Bu Blogda Ara

27 Eylül 2010 Pazartesi

ÖNERİ


Galatasaray'ın Ocak veya Aralık sonu gibi giymeye başlayacağı ASY veda formasını burada çok yazdık çizdik. ASY'nin yıkılışının ve yeni stada geçişin simgesi bu forma; 1964 yılında Ali Sami Yen Stad'ı bittiğinde takımın yeni mabedi ile çekilmiş ilk toplu fotoğrafta yer alan çubuklu formanın birebir modern versiyonu olacak.

Forma özel bir forma. Ali Sami Yen'i bize hatırlatacak birkaç ufak detay işlenecek formaya. Belki özel logolar, belki işlemeler olacak formada. Kısacası yapılış amacı tamamen Ali Sami Yen Stad'ı olacak.


Ben bugüne kadar hiçbir formamın arkasına isim-numara yazdırmadım. Fakat bu forma için henüz tam karar veremesem de bir isim-numara fikrim var. Dedik ya özel bir forma olacak, tek bir amaç için yapılmış olacak diye. Ben de o amaca yönelik bir isim-numara fikri yazayım, belki henüz karar verememiş olanlar için alternatif bir düşünce olur; Ali Sami Yen Stad'ı 1964 yılında kapılarını resmi olarak açtı. Bu sebeple açılış tarihi olan 64 yılı numara bölümüne, Sami Yen veya ASY kısaltması da isim bölümüne yazdırılabilir.

Dediğim gibi henüz ne yazdıracağına karar verememiş olanlar için değişik bir alternatif olabilir bu isim-numara fikri. Ayrıca formanın arkası ve font türü tamamen sallamadır belirteyim. Paintte karşıma çıkan ilk fonttan yapıverdim.

3 yorum :

Burak Eken dedi ki...

Öncelikle kendini şuna inandırsan iyi olur: Bu forma, özel bir forma değil. Tamamen, "Bu sene de çubukluyu böyle bir kılıfa sokalım." mantığıyla yapılmış bir olay.

Selocan dedi ki...

Hayır bu forma gerçekten ASY'nin son senesine özel yapıldı. Alelade bir çubuklu değil. Zaten göreceksin üzerindeki detayları çıktığı zaman.

Tamam dediğin doğru zaten 2-3 senede bir çıkıyor çubuklu ne yazık ki. Ancak bu seneki çubuklunun teması tamamen ASY üzerinde kuruldu.

Burak Eken dedi ki...

Söylemek istediğim şu: Bu sene ASY'nin son senesi olmasaydı da çubuklu çıkacaktı.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır