz de Türk Bayrağı üzerinde hazır satış yapabilirdik.

Fenerbahçe'de bayrak olmasının sebebi Türkiye Kupası'nı kazanmaları.

Ercan Güney dedi ki...

Konuyla ilgili değil ama benim bir sorum olacak. TFF talimatlarında çubuklu parçalı gibi formalarda no bölümünün arkasında fon olması gerektiği yazıyor. Yeni FB çubuklusu bu kurala uymuyor. Fenerasyon buna göz mü yumuyor?

Selocan dedi ki...

Fenerbahçe ile alakası yok, biz fazla takıyoruz. Biz de arkası parçalı yapsaydık ligde kimse bir şey demezdi.

rtsbora dedi ki...

keşke bu sene fontlar değişseydi. bir türlü sevemedim bu köşeli fontu...

bu arada, ÜLKER yazısı ne zaman aşağı inecek, bilgisi olan var mı? en son özgener döneminde kulüplere bu yönde tavsiyede bulunacakları açıklanmıştı.

Emir OTLUOGLU dedi ki...

Maalesef kaynadi gitti su sirt reklami mevzusu. Benim de hic hosuma gitmiyor ustte olmasi.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır