Bu Blogda Ara

11 Aralık 2009 Cuma

LIVERPOOL 3RD FORMA


Şimdi şöyle formalara çok alışığız aslında. Çünkü Galatasaray'da da kullanılan bir yöntem. İlk 3rd forma şekli; Takımına alakasız bir renk seçersin ve o renk formanın ana rengi olur, fazla yer kaplar. Sonra formanın çeşitli yerlerine kendi takımının renklerini iliştirirsin ki bu bence 3rd'de değil awayde yapılması gereken bir durum. Bu tip formaya örnek verecek olursak Galatasaray'dan, ben 98-99 füme ve 07-08 siyah formayı seçtim. Daha da çok var.


2. 3rd forma şekli ki bu doğru olandır; Takımınla alakasız bir renk seçersin ve o formanın tamamını kaplar. Kendi renklerinle alakan olmaz.


Bu yukarıdaki 2 3rd örneği sık karşılaştığımız durumlar. Ancak Liverpool öyle bir forma tasarlamış ki benim garibime gitti. Forma ne 1. ne de 2. anlattığım 3rd şekline uygun. Aşağıda resmini gördüğünüz forma bir Liverpool forması. Formada 3 renk var ve 3'ü de takımla alakasız renkler. Sanki siyah beyaz renklere sahip bir takımın 3rd forması gibi.


Şimdi bu tip bir 3rd forma bizde olsa ne olurdu. Mor formada kullanılan beyaz Adidas çizgilerini saymıyorum. Misal 98-99 sezonu füme formasının ortasındaki sarı kırmızı çizgiler siyah beyaz veya turuncu mor falan olsaydı. 3rd formanın alakasız renklerde olmasına karşı değiliz ancak Liverpool da abartmış zamanında.

16 yorum :

L dedi ki...

abi bize tez zamanda o sonda örnek verdiğin gibi bir forma lazım. ki bizde daha örneği yok. tabii o şekil forma çıkınca ortalık mordan daha fena karışır, o ayrı.

Selocan dedi ki...

Abi bence gerek yok. Ne gerek var 38 tane farklı renge. Hadi bir tane farklı renk olsun ki olmalı, ama 3 tane farklı renk bence gereksiz be. Ama görüş farkı diyeceğim kızacaksın :D

Seco dedi ki...

bu renk liverpool logosunun altında ve üstünde yer alan yeşilden geliyo herhalde. tarihlerinde 4-5 defa daha yapmışlar bu renk forma

müşkülpesent dedi ki...

beyaz da liverpool bir rengi ama burada o kadar baskın değil

manchesterunited sarı yeşil parçalı forması vardır ligde giydikleri 93-94 94-95 sezonuna ait olabilir

aynı şekilde liverpoolun 95-96 veya 94-95 yeşil beyaz forması vardır yine.

Selocan dedi ki...

Man U'nun sarı yeşil formasının bir anlamı var gerçi. Çünkü kurulduklarında ilk renkleri sarı yeşilmiş. Daha sonra şimdiki renklerini almışlar. Belki Liverpool'un da böyle bir durumu vardır ben bilmiyorum. Gerçi Seco'nun dediği doğru Liverpool dönem dönem yeşil renk veya tonlarında forma giyer. Geçen sene de giymişlerdi tam yeşil olmasa da. Ama bu formaya bakınca sanki BJK'nın 3rd forması gibi :)

müşkülpesent dedi ki...

http://images.mirror.co.uk/upl/m4/mar2009/1/9/image-4-for-manchester-united-shirts-through-the-years-gallery-997489016.jpg manchester united sarı yeşil bu formanın geçmişleriyle bir alakası var çünkü poster çekiminde kaleciler kasket takmışlardı hatta alex ferguson da takma bıyık falan takmıştı nostalji bir görünümdelerdi

Selocan dedi ki...

Dediğim gibi kuruluş renkleri sarı yeşil. İlk renkleri bunlarmış sonradan değişmiş..

müşkülpesent dedi ki...

http://www.retrofootballshirts.co.uk/wp-content/uploads/2009/03/liverpool-11.bmp

Selocan dedi ki...

Evet bu formayı biliyorum. Yeşil renk zaman zaman Liverpool'un kullandığı bir renk, tıpkı bizim Füme rengimiz olduğu gibi. Belki tarihten bir olayı da vardır bu rengin. Ya da sadece 3rd rengi olarak belirlemişlerdir. Sonuçta bizim füme rengini arasıra kullandığımız gibi Liverpool da yeşili kullanıyor. Başlıktaki formada bu aykırı rengin yanına 2 aykırı renk daha gelmiş ilginç bir forma olmuş.. Away rengi sarıdır mesela Liverpool'un. Oraya siyah beyaz yerine sarı kırmızı ekleselermiş (iğrenç olurdu) benim bahsettiğim ilk 3rd durumu gibi olurdu. Ama onlar bambaşka düşünmüşler zamanında.

Burak Eken dedi ki...

Resme biraz dikkatli bakınca, çok ilginç bir şey daha göze çarpıyor: Liverpool logosu da, o formada farklı kullanılmış. Formadaki gibi logoda da sadece yeşil, beyaz ve siyah renk var.

L dedi ki...

evet. daha önce bi yazıda işlenmişti o konu sanırım. o da bizde yapılsa kıyamet kopar.

@selo:

abi 38'e gerek yok, ben zaten olanlar arasından dedim :)

Burak Eken dedi ki...

Aslında bizde de kısmen yapılmıştı. 2001-2002 sezonunda, beyaz formadaki logonun zemini beyaz; diğerlerininki siyahtı.

L dedi ki...

evet haklısınız, o vardı. ama o gene bilinen normlarda. hani gri filan gibi bir örneği olsa, farklı karşılanır sanırım.

Selocan dedi ki...

İngilizler o konuda çok rahat. Her takım armasının rengini değiştiriyor. Bu sene Chelsea'nin fosforlu formasında da bu değişimi görebiliriz.

Herhangi Biri dedi ki...

gene müthiş konu olmuş ellerinize sağlık
aslında away ve 3rdün bağlantılı olması halinde daha hoş olacağını düşünüyorum çünkü artık hemen her sene awayimiz beyaz ve beyaz formaya 3rd formanın rengi adapte edilse daha hoş olurdu gibi geliyor.
örneğin bu sene (başta kesinlikle çok eleştirilirdi ama) beyaz formanın çizgileri mor olarak yapılsa çok daha güzel olurdu.
veya geçen seneki beyaza turuncu detaylar
ayrıca daha önce de yazdım logonun ekstrem olmamak kaydıyla farklı normlarda kullanılabilmesi müthiş örnekler çıkarır bunun en iyisi bu seneki metin oktay atkılarında görebilirsiniz gayın ve sin birlikte metalik renk olarak yapılmış
saygılar

L dedi ki...

@ismail efe:

valla güzel fikir hocam. hele turuncu-beyaz etkileşimi sonucu beyazı düşünsenize. direkt hollanda havaları. morda da olurdu.

@selo: abi 06-07 çelsi siyahta da vardı.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır