Bu Blogda Ara

14 Eylül 2010 Salı

HİKAYE


Yazacaktım bu konuyu, sportman çok farklı bir yerden girmiş. Önce onun blogundaki yazıyı bir okuyun.

Şimdi ne kadar anlamlı değil mi ? Galatasaray Fenerbahçe maçları sittin senedir iki takımın iç saha formalarını karşı karşıya getirir. Kuralların aynı olduğu geçen seneye bakalım mesela. 2 maçta da 2 takım kendi formalarını giydiler. Deplasmanda Galatasaray kırmızı şort giyerken, Fenerbahçe ASY'deki maça lacivert şort ile geldi. Bu iki takımın da formalarında sarı renkler göze çarpıyor. Hem bizim bu seneki dandik formamızın tek tarafındaki sarı yoğunluğu, hem de Fenerbahçe'nin home formasındaki sarı ağırlığı malum. Bu 2 takım çıktıkları her maçta kendi iç saha formalarını giyebiliyorlar da, hiç alakası olmayan Antep kırmızısı yüzünden biz bu maçta Parçalı forma giyemiyoruz öyle mi ? Bu rezaletin açıklamasının ne kadar yalan olduğunu oynanacak olan derbide göreceğiz. Çünkü bugün sahaya çıkan takımın Parçalı giymemesi için hiç bir sebep yoktu. Parçalı altına beyaz şort giyildiği zaman karışma problemi de olmazdı. Karşı takımın kalecisinin siyah şortu ve çorabı da bizim Parçalı formamızın rahatlıkla önünü açardı.

Aklıma kötü şeyler geliyor. Bu özel günde stad'ın ve çevresinin yoğun olacağını bilen kulübün, satışlarda mercanın gerisinde kalan aslan formayı canlandırmak mı istedi diye düşünmeden edemiyorum.


Antep'in formalarına bakarsanız, hakikaten alternatif renkteki formalarının da sarı olması ile hangi formalarını getirilerse getirsinler bizim renklerimizle çakışacaktı. Ancak beyaz forma getirselerdi, ne kadar istemesek de kırmızı şort ve çoraplı bir kombinasyon ile çıkabilirdik sahaya. Yani günler öncesinden Antep'e beyaz formanızı getirin, biz kırmızı şort ve çorapla çıkacağız, madem karışıyorsa denebilirdi. Ancak dediğim gibi; Eğer Galatasaray Fenerbahçe maçları iç saha formaları ile oynanabiliyorsa, bu Antep'in forması ile Galatasaray'ın parçalısı aynı sahaya rahatlıkla çıkabilirdi. Ancak eğer hakikaten bu kural uygulanıyorsa, GS-FB maçlarında neden uygulanmıyor, ya da uygulanacak mı ? Kafamda yine binbir soru. Anlamsız geliyor pek çok şey.

6 yorum :

pepino dedi ki...

2 alt baslıkta aynısını soyledim karısma ihtimali yoktu bugun antep formasıyla cubuklunun. ama bunda art niyet olmadıgına eminim. cunku ornek gosterdigin mac galatasaray fenerbahce macı. yani ne kadar kural olursa olsun bu iki takım mac yaptıgı zaman hicbi kural işlemez. 100 küsür yıllık derbiden bahsediyoruz sonucta. yani derbide istisna olmiycak da ne zaman olucak?

Selocan dedi ki...

Normal bir ülkede kural kuraldır. Anca dediğin gibi bizde bazılarının istisnası kural falan dinlemez. Bu futbol değil her konuda böyle. Ancak Galatasaray'san bu gücü göstereceksin.

Burak Eken dedi ki...

Aklıma gelmişken buraya yazayım. Trabzon-Liverpool maçlarını hatırlayın. Trabzon'un forması, bordo-mavi çubuklu; Liverpool'un forması da düz kırmızıydı. Kırmızıyla bordo yakın renkler, normalde karışabilir ama çubuklunun içinde fazla belli olmadığı için UEFA o formalara izin verdi.

Burak Eken dedi ki...

+1 :)

Selocan, Dünya Kupası'ndaki Slovakya-Paraguay tartışmamızı hatırla. :)

Dünya Kupası'nda, futbolun zirvesinde, FIFA gibi bir kurum bile müsaade ettiyse, söz biter.

N. Burak dedi ki...

yazıda bu durumun hakemin kararı olduğu yazıyor, kurallara göre hakem takımların giydiği formaları değiştirebilir. mesela geçen sene içerde oynadığımız ankaragücü maçında biz parçalı giyiyorduk, onlar enine çubuklu bir forma ve formalar karıştığı için hakem ikinci yarı ankaragücüne lacivert forma giydirmişti.

ama bu olay anteple ilk defa yaşanmıyor, geçen sene de karlı havada beyaz forma giydirmişlerdi bize asy'de

Groza ateş, bunaltı dram ! dedi ki...

Formalarımıza bu kadar kötü baktığımı hatırlamıyorum.Çıkarın amblemini yüzüne bakarsam ne olayım..Elalem ne formalar yapuyor bizimkiler fantazi peşinde..

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır