Bu Blogda Ara

4 Eylül 2010 Cumartesi

PARÇALI TURGAY ŞEREN


Galatasaray'ın efsaneleri arasında sağlam yeri bulunan Turgay Şeren'in yukarıdaki bannerda olmamasının tek sebebi üzerinde Parçalı forma görememiş olmamızdır. Galatasaray'ın 60-67 yılları arasında 7 sene boyunca kaptanlığını yapmış olan efsane Turgay Abi'miz, yeşil ve siyah renkli kaleci kazakları ile meşhurdur (o zamanlar başka renk kaleci kazağı pek yoktu zaten). Ancak Turgay Şeren'in de zamanında parçalı giydiği oldu. CocaCola'nın çektiği reklam için kaptanımız, Galatasaray Parçalısı'nı üzerine geçirmiş. Galatasaray'ın en büyük efsanelerinden Turgay Şeren, böylelikle gönüllerimizdeki tek eksiği de gidermiş oldu.


Parçalı forma, forma üstü olarak tam Galatasaray parçalısı. V yakası ile Metin Oktay parçalısı dediğimiz bu formanın ilginç yanı şort çorap kombinasyonu. Siyah şort o dönemlerde parçalı formanın altına giyilmezdi. Aynı dönemlerde çubuklu formanın altında maça çıkılmış bir kaç fotoyu arşivlere koymuştum. Ancak sezon öncesi çekilen toplu fotolar haricinde maçlarda Parçalı altına siyah şort giyildiğine ben rastlamadım (atladığım olabilir). Düşünün lacivert şorta bile rastladım, siyah şort görmedim. Parçalının altına beyaz şort giyilmesi o senelerin güzel bir standartı idi, beyazdan vazgeçilmezdi yani... Bu resimdeki beyaz çorap da ilginç. O sezonlarda öyle bir hikayemiz vardı ne yazık ki. Genel olarak kırmızı çorap kullansak da, arasıra beyaz çoraplar da giyiyorduk. Bu trajedi o 10 yıla hakim olduktan sonra 70'lerde tekrar yerini kırmızı çoraba bıraktı (bugünlere kadar). Her neyse, kısacası ben Turgay Abi'nin üzerinde parçalı forma görmekten çok memnunum. Kombinasyon ise değişik. Galatasaray ile uyuşmasa da güzel bir kombinasyon :). Herhangi bir maçta ise bu kombinasyonu giyip sahaya çıkmadık hiç.


Yukarıdaki fotonun konu ile alakası yok, ancak süper bir fotoğraf arşivlerinizde yerini alsın.

4 yorum :

ismailinc dedi ki...

E artık bu fotoyla yukarıdaki banner a eklersin :)

The Champ dedi ki...

şort ve çorap uyumuda güzelmiş :) hep beyaz şort kırmızı çorap dedik durduk ama siyah şort beyaz çorapta fena durmuyormuş :))

Adsız dedi ki...

aslında armada çok ilginç

Selocan dedi ki...

@ismailinc

Eşek kadar kola olmasaydı koyardım :) Diğerinin görüntü kalitesi pek iyi değil. Turgay Şeren'e başka bir yer ayıracağım ama.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır