Bu Blogda Ara

4 Aralık 2009 Cuma

BURASI SAMİYEN !


Gruptan lider çıkmayı garantiledik ve Samiyen'deki 3 maçımızı da bitirdik. İlk defa son haftaya rahat rahat lider girerken "futbolu yaratan adamın oğluna" futbol öğretmeye çalışan kıçının kılı ağarmışlara selam olsun.


Bu kadar güzel bir galibiyetten ve gruptan lider çıkmayı garantilediğimiz ASY'deki son grup maçından sonra, kısacası her şey güzel giderken ben blog konseptimize uygun bir konuya değinmek istedim.


Galatasaray ASY'deki maça 2288 (mor) forma ile çıktı. Kendi bölümümle ilgili bir örnek verecek olursam; Hani karadeliklerin sonunda ne olduğu tam olarak kavranamaz ya, insanoğlu'nun beyni hiçlik duygusunun ne olduğunu algılayamaz hani, ben de işte neden ASY'de Parçalı forma giymediğimizi şunca senedir bir türlü anlayabilmiş değilim. Nedeni nedir ? Bir yönetici çıksın "şu sebepten" desin kesicem, bir daha da açmayacağım bu konuyu. Aklım bir türlü almıyor bunun sebebini, kavrayamıyorum. Yani karşı takımın bembeyaz forması var, kırmızı şortlu bir Parçalı giyebilirdik şu maça.


Sadece bu maç değil bütün grup maçlarımızda aslında hikaye aynı. Aşağıdaki resimlerin üzerlerinde maçlar ve oynandığı stadlar yazıyor. Galatasaray ASY'deki 3 maçın 2'sinde 2288, diğerinde Parçalı giydi. "Dışarıda" oynanan 2 maça ise "Home" forması ile çıktı. Son maç yine deplasmanda, içeride Parçalı giyilen tek maçın rövanşı olacak, sizce ne giyeriz bu maça ?

PANATHINAIKOS - GALATASARAY (ATİNA - DEPLASMAN)

GALATASARAY - STRUM GRAZ (ASY - İÇ SAHA)

GALATASARAY - DİNAMO BÜKREŞ (ASY - İÇ SAHA)

DİNAMO BÜKREŞ - GALATASARAY (BÜKREŞ - DIŞ SAHA)

Şimdi şunu da hatırlatayım. Bu kadar güzel bir akşamda illaki bir çıkıntılık yaptın diyenler için. Eğer bu blog bir futbol blogu olsaydı ve ben bu konudan bahsetseydim evet biraz çıkıntılık yapmış olurdum. Yani bu konuya gelene kadar bu maç için yazılacak 1000 tane konu var. Ama hatırlatalım burada futbol yazmıyoruz, sadece formalarla ilgileniyoruz, bu sebepten de bunu konuyu gündeme getirdim. Yoksa abuk bir adam değilim. Yazmak istediğim, içimde kalan çok futbol konusu var ama, içimde kalmaya devam edecek :)

9 yorum :

L dedi ki...

abi sonunda bi'gün yine böyle mor veya beyaz giydikten sonra evde, haberlerde "taksimde çıplak dolaşan eylemci" diye bi'şey göreceksin. o adam tanıdık gelecek.

son dediğine gelince, o halledildi bile.

Herhangi Biri dedi ki...

hakikaten bu sene çok umutlu başladı bana göre bir koyu bir açık away formalar ve sarı-kırmızı detayların olmamasıyla artık olması gerektiği gibi formalara away diyebileceğiz diye düşündüm.

hakikaten büyük rezillik çünkü düşünün sarı kırmızıdan korkan bir takım şehre geliyor, stada girip sarı kırmızı cümbüşe hayran kalıyor sonrada futbolculara bakıyor mosmor :S

işin ilginci forma adlarına sitede away deniyor ama bugüne kadar away kullanım içsaha kullanımın farklılığını hiç göremedik

Enes dedi ki...

Mor formayla hiç kaybetmedik...

Home - Away - 3rd olayı da bence o kadar mühim değil. Çeşitlilik iyidir :)

Adsız dedi ki...

bu arada forma numaralarında logo vardı bir ara yasaklandı diye duymuştuk.

Selocan dedi ki...

Avrupa'da yasak değil Ligde yasak. Çok saçma ama öyle...

L dedi ki...

@enes:

hocam çeşitlilik tabii ki iyidir. öyle olmasa kimse moru sevmezdi. ama bizim bir geleneğimiz var, uzun uzadıya bahsetmeye gerek yok, eminim sen de biliyorsundur yeterince. git bir manutd maçında içerde beyaz giydir, sonra bana sonuçlarını maille aktarırsın.

@ismail efe:

hocam güya awayler belli ama, dediğin gibi kullanım konusu curcuna olduğu için, bir şey denemiyor. yayınlayacağım son postta bu konuya değineceğim, belirtilir.

calibra dedi ki...

şu maçın hakkı hakikaten parçalıydı.

bence "geçen hafta parçalı giydik buh hafta mor giyelim" veya "la epeydir beyaz giymiyoruz dur beyazları giysin çocuklar" demek yerine, "bu maç avrupa ligindeki en önemli maçımız parçalı giyelim" veya "ankaraya deplasmana gidiyoruz, rakip beyaz giyer biz de morları giyelim" diye düşünmek lazım.

bu arada beyaz şortun altına kırmızı üzerine sarı çizgili şortumuzu denesek bi yahu eski günlerin hatırına :)

Herhangi Biri dedi ki...

benim dikkatimi çeken başka noktada kaptanlık pazubandı, zorunluluktamıdır bilmiyorum ama ilk defa bu sene (yanlışım olabilir) neon yada fosforlu pazubandı takıldı
işin aslı o konuda da kendimizi başarısız buluyorum, çubukluların bantlarına dikkat ederseniz demek istediğimi anlarsınız
saygılar

L dedi ki...

@calibra:

hocam orta paragrafta söylediğin doğru ama, genelde mesela ankara beyaz giymesi gerekirken giymediği için, deplasmanda da forma işleri karışıyor. az mı gördük, gidiyorsun antep beyaz giymiş. sen de parçalı giyiyorsun. sorun değil giyersin de, e o zaman niye yapıldı bu beyaz :)

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır