Bu Blogda Ara

11 Temmuz 2012 Çarşamba

PARÇALI FONT


40'lar ve 50'lerin ortasına kadar kullandığımız ters parçalı formamızın güzel bir detayına rastladım geçen. Sırtını görebildiğimiz ender fotoların bir kaçında, formaların parçalarına göre fontların da parçalı renkte olduğu gözüküyor. İlk önce 11 numaralı font çıktı karşıma. Sarı parçanın fontu kırmızı, kırmızı parçanınki ise sarıydı. Fakat daha sonra 5 numarayı gördüm ki, o işte beni esas şaşırtan oldu. 5 numarası bile parçalara göre 2 renge ayrılmış durumda.


Fotolardan anlayamıyorum, boya mı yoksa kumaşlarla mı bu detay oluşturulmuş. Günümüzde bu tip detaylara rastlamak artık mümkün değil. Kurallara göre sırt kısmındaki renklerden farklı bir renkte olmak zorunda font, hatta artık neredeyse esas formamızı bizden almaya kadar gitti bu font meselesi. Düz arkalı formalara kadar vardı iş. Klasik dönemler bu sebeple güzel işte, her zaman bu tip nostaljik detaylara rastlanıyor. Hani artık forma çıkmaz böyle, fakat store ürünlerinde kullanılabilecek bir detay.

Bu formada sürekli olarak bu font tipi kullanılmamış. Beyaz font da var aynı formada gördüğümüz, ancak ara sıra buna da rastladım bakınırken.

4 yorum :

traum dedi ki...

Çok güzel fotoğraflar. özellikle 8 no'lu forma muhteşem görünüyor olmalı.

Adsız dedi ki...

internette gezinirken sitenize rastladık. Güzel ve iç açıcı bilgiler vermişsiniz Exper servis olarak başarılarınızın devamını dileriz.

burranazzo dedi ki...

Kesin kumastir o fontlar. Elle özenle askla dikilmistir.

E dedi ki...

UEFA'dan sonra TFF'nin de sırt kısımlarında çift renge izin vermemesi saçmalık. Bu saçmalığı önce büyük beyaz rakam ve yazı fontu ile aşmaya çalışmalıyız.

Olmuyorsa, rakam ve ismi background ile basmalıyız sırta. Yani formanın arkasını komple kırmızı üretmektense, sırtı yine parçalı üretip, baskı ile kondurulan rakam ve ismi kırmızı background ile basmalıyız. Kırmızı background kare biçiminde değil, şovalye tasarımlı olabilir. Bir sezon kullanmıştık sanırım.

Böylece taraftar olarak parçalı sırt satın alabilmeliyiz. Futbolcular ise baskı şeklinde sırtını tek renk yapabilir.

Ama en başta söylediğim gibi öncelikli hedef okunur büyüklükte, backgroundsuz, beyaz font ve yazıyı TFF ve UEFA'ya kabul ettirebilmek olmalı.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır