Bu Blogda Ara

12 Temmuz 2012 Perşembe

İÇLİK MESELESİ (PARÇALI İÇLİK İSTERİZ)


Zor bir formamız var. Parçalı forma, formalar içinde belki de en zor olanı. Tasarlaması zor değil belki, ancak tam anlamıyla uygulanması ve kurallara hiç takılmadan ilerlemesi zor hakikaten. Çok çaba gerektiriyor ki, Galatasaray'ın da bu çabayı pek gösterdiğini söyleyemeyiz. Kaldı ki bizim esas formamız olan tam parçalı forma daha da zor. Onu henüz göremediğimiz için, ben gelecek seneki formamız üzerinden içlik meselesine değineceğim.

Takipçilerimizin bize çok katkısı oluyor ve yine twitter üzerinden bu problemle alakalı güzel bir soru geldi. Metin Eroğlan isimli takipçimiz, parçalı görünümde içlik giyip giymeyeceğimizi sordu ki, cevabını bilmesem de güzel bir konuya değindi. Bildiğiniz üzere parçalı formamızın bir kolu sarı, bir kolu kırmızı. İçlikler ise tek renk olduğu için, bu bizim gibi forma severlerin göz zevkini epey bozuyor maç sırasında. Göz zevki bir kenara, formayı bozuyor başta. Sarı koldan da çıkan kırmızı içlik rahatsız edici duruyor. Sürekli bahsettiğimiz, olması gereken bütünlük ve renk eşitliği kalmıyor formada.


Çok zor, yani ben bunu akıl edecek insan olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Kolları farklı 2 renk, biz de ona uygun yapalım demez kimse. Yine kırmızı içliği (forma ile aynı tonda kırmızı) verecekler ve takım onları giyecek. Zaten sinir oluyorum ben bu işe. Son bir kaç senedir de epey moda oldu. Uzun kollu formaları hemen hemen hiçbir oyuncu giymiyor artık ve daha rahat ettiklerini söyledikleri bu içlikleri giyiyorlar. İçlik demek de ne kadar doğru tabi, onun adı ne tam olarak bilmiyorum. Fakat çok iyi kumaş ve havalandırma teknolojisi içeren, vücudu terden ve soğuktan koruyan bu ürüne içlik demek komik oluyor biraz.

Önce UEFA, şimdi TFF sırt kısmı çift renk olamaz dedi, takım tam parçalı formayı bir türlü yapmıyor zaten, dertlerin üzerine dertler eklenmişken, gelecek sene giyeceğimiz ve artık formalarda yepyeni bir sayfa açtığımız bu özel tasarımları tek renk kol (içlik yüzünden) görüntüsü ile bozmasak çok iyi olurdu. Ama dediğim gibi kim akıl edecek ?(!) Kaldı ki gelecek seneki formamızın kolları arkalı-önlü tek renk. Bir de tam parçalı forma olsa (arkası-önü zıt renk) o zaman daha da zorlaşacaktı iş.

Metin Eroğlan'a da gündeme getirdiği için teşekkür ederiz.

6 yorum :

KadriAbi dedi ki...

Bence şu bol kollu formalarda içlik berbat duruyor.. neden uzun kollu forma giymemekte ısrar ederler anlamam.. inşallah nike bu sene uzun kollu formalarımızıda satışa çıkarır en azından parçalıda..

Ahmet Erim dedi ki...

bugüne kadar başarılabilmiş tek tam parçalı forma sanırım yalnızca 2 ay giydiğimiz 100.yıl forması dimi?

berat dedi ki...

TFF de mi sırtı düz olacak dedi? hay amk...

Yıldırım dedi ki...

türk bayrağı eklenmiş formaya, nike logosunun hemen üstüne ve nakış olarak... http://www.facebook.com/nikefootballturkiye

Selocan dedi ki...

Evet abi dün yayınlamıştık twitter'da. Güzel gözüküyor.

Unknown dedi ki...

Buse Terim twitter'dan Tam parçalı demiş formamıza. Kimlere düştük amk of off.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır