Bu Blogda Ara

12 Aralık 2009 Cumartesi

MOR VE KIRMIZI TARAFTAR FORMASI


Bir takipçi demişti ki zamanında; "Stada gidiyor, herkesin üzerinde görüyor ve özeniyor. Maddi durumu yüzünden de formanın sahtesini alıyor." Bu şekilde sahte forma alan taraftarların sayısı elbetteki fazladır. Sonuçta ülkece çok parlak bir ekonomik düzeyimiz yok. İşin, neden sahte forma alıyor gitsin store'dan ucuz ürünler alsın kısmına girmeyeceğim bu yazıda. O tarz yazıları yazmıştık zamanında, katılan da olmuştur katılmayan da. Ben bu duruma karşı ne yapılabilirdi başlığı altında aklıma gelen ilk fikri yazacağım.


İnternet sitelerinde orjinale yakın görünüme sahip sahte formaları 40 ile 60 lira arasında satılıyor. Bu formaların çoğu mor formamız. Nedeni çok açık. O takipçinin dediği gibi özenme meselesi büyük ölçüde bu satışları etkiliyor. Bu sene en çok rağbet gören formamız malum 2288 formamız. Stada giden ve bu formayı insanların üzerinde gören taraftarın özenmesi de normal bir durum. Benim anlayamadığım konu, bu kadar çok rağbet göreceği daha çıkmadan belli olan bir formanın neden taraftar versiyonunun yapılmadığı. Bu sene çıkan 3 formanın sadece Parçalı olanının taraftar versiyonu var. Mor forma nedense düşünülmemiş. Sonuçta parçalı forma her sene kullandığımız bir olay, bu formanın özeneni tabi ki daha az olur, ya da gider geçen seneki parçalı formayı alır uygun fiyata. Büyük bir yenilik olan ve çıktığında her açıdan olay yaratan Mor formanın sadece 89 liralık maç formasının üretilmesi bence bir eksiklik. Taraftar versiyonu çıksa çok daha fazla satılırdı bu formadan.

He şimdi çıkar biri diyebilir ki. Eğer bu formanın taraftarını yapsaydık o daha çok satılırdı ve maç formasından elde ettiğimiz geliri elde edemezdik. Buna İngiltere'de olsa katılırdım, ancak bizim ülkemizde 89 liraya forma satarsan ne yazı ki 50 liralık çakması da çıkıyor ve onu alan taraftar çok oluyor. Maç forması alan bir taraftar da gidip genellikle taraftar forması almıyor zaten.


Mor forma için geç kaldık, imkanı olanlar aldı, olamayanlar belki alamadı ya da çakmasını aldı. Bu saatten sonra mor formanın taraftar versiyonu çıkmaz. Ancak önümüzde, Ocak ayında kırmızı forma gelecek Store'lara. Ben yönetimin yerinde olsam bu formanın taraftar versiyonunun mutlaka yapılmasını isterdim. Bu forma da en az mor kadar rağbet görecektir ve yine aynı oranda çakması yapılacaktır. Bu durumu engelleyemiyorsak ki öyle, çok daha uygun fiyatlı kırmızı formanın taraftar versiyonunu çıkartmamız gerekir. Böylelikle taraftarın hem cebinden çıkan parası az olur hem de özendiği formayı alırken takımına da destek olur. Ancak ne yazık ki sanmıyorum kırmızı formanın taraftar versiyonu çıksın. Yine alanlar alacak, alamayanlar düşünecek.

2 yorum :

Enes dedi ki...

Sorması ayıp ama taraftar formasının olayı nedir? Normal formadan farkı ne ki?

Selocan dedi ki...

Taraftar formasının kumaş kalitesi maç formasına göre daha düşük. Ayrıca maç formasının baskılı ve dikişli kısımları taraftar formasında bütün oluyor genelde. Yapılan detaylı çalışmalar taraftar formasında yapılmıyor. ayrıca climacool hava geçiren kısımlar taraftar formasında yok. Tüm bu eksikliklere göre de fiyatı bu sene 52 lira..

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır