Bu Blogda Ara

1 Eylül 2010 Çarşamba

FUTBOLCU FORMA NUMARALARIMIZ


(1) Aykut Erçetin
(2) Lucas Neill
(3) Çağlar Birinci
(4) Ali Turan
(5) Gökhan Zan
(6) Emiliano Insua
(7) Aydın Yılmaz
(8) Barış Özbek
(9) Elano
(10) Arda Turan
(11) Mehmet Batdal
(12) Emirhan Ergün
(15) Milan Baros
(16) Mustafa Sarp
(18) Ayhan Akman
(19) Lorik Cana
(20) Juan Pablo Pino
(21) Zvjezdan Misimovic
(22) Hakan Balta
(23) Serkan Kurtuluş
(26) Ahmet Kesim
(35) Musa Çağıran
(52) Emre Çolak
(55) Sabri Sarıoğlu
(61) Caner Öztel
(69) Cumhur Yılmaztürk
(76) Servet Çetin
(77) Serdar Özkan
(86) Ufuk Ceylan
(99) Harry Kewell

Resmi site henüz takımın kadrosunu ve numaraları yazmadı. Ancak yeni gelen oyuncuların ve mevcut futbolcuların numaralarını biliyoruz zaten. Genç futbolcuların bir kaçı belki kadroya dahil olmayacak. Ancak biz var olan numaralarını yazalım. 99'a kadar giden numara olayını sevmiyorum. İspanya'yı bu konuda aldıkları önlemden dolayı seviyorum, aynı zamanda futbolcu sınırlaması da getiriyor çünkü. Sizin numarası ile kendisini yakıştıramadığınız futbolcular kimlerdir ve hangi numarayı hangi oyuncuya yakıştırıyorsunuz ? Benim kadar meraklı iseniz bu konuya, konuşalım. Kewell'a 99'un hiç gitmediğinden başlayabiliriz mesela... Devamı da sizden gelsin.

11 yorum :

el ingenioso hidalgo don quijote de la mancha dedi ki...

elano ve 9 numara... hem beklentileri yükseltiyor hem de hiç gerçekçi değil.

Selocan dedi ki...

Elano çok iyi adam da, kullanamadık. Eğer takım 4 2 3 1 oynayacaksa Elano daha faydalı olabilir. Ancak şu da var; Sanıyorum devre arası gidecek kendisi...

Dil çıkaran oğlan dedi ki...

aydın yılmaz 7.. bu numarayı almak için oyuncuların kavga etmesi lazımken aydın alabiliyorsa...

beckham7utq dedi ki...

kewell 7, baros 9, insua 3, misimovic 8, elano 11, cana 6, sabri 5, servet 4 olmalı bence :)

Jesus dedi ki...

Lorik Cana 8 olabilirdi.
Mehmet Batdal'da 11 hiç olmamış.
Milan Baros artık 9'u almalıydı.

victorieux dedi ki...

bizim ülkede herkes memleketinin plaka numarasını seçtiği için bu numara işinin cılkı çıkıyor.geçmiş senelerde yanılmıyorsam fenerbahçe yönetimi bu durumu engellemek için futbolcularına 40 a kadar sınır koymuştu ama sonrasında kaldırdılar.bizim takımda da durum farklı değil.herkes kafasına göre numara seçiyor.alakasız oyuncular ilk onbirdeki rakamları alırken sonradan gelen as futbolcular saçma sapan rakamları seçmek zorunda kalıyorlar.özellikle maç öncesi takım dizilişi gösterilirken bu alakasız rakamlar çok göze batıyor.

4)cana
7)elano
9)mehmet batdal
11)misimovic
12)aykut
14)ali turan
17)aydın
19)kewell
21)serdar özkan
23)emre çolak

şahsi fikrim bunlar.servet ve sabri gibi eskiden beri aykırı numara giyen oyuncularımıza özellikle dokunmadım.özellikle aykut ve aydın o taşıdıkları numaraların hakkını vermiyorlar!!

calibra dedi ki...

ispanya'daki sistem gayet güzel. zaten yabancı oyuncularda 25'ten yukarı numara seçenler azınlıkta... bizim adamlar yapıyor memleket plakası muhabbeti ile...

çok tekrar gibi olabilir ama bu sene beni de en çok sinirlendiren olay, 19 numaranın cana'ya verilmesidir. sanki başka numara yok, sana 2 sene hizmet etmiş adam, bir dünya forma sattırmış ve sözleşmeyi uzatmak için de görüşüyorsun bi taraftan, kalkıp numarasını bir yeni transfere veriyorsun. ardından 3 gün sonra o numaranın asıl sahibiyle de anlaşıyorsun...

böyle saçmalık olmaz ya. valla hiç etik olunmuyor bu işlerde.

zamanında necati'den de lincoln için 10 numara istenmişti olay olmuştu. necati 10 numarayı hiç haketmiyordu bana göre de ama baştan verilmemesi gerekiyordu o zaman 10 numara'nın necati'ye... önce ver, sonra al...

7 numaranın aydın'da ne işi var mesela :) adam oynadığı zaman da genellikle yedek oturan bir adam... kewell giyebilirdi bu sene 7'yi, güzel olurdu...

ayhan da senelerdir 18 giyiyor bişey diyemeyiz ama ben ona da gülüyorum :) 18 deyince aklıma baggio, klinsmann geliyor, sahaya bakıyoruz numara ayhan'da :)

batdal'ın 11 giymesi de abes kaçmış, tıpkı elano'nun 9 giymesi gibi. ver 7'yi elano'ya, 9'u baros, 11'i kewell giysin mesela :) oyun tarzlarına uygun numaralar olurdu bu açıdan da. baros 5 numara da giyiyordu eski takımlarında, bizde o da büyük oyuncu gökhan'da.

ufuk ceylan'ın 86 da eğreti duruyor sahada... arada o kadar boş numara var. şu doğum senesinden forma numarası yapmak çok komik duruyor yine bana göre :)

ayrıca, 1'den 11'e kadar olan numaraların ilk 11'de şans bulacağı pek düşünülmeyen veya takımda o numaraları kariyeri boyunca tercih etmiş oyuncular varken tecrübesiz oyuncularda olmasına karşıyım.

neyse,

özetlersem :)

3-4-5-7-8-9-11 numaralarda sıkıntı var :)

kupabizim.blogspot dedi ki...

barcelona'da 1-11 arası forma numaraları için yıllarca bekleniyor eren laloğlu yazmış;
http://erenlogoglu.blogspot.com/2010/09/forma-numaralandrma-4-cesc.html
Bizde ise Elano 9 giyiyor ne alaka? Aydın 7, yetersiz. Arda 10 numara neden? Batdal dün geldi aldı 11 numarayı ilginç. şimdi Misimoviç 21 giyiyor. Barış 8.

Tamam kulübü yönetenler zıvanadan çıktı da bir işimiz bile doğru olmaaz mı?

Taner357 dedi ki...

Arda 66'yı giyerken sanki daha bi güzel oynuyordu, keşke tekrar alsa. Aslında şu 10 numara 2001'den sonra ebediyen müzeye kaldırılmalıydı gerçi, Necati Ateş bile giydi yahu...

erdem diye biri dedi ki...

cana demek 19 demektir, öyle 6 numara 4 numara falan veremezsiniz cana'ya.
bence önemli oyuncularımızın numaraları şöyle olmalı:
7)kewell
8)misimovic
10)arda (bu saatten sonra 66'ya döndürmezler)
11)elano
15)baros(çek milli takımında bildim bileli 15 giyiyor)
19)cana
20)pino

ismailinc dedi ki...

forma konusunda görüşlerimizi sonuna kadar söyleriz ama numara olayına biz karışamayız malesef, oyuncu kendi için anlam taşıyan veya mecburiyetten çeşitli numaraları seçer. Özel bir mevzudur.

tekrar söylüyorum bizi ilgilendirmez ama benim tespitlerim şu;

*cana eyvallah hep 19dur, ama kewell dan alınıp ona verilmesi çok ayıp.

*aydın 7 numarayı taşımak için yetersiz. yukarıdaki mantığa göre 7 kewell a gitmeliydi madem. aydın gitti geldi. kewell in sadece anlaşması uzadı üstelik.

*takımda 11i alıcak daha önemli bir adam olmadığı için batdal ın alması sorun değil.

*servet 76yla özdeşleşti (ergün 67 gibi) aslında ama cüssesiyle ters orantılı tekli bir numara alsın.

*ufuk 1 numara olucaksa verin 1i ona. 86 kaba duruyor.

*gençler geçen senelerde olduğu gibi 10luk bir kısma sıkıştırabilir. 50ler, 60lar gibi.

*fenerbahçe örneğinde olduğu gibi 40a kadar numara seçilsin. buna istisna gençler olsun.

*10 numara nın değeri çok büyük olmamalı, tamam m.oktay, hagi giydi zamanında ama sadece bir numara 10. 10 numara giymeyen ama efsaneleşen futbolcular çok.

*10 numara yukarıda söylediğimle ters bir amaca hizmet ediyor bu takımda. takım kaptanı, lideri, orta sahanın dinamosu gibi. arda turan bunları kaldıramadığına göre misimoviç eğer hakedicekse 10 onun olmalı.

*insua için 13ü hayal etmiştim.

*plaka ve doğum tarihi komik.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır